Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudom őket a családomnak...

Nem tudom őket a családomnak tekinteni. Nagy baj?

Figyelt kérdés

2 hetes voltam amikor anyám meghalt, 8 évesen apám lemondott rólam és így sok nevelőszülőhöz kerültem. 1 éve megálltam ennél a családnál (egy nő, egy férfi és 2 vérszerinti gyerek) de nem szeretem őket. De nem velük van a baj, ők mindent megtesznek hogy jól érezzem magam de én ezt valamiért nem akarom, tudom hogy nem ide tartozom és hülyén érzem magam főleg amikor rosszat csinálok (ami elég gyakran van) és kicsit kiakadnak rám. Legszívesebben elszöknék de eddig minden családnál megtettem és felesleges volt mert pár nap után megtaláltak és amúgy se lehet úgy élni. Délelőtt suliba vagyok, délután meg az utcán vagy haverokkal vagy egyedül és este hazajövök. Utálok velük beszélgetni meg bármit csinálni pedig mostanában egyre többet akarnak velem beszélni. A másik 2 gyerek is mindig hív hogy csináljak velük ezt meg azt de nem csinálom soha mert az nekem nem jó. sokszor megbántom őket és gonosz vagyok de csak azért mert azt akarom hogy hagyjanak békén. Amúgy is sokat rosszalkodok mert úgy érzem hogy tök felesleges jónak lenni mert akkor én leszek a szar és amúgy se kapok vissza belőle semmit. Vagyis általában nem. Csak 1-2 embert engedek közel magamhoz de van sok haverom. Sok dolgot az utcán tanultam amit még nem bántam meg (nem divatból csináltam mint ahogy mostanában szokás) ezért haragszanak a "szüleim". Egyszer a tanárokkal együtt elküldtek pszichomókushoz de nem mondtam neki semmit. Lehet hogy hülye vagyok de én a halott anyámhoz szoktam néha beszélni ha szar kedvem van. Sokszor szokták mondani hogy ha nem fogok megváltozni akkor majd börtönbe fogok kerülni de igazából ezt is magasról leszarom mert csak 1 ember vagyok a sok közül és nem is biztos hogy oda fogok menni. Ezekre nem szoktam reagálni nem tudom mit gondolhatnak. Szerintem nekik is jobb lenne ha megszabadulnának tőlem mert éljék a saját életüket. Ha nagykorú leszek elköltözök. Addig van valami megoldás?

15F

2012. máj. 4. 23:31
1 2 3
 21/27 torii válasza:
100%
tudom mit érzel énis örökbe vagyok fogadva csak nekem nem meghaltak a szüleim hanem asziték hogy én csináltam valamit pedig a haverjaim és intézetbe küldtek és lemondtak rolam de most van családom és nagyon nehéz igy élni én elhiszem de probáld meg hidd el sikerülni fog :)
2012. jún. 10. 22:19
 22/27 A kérdező kommentje:
Nekem mostanában azt mondják h ha nem javulok akkor intézetbe adnak
2012. jún. 10. 22:34
 23/27 anonim ***** válasza:
Nagyjából 30 évig játszottam azt, hogy senkit nem engedek közel, hogy utálom ha dícsérnek, hogy csak túlélni akarom az életem, mert senki sem vagyok. 30 évet pazaroltam el. Nem tudok, nem akarok kisregényt írni, szerintem előttem már leírták, bár csak beleolvastam. Ne pazarolj el te is ennyi évet!
2012. jún. 11. 00:32
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem büntetni akarod magadat és őket is, mert "nem lehetek boldog más családban, az nem lehetséges, be is bizonyítom". Talán el kéne fogadnod, hogy de,. Biztos fáj, hogy nem vér szerintiek, de örülj, hogy vannak. És gondolj bele az ő oldalukba is... Hacsak nem vagy mazochista, nem gondolhatod, hogy egyedül jobb lenne.

Szerintem próbáld szeretni magad, ott lesz a kulcs. De kezdd el mielőbb, később nagyon rossz lesz neked és a környezetednek is (tapasztalat, ld. volt párom). Persze lehet, hogy tudatosan vagy tudattalanul ez a célod, de gondold át, megéri-e.

2012. jún. 11. 08:56
 25/27 torii válasza:
100%
jah és kihagytam h én lány vagyok de télleg kezd el mutasd(probáld) mutatni hogy szereted őket
2012. jún. 11. 14:57
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz megbÍzni bennük, pedig nyitnod kell, mert csak magadnak csinálsz kárt. Tényleg próbáld meg, hidd el nem bánod meg.
2012. jún. 23. 15:10
 27/27 anonim ***** válasza:
Te nem is tudod, mennyire nagy tett részedről, hogy ide leírtad ezt a problémát. Mert ez azt jelenti, hogy nem egy suttyó vagy, aki direkt rosszat tesz, hanem érzékeled a problémát csak nem tudod megoldani, nem találod a helyedet. Én azt javaslom, hogy próbálj meg értelmes célokat kitalálni magadnak. Amire a jövődet is fogod tudni építeni. Éveket lóghatsz így a haverokkal, és nem fogsz jutni semmire. Vedd elő a józan belátásodat, ez egy szerencse, hogy ilyen emberek közé kerültél, és az élet adott egy lehetőséget számodra, hogy lábra állj. Nem kell, hogy imádd őket, de a jóindulatukat semmiképp ne vedd rossznéven kérlek! Próbálj a gondokodásodon változtani, és szeretni az életet. Javaslom a youtube-ról a Titok című film megnézését. És hasonló témájú dolgok ismeretét. A legjobbakat kívánom neked.
2012. jún. 24. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!