Miért oka lehet, miért nem tudom értékelni, a sajátomnak tekinteni a családtól kapott ajándékokat?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom az enyémnek tekinteni őket, úgy érzem nem érdemlem meg, nem dolgoztam meg érte. Mi oka lehet ennek?2012. jan. 3. 13:10
1/10 anonim válasza:
Kisebbrendűségi érzés.
Egyébként néha elfogadni nehezebb, mint adni.
2/10 bánomisén válasza:
"Dolgozz meg" érte utólag, ha ennyire zavar, hogy szeretnek. Kérdezd meg az ajándékozótól, mit segíthetsz.
Te is ellenszolgáltatást vársz az ajándékaidért, vagy csak annak adsz ajándékot, aki megdolgozik érte? Mert akkor az nem ajándék, hanem munkabér, és nem szeretetből adod, hanem fizetségképpen.
3/10 anonim válasza:
Az emberek azon csoportjához tartozol, akik nagyon nehezen( vagy egyáltalán) képesek bármit elfogadni. Én is ilyen voltam(vagyok?), míg rá nem jöttem, hogy a kapott dolog járt nekem az élettől, mert másképp nem kaptam volna meg. Persze van az ember lányának olyan érzése is közben, hogy azzal, hogy elfogadta magára vett valamiféle adósságot, amit lehet, hogy nem fog tudni megadni. De már miért ne tudná megadi, mikor az élet elég hosszú, és bármikor adódhat lehetőség a viszonzásra. Azért írtam neked ezeket a sorokat, hogy tanuld meg boncolgatni az érzéseidet, és találj rájuk magyarázatot. Ja, és nem ajándéknak szántam:-))
4/10 anonim válasza:
Azert oka lehet, mert kisebbsegi komplexusod van es par dolgot foloslegesen tulkombinalsz. Azert adtak oket, mert szeretnek es oromet akartak okozni neked. Nem varnak erte semmit sztem.
5/10 A kérdező kommentje:
Lehet kisebbrendűségi érzésem van. Igazából arra gondolok, hogy az zavar leginkább, hogy sose tanultam jól, mert lusta voltam, és az egyetemet is otthagytam. Időközben meg megkaptam az ezekhez járó mondatokat (jogosan). Párat idézek, tudjátok mire gondolok (Sose dolgoztál még. Semmit sem értél el. Nulla vagy. Csőd.)
2012. jan. 3. 13:53
6/10 anonim válasza:
(Sose dolgoztál még. Semmit sem értél el. Nulla vagy. Csőd.)
Az igaz, hogy erre nem nagyon lehetsz büszke. De majd megoldódik. Bedugnak valahova, és elleszel.
7/10 bánomisén válasza:
Akkor a megoldás máris adott. Kezdj valami értelmeset az életeddel, hogy ne mondhassa senki ezután, hogy semmit nem érsz.
8/10 anonim válasza:
Az ajándékot tekints annak, ami - vagyis ajándéknak -, amit azért kapsz, mert létezel, mert valakiknek fontos vagy, gondolnak Rád és szeretnek.
Ennyi. Ne kombináld túl.:)
9/10 A kérdező kommentje:
Hát, bedugni nem dugnak be sehova, mert már belekezdtem valamibe, saját erőből, de ez az érzés megmaradt. Köszönöm azoknak, akik eddig válaszoltak!
2012. jan. 3. 14:00
10/10 anonim válasza:
amikor az emberek vesznek ajandekot a masiknak, azt gondos valogatas utan es szeretettel veszik egy csaladban. mindenki abban remenykedik hogy a masik orul neki es jol valasztottak.senki nem akar olyan ajandekot adni vkinek aminek nem orulnek. ez rosszul esik es megbanthat vkit. az emberek tobbsege jobban szeret adni mint kapni. razd le magadrol ezt a hulyeseget hiszen a csaladodrol van szo. senki nem fog nked nagyobb orommel adni mint egy jo szereetben, harmoniaban elo csalad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!