Miért nem kapok már ajándékokat?
Hasonló cipőben jártunk. Nekem évek óta van "nevelőapukám", de csak hideg, lakótársi viszonyunk volt mindig is. Néhány hete elegem lett, hogy már bő 5 éve a fülem hallatára beszélnek ki, soha sincs közöttünk családi összetartás, stb. Anyukámnak elmondtam, hogy ezen változtassanak vmit, mert úgy érzem magam, hogy csak egy teher vagyok, és szívem szerint inkább meghalnék. Valószínűleg ezen megijedt anyukám, mert másnaptól kezdve egész jó légkör lett itthon. Kb. 12 éves koromtól kezdve nem kaptam ajándékot semmire (még szülinapra se), ma pedig a csizmám mellett egy zacskó cukor várt Mikulásra. Sírva örültem, mint az óvodás kisgyerekek:)
Szerintem Nálad is az lenne a megoldás, ha anyukádnak őszintén elmondanád, hogy milyen rosszul esik Neked, hogy nem foglalkoznak Veled. Remélem, Nálad is megoldódik a helyzet:)
17/L
Ez nagyon rossz lehet, sajnálom. :(
Először is én is azt gondolom, hogy próbáld megbeszélni anyukáddal a helyzetet. Attól még, hogy új barátja van, te a lánya maradsz. És itt persze nem (csak) az ajándékokról van szó.
Az nem rossz ötlet, hogy kipróbálni, mi lenne, ha pl. te veszel neki egy kis csokimikulást? Akkor mit reagálna?
Még azt tudom mondani - bár ez már a drasztikus megoldás -, hogy ha nagyon nem érzed jól magad, ennyi idősen már meg van a lehetőséged arra, hogy kollégiumba menj, apukádhoz költözz (bocsánat, nem akarok belenyúlni semmibe, nem mondtad, hogy mi van vele...), vagy bármi megoldást találj.
Én személy szerint biztos nem szívesen élnék ott így velük.
Nem írtad hány éves vagy, szóval nem tudom megteheted-e, de a helyedben én már rég leléptem volna. Barátokhoz, kollégiumba, ha van egy kis spórolt pénzed akkor albérletbe. Persze először a legjobb lesz ha először megbeszéled anyukáddal, de ha ezek után se változik semmi akkor muszáj lesz kitalálnod valamit, még ha nem is a költözést. Én legalábbis nem tudnék úgy élni, hogy közben a saját anyám is úgy viselkedik, mintha csak teher lennék.
Sajnálom, nem akartam pesszimista lenni, de ez nem működik csak úgy varázsütésre mint a mesékben :( De azért drukkolok, hogy meg tudjátok beszélni.
14:04-es vagyok.
Most látom, hogy csak figyelmetlen voltam és írtad a korod. Ennyi idősen kicsit bonyolult, mivel törvényesen még nem vagy nagykorú. Próbálj meg beszélni anyukáddal, de ha nem oldódnak meg a dolgok, akkor 18 éves korod után ne maradj velük, nincs rosszabb mint olyanokkal együtt élni, akik úgy viselkednek mint most ők, ennél még egyedül lakni egy albérletben is sokkal jobb. Nem tudom hogyan tervezed a továbbtanulást, de én a helyedben biztosan egy jó messzi iskolába mennék koleszba. Talán még segítene is ha anyukád csak keveset látna, hiányoznál neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!