Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kapok már ajándékokat?

Miért nem kapok már ajándékokat?

Figyelt kérdés
Anyukámnak majdnem egy éve van új barátja, előtte nagyon sokáig egyedül élt. Körülbelül egy három hete lehettek együtt, mikor a férfi ideköltözött hozzánk az albérletéből. Azóta minden megváltozott. Anya nem beszélget velem, nem hallgat meg engem, kigúnyol és kinevet mindenért, egymás között kibeszélnek, és mutogatnak rám. Egész nap bezárkózva vannak a szobába, vagy a kanapén laknak a nappaliban. Ha kinn vannak más helységekben ahol én is, suttognak, hogy ne halljam amit beszélnek. A 17. születésnapom nyáron volt és Anya elvitt a Városligetbe, vett nekem egy lufit, ez volt az ajándékom. Ma mindenkihez megérkezett a Mikulás, de én csak egy virgácsot kaptam, miért? Amikor megláttam a csizmámban az ajándékot majdnem elsírtam magam. Most ebéd után megkérdeztem, miért nem hozott a Mikulás csokoládét, Anya azt mondta már túl nagy vagyok, na itt már sírtam. Amíg csak ketten voltunk mindig kaptam ajándékokat és figyelmet. Miért változott meg így minden?
2011. dec. 6. 13:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád és a párja úgy viselkednek, mintha 12 évesek lennének... Ez jellemző néha a "magukat kereső" emberekre, én eddig főleg nőktől tapasztaltam (saját anyukám pl...), de biztos férfiak is tudnak ilyenek lenni...

Ez elég idegesítő, sőt, baromira az. Kuncogás, füttyőgés, pacsizás... Mi az, az óvoda??

Olyankor kéne anyukáddal beszélned szerintem, amikor a párja nincs otthon, hátha úgy normálisabb.

2011. dec. 6. 14:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Próbáld ki ezt:

Karácsonyra ne add oda az ajándékát,hanem kedves mosollyal az arcodon nyújts oda neki egy lufit.Ha esetleg rákérdez,válaszold azt,hogy:"Tőled is csak ennyit kaptam".

Hátha leesik neki a tantusz,hogy bunkó paraszt módjára viselkedik.

És még egy tanács:próbálj meg nem sírni előttük,mert ezzel csak rontasz a helyzeten.Tudom,hogy rosszul esik és fáj,de ha látják rajtad,hogy meg sem rezdülsz,talán leállnak.Egyik füleden be,a másikon meg ki.Én még azt is megjátszanám,hogy ha egy helységben vagytok és szólni akarnának hozzád,te is el kezdenél dudorászni vagy fütyörészni.Egyértelmű,hogy az új pasi rossz hatással van anyukádra,ha eltakarítanátok otthonról,szerintem minden a régi lenne.De ehhez anyukádnak kellene belátnia,hogy rosszul választott.Egyébként ez hülye szöveg,hogy túl idős vagy a mikulás csomaghoz,én 25 vagyok,mégis kaptam az én anyukámtól.

Azt a pasit is jól megveretném valakivel a helyedben,de ez már nagyon drasztikus ötlet,inkább ne tedd.Amint lehet,tényleg menj el otthonról,mert az otthoni légkör csak árt neked.Az egész probléma kulcsa az új "apuci",amíg ő ott van,szerintem nincs sok esély a változásra.De azért reméljük a legjobbat.Sok sikert és erőt!

2011. dec. 6. 17:32
 13/15 anonim ***** válasza:
Az előző válaszolónak tetszik nagyon az ötlete, hogy karácsonyra te se adj nekik mást, csak egy lufit és hogy ugyanúgy nézd le őket, ne hallgasd meg, ha mondani akarnak valamit. Épp akkor legyen valami sürgős dolgod és menj el otthonról például. Nagyon sajnállak, borzasztó lehet! Én el sem tudom képzelni, hogy egy anya hogyan viselkedhet így, pasi ide vagy oda, akkor is anya. Nem értem, hogy ilyenkor a pasi kiveszi belőle az anyai ösztönt? Teljesen úgy hangzik, mintha elvette volna az egész személyiségét, aki addig volt. Az ilyen emberek nem tudom, miért vállalnak gyereket! Azt a gyereket nem csak piciként kell szeretni, hanem felnőttként is ugyanúgy kell, mert igényli a törődést. Ha ez nem jön ösztönből, akkor nagyon nagy baj van! Ha teheted, tényleg mielőbb hagyd ott őket és költözz valami rokonhoz, ha lehet, vagy barátnőhöz, vagy ha apukáddal jó viszonyban vagy, akkor hozzá.
2011. dec. 7. 09:16
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de én már megvettem Anyának a karácsonyi ajándékát és sosem lenne szívem lufit adni, abból még nagyobb vita és ellenségeskedés lenne, Ők összefognának én pedig lehetnék egyedül karácsonykor is a szobámban, a szeretet ünnepén..
2011. dec. 7. 14:47
 15/15 anonim válasza:
Ez borzasztó én bármikor szívesen beszélek veled ha gondolod ha kell a emailomat is megadom még karácsonykor is:)
2011. dec. 7. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!