Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik, hogy egy anya tényleg...

Létezik, hogy egy anya tényleg nem szereti a gyerekét?

Figyelt kérdés

30 vagyok, 22 évesen szültem a fiamat. Soha nem volt jó kapcsolatom anyámmal, soha nem volt puszi, ölelés, semmi érzelmesség, az amúgy is rideg természetű anyámtól. A gyerekem születése után végképp megszűnt közöttünk minden nemű kommunikáció. Sérelmezte, hogy nagymamát "csináltam belőle". Azóta semmi, nem kíváncsi ránk, éli az életét. Amúgy már engem sem érdekelne...de főleg ünnepekkor azért bennem van, hogy a gyerekemet nem várja a nagyi ünnepi ebéddel...

A környezetemben sehol nem tapasztaltam hasonlót. Ha rossz is a kapcsolat, azért unokákat szeretik. Csak egy példa még: Anyámnak van egy üres garzonja, mi albérletben vagyunk.

2012. máj. 3. 18:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

sok anya szül önző okokból

(pl hogy tartozzon valakihez, hogy legyen családja, mint másnak, mert ezt tanították otthon, stb stb)

ilyen felfogásúak soha nem tudják a gyereküket önzetlenül szeretni. talán azt sem tudják mi az. még fel is háborodnának, ha a szemükbe mondanák.

2012. máj. 3. 19:53
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Soha nem volt jó kapcsolatom anyámmal, soha nem volt puszi, ölelés, semmi érzelmesség, az amúgy is rideg természetű anyámtól" - ha ezt TUDOD róla, akkor miért vársz el tőle olyan dolgokat, amikre nem képes?

Ha a gyermeked mellett gyakran gondolsz arra, mi mindent nem kap meg az élettől, neki is komplexusa lesz - nő benne egy hiányérzet, hogy fontos és pótolhatatlan dolgokról marad le, amit te sugárzol ki rá, már maga sem foga tudni felnőtt korában, hogy honnan ered, csak kisebbségi érzése lesz, kevesebbre tartja majd magát. Ezt akarod? Törekedj arra, hogy kettesben is kerek legyen az életetek, s ne hiányozzon a nagyi ünnepi ebédje (mellesleg megjegyzem, egy amerikai pszichológusnő kimutatta, hogy a családi viszályok karácsonykor mérgesednek el a legjobban. Hogy miért? Mert olyankor találkoznak egyáltalán a családtagok, megszokásból, meg mert úgy illik, ahelyett, hogy hagynák egymást külön ünnepelni, ha már egyszer nem jönnek ki egymással.) Fogadd el, ti sem jöttök ki jól, s próbálj meg nem rágódni ezen. Ha meg kérdezi a gyerek, hogy Pistikééknél miért úgy, nálatok meg miért nem, mondd neki, hogy nincs arra szabály, egyetlen és végső igaz módja, hogy ki hogyan éli az életét. Ők úgy, ti így.

2012. máj. 3. 21:11
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. máj. 4. 08:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos létezik ilyen.

Azt hallottam, hogy egy nő szült egy beteg gyereket és lefizette az orvosokat, hogy cseréljék ki egészséges gyerekre.Ilyet normális nő nem csinál!

Sajnálom, hogy ilyen a kapcsolatod édesanyáddal.

2012. máj. 4. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!