Van valami esély rá, hogy testvérként megkapom a gyámságot?
Hajrá, és sok sikert!
Tényleg intézz mindent írásban, és ha valahonnan lepattintanak, követeld ki, hogy írásban tegyék, és azzal folytasd a következő fórumnál.
A "Kék vonal" szolgálatnál is érdeklődhetsz. Ez egy telefonos segélyszolgálat gyerekek számára. Van internetes oldaluk is, és telefonszolgálat is működik. Én hívtam már őket tanítványom ügyében, és használható tanácsokat adtak.
arra nem gondoltál (ha olyan jók a körülmények), hogy felajánlod, hogy a családit megtartsák, csak a gyerekeket adják oda?
szocmunkás leszek, végzős vagyok, és elképzelni nem tudom, hogy lehet, hogy még nem léptek az ügyben. Ha a szomszédok jeleztek már, de nem léptek, akkor az ottani hivatal is elég nagy katymaszba kerülhet, ezt esetleg jelezheted feléjük. Vagy lépnek ők, vagy perelsz. Hidd el, nem akarják ők azt.
Esetleg menj be egy másik faluba/közeli városba (jobb) a gyámügyre, mondd el, mi a helyzet, ők talán kompatibilisebbek témában. Valamint h te hivatalos bejelentést teszel-elutasítják, akkor valóban megfellebezheted, és akkor valóban megyei szinten döntenek, ahol ha elég indokot tudsz felsorakoztat
felsorakoztatni, kizárt, hogy ne kapd meg.
Esetleg kérvényezze apukád, hogy ő kapj meg a felügyeletet, és Ő aztán átruházhatja rátok. Járj utána, melyik gyorsabb.
Hova valósi vagy? Hátha tudod segíteni!
akkor legyen az, hogy nem törvényesen helyezik el nálatok, hanem simán odaköltözteted őket. így továbbra is az ő nevére menne a családi. pár év után lehet kérelmezni, hogy te legyél a gyám, hisz már évek óta neveled őket.
utolsó kettő voltam
de mondom, ha a megyei hivatalhoz mész, mindenképp kell vele foglalkozniuk!
még egyszer: hol laksz????
Szerintem ez a segítségedre lesz!
"A bíróság megszünteti a szülői felügyeletet, ha a szülő felróható magatartásával gyermeke javát, különösen testi jólétét, értelmi vagy erkölcsi fejlődését súlyosan sérti vagy veszélyezteti(...)A szülői felügyeleti jog megszüntetése iránti perben a bíróság soron kívül jár el. A tárgyalást legkésőbb a keresetlevélnek a bírósághoz érkezésétől számított nyolcadik napra kell kituzni. Ha a gyermek súlyos veszélyeztetése miatt a szülői felügyelet sürgős megszüntetése szükséges, arról a bíróság a szülői felügyelet megszüntetése iránti perben ideiglenesen hivatalból is határozhat."
Tehát ha beadod a keresetet,akkor 8 napon belül kötelesek tenni valamit.
A keresetlevélben pedig mindenképp írd bele indoklásul,amiket az anya neked mondott (amiket ide is leírtál),keress 3 tanút,akik hajlandóak a bíróságon tanúvallomást tenni és azt is írd bele,hogy több ízben jelezted ezt te is és mások is már a helyi védőnőnél,gyámügyesnél stb.
Ha találok még valamit,akkor megírom,most kutatom az erre vonatkozó törvényeket és jogszabályokat,amik segíthetnek az ügyben.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!!!
Utolsó előtti: Békés megye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!