Van valami esély rá, hogy testvérként megkapom a gyámságot?
Hát erre azt tudom mondani, ez Magyarország. :( Normális országban már réges-rég elvették volna ettől a némbertől a gyerekeket. Egyszerűen borzalmas...
Nem értem, miért nem tud közbelépni a családsegítő? Láthatóan borzalmas körülmények közt vannak, mi kéne még az elvételükhöz? Hogy éhen haljon az egyik?
Én a helyi jegyzöhőz fordulnék a helyedben ezek után. Az első lépcsőket végigjártad, védőnő, szociális hálózat tud róla, de segiteni érdemben nem tudnak akkor jegyző.
Tanúd és igazolásod van számtalan ahogy irod a jegyző ezt nem fogja tologatni, sokkal hatékonyabban tud intézkedni mint más.
Addig azt gondold végig mert erre biztosan szükség lesz kik azok akiknek a véleményére számithatsz az ügyben.
Úristen, szörnyű ezeket elolvasni! Nem hiszem el hogy létezik ilyen nő!! Komolyan ilyenek írt ki a facebookra??? Ez borzalmas!
Sajnos nincs jobb ötletem, csak amiket már előttem is leírtak, de sürgősen intézkedj, ez tényleg szörnyű!
Esetleg nem tudnád apukáddal megbeszélni hogy vigye ő bíróságra az ügyet, ítéljék oda neki a gyerekeket papíron de te nevelnéd őket a férjeddel??
Keress egy jó családjogos ügyvédet,ha meg tudod fizetni és ahogy előttem írták,kezdd el a gyámhatóságnál a hivatalos utat.Fellebbezz és fellebbezz és ne hagyd addig,amíg csak egy kis reményt látsz rá,hogy sikerülhet.Óvónőkkel beszélj össze,ha esetleg bántalmazás nyoma látszik a gyerekeken,akkor fényképezzék le telefonnal.Keress olyan embereket,szemtanúkat,akik hajlandóak tanúskodni.
Facebookon,ha kiír ilyeneket,nagyíts rá,hogy jól látható legyen pl kinyomtatva, PrintScreen gomb,és paint-be,word-be beilleszted és elmented.Minden bizonyítékot vess be ellene.Nagyon szurkolok nektek!
Beállsz a sorba vagy időpontot kérsz személyes beszélgetés. Elmondod töviről hegyire (nincs hanta!) a helyzetet, amiket edig tettél az ügyben és azt is hogy ki gátolt.
Ha a jegyző kéri ki a szociális hálóban dolgozok véleményét ott ők már nem fognak hantázni abban biztos lehetsz.
Ha szélsőségesen rossz helyzetröl van szó akár napok alatt is elveszik őket, az ideiglenes gyámság hamar megy, de első lépcsőben biztosan nem hozzád kerülnek, az örökös az amit nem fogsz tudni elérni csak az apa együttmüködésével és hosszadalmas.
De a szélsőségesen rossz körülmény még nem az hogy koszos a lakás, nem tudom érthető e. Tehát ez még nem lesz indok ahhoz hogy elvigyenek valakitöl gyerekeket.
Ahhoz hogy az ideiglenes gyámságot megkapd ahhoz komolyabb dolgoknak kell zajlania abban a lakásban, ha van ilyen biztosan ki fog derülni.
Ezt már te tudod, a te döntésed merre indulsz ez ügyben.
Ha kicsi a település, ahol laknak, laktok, akkor ki tudja milyen rokoni szálak, egyebek fűzik össze az egyes embereket. Az asszonykának sem mindegy, ha elveszik a tesóidat tőle, hogy hány gyerek után kap csp-t, ill. gyerektartást. Ést ezt a hivatal dolgozói is tudják.
Ha erős szálak fűzik egymáshoz őket, azért nem intézkednek hivatalból, a személyes bejelentés, stb. csak időhúzásra jó nekik. Azért indítanék első nekifutásra írásban, hogy ne legyen idejük bármit is leszervezni!
Na, hát ugyanigy meg kell győznöd a jegyzőt mint most engem.
Az apa müködjön együtt - akár egy telefon beszélgetés ereéig - a szomszédok müködjenek együtt, védőnő, nevelők és már nagyon közel jársz.
Itt a döntések nagy része már pacekra megy ezt tudnod kell. Nem azért mert hülyék, hanem mert itt már nincs más mérlegelési alap. Ha odamész felkészülve, mindent előre látva, organizálva az egész ügyet, a késöbbi feladatokat is tudod magadtól, akkor komoly esélyed van hogy gördülékenyen menjen az ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!