Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valami esély rá, hogy...

Van valami esély rá, hogy testvérként megkapom a gyámságot?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 26 éves lány vagyok, van egy 3 és egy 6 éves féltestvér kishúgom. Van emellett 2 saját ikergyermekem is. Apukám késői korban egy akkor 20 éves lánynak csinálta a 2 kicsit. Nem sokkal a második gyerek születése óta szétmentek, édesapám jelenleg Németországban dolgozik. A gyerekek anyja borzalmas körülmények között él az azóta 4 gyermekével. 1 szobában vannak 6-an egy fűtetlen házban, nincs víz, a gyerekek alultápláltak, mocskosan járnak ovodába, folyton kórházba kerülnek tüdőgyulladással, mindenféle betegséggel. Az új párja egy alkoholista állat, aki bántalmazza őt és a kicsiket is. A gyámügy semmit nem tesz, pedig már szomszédok is jelentették fel őket, volt kint rendőrség, volt olyan, hogy télen -10 fokba az egyik kislány sírva rohant ki az udvarra meztelenül, hogy ne bántsatok. És még sorolhatnám sajnos a borzalmakat. Egy kis községben élnek, a védőnő barátnője és semmit nem tett a gyámügy ellenük. Apukám sem áll a helyzet magaslatán, nem érdekli őt a kicsik sorsa. Én viszont teljesen bele vagyok betegedve, hogy a 2 okos, értelmes kis hugom ilyen embertelen körülmények között nő fel. A férjemmel megbeszéltük, hogy szeretnénk magunkhoz venni őket, és én akarok a gyámjuk lenni. Mivel jó körülmények között élünk, a férjemnek magas a keresete, én is dolgozok, azt gondoltam sima ügy lesz. De beszéltem egy ügyvéddel, aki nagyon lehűtött és azt mondta, vajmi kevés esélyünk van, és évekig tartó pereskedés is lehet a vége..Csak nem értem miért, a vak is látja, hogy borzasztó körülmények között élnek, az óvónőtől a szomszédokig mindenki tudná igazolni. Próbáltam már őket pénzel segíteni, elitta a pasi, az egész kocsmát ő itatta (van elég sok ismerősöm a településen), ha veszek nekik valamit, akkor eladják, semmilyen módon nem tudok segíteni így. Valaki tudja hova fordulhatnék, mit tegyek?
2012. máj. 3. 15:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Hát erre azt tudom mondani, ez Magyarország. :( Normális országban már réges-rég elvették volna ettől a némbertől a gyerekeket. Egyszerűen borzalmas...

Nem értem, miért nem tud közbelépni a családsegítő? Láthatóan borzalmas körülmények közt vannak, mi kéne még az elvételükhöz? Hogy éhen haljon az egyik?

2012. máj. 3. 15:27
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyi jegyzöhőz fordulnék a helyedben ezek után. Az első lépcsőket végigjártad, védőnő, szociális hálózat tud róla, de segiteni érdemben nem tudnak akkor jegyző.

Tanúd és igazolásod van számtalan ahogy irod a jegyző ezt nem fogja tologatni, sokkal hatékonyabban tud intézkedni mint más.

Addig azt gondold végig mert erre biztosan szükség lesz kik azok akiknek a véleményére számithatsz az ügyben.

2012. máj. 3. 15:27
 13/28 A kérdező kommentje:
A hugaim imádnak engem, ha megyek hozzájuk a nyakamba ugranak. A nagyobbat én tanítottam meg írni-olvasni, mert annyit hiányzott az iskolában elsőbe a betegségek miatt már, hogy teljesen elvesztette a fonalat. Szerencsére látogathatom őket, mert hónap végén sűrűn besegítek..A nagyobb lány nagyon kis okos, csak egy kis odafigyelés kellene neki, és olyanokat szokott mondani, hogy anya azt mondta agyon ver, ha elmondom, hogy Zoli megint tombolt, na hát ha ilyet mondasz egy 6 évesnek, az csak azért is elmondja. Ha eljövünk mindig sírnak, bújnak hozzám, a szívem is megszakad, most is bőgök...
2012. máj. 3. 15:28
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, szörnyű ezeket elolvasni! Nem hiszem el hogy létezik ilyen nő!! Komolyan ilyenek írt ki a facebookra??? Ez borzalmas!

Sajnos nincs jobb ötletem, csak amiket már előttem is leírtak, de sürgősen intézkedj, ez tényleg szörnyű!

Esetleg nem tudnád apukáddal megbeszélni hogy vigye ő bíróságra az ügyet, ítéljék oda neki a gyerekeket papíron de te nevelnéd őket a férjeddel??

2012. máj. 3. 15:30
 15/28 A kérdező kommentje:
És a jegyzőnél mi a hivatalos menet? Bejelentést kell tenni?
2012. máj. 3. 15:30
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy jó családjogos ügyvédet,ha meg tudod fizetni és ahogy előttem írták,kezdd el a gyámhatóságnál a hivatalos utat.Fellebbezz és fellebbezz és ne hagyd addig,amíg csak egy kis reményt látsz rá,hogy sikerülhet.Óvónőkkel beszélj össze,ha esetleg bántalmazás nyoma látszik a gyerekeken,akkor fényképezzék le telefonnal.Keress olyan embereket,szemtanúkat,akik hajlandóak tanúskodni.

Facebookon,ha kiír ilyeneket,nagyíts rá,hogy jól látható legyen pl kinyomtatva, PrintScreen gomb,és paint-be,word-be beilleszted és elmented.Minden bizonyítékot vess be ellene.Nagyon szurkolok nektek!

2012. máj. 3. 15:31
 17/28 anonim ***** válasza:
87%

Beállsz a sorba vagy időpontot kérsz személyes beszélgetés. Elmondod töviről hegyire (nincs hanta!) a helyzetet, amiket edig tettél az ügyben és azt is hogy ki gátolt.

Ha a jegyző kéri ki a szociális hálóban dolgozok véleményét ott ők már nem fognak hantázni abban biztos lehetsz.

Ha szélsőségesen rossz helyzetröl van szó akár napok alatt is elveszik őket, az ideiglenes gyámság hamar megy, de első lépcsőben biztosan nem hozzád kerülnek, az örökös az amit nem fogsz tudni elérni csak az apa együttmüködésével és hosszadalmas.

De a szélsőségesen rossz körülmény még nem az hogy koszos a lakás, nem tudom érthető e. Tehát ez még nem lesz indok ahhoz hogy elvigyenek valakitöl gyerekeket.

Ahhoz hogy az ideiglenes gyámságot megkapd ahhoz komolyabb dolgoknak kell zajlania abban a lakásban, ha van ilyen biztosan ki fog derülni.

Ezt már te tudod, a te döntésed merre indulsz ez ügyben.

2012. máj. 3. 15:42
 18/28 A kérdező kommentje:
Az a legkisebb gond, hogy koszos a lakás..Tisztában vagyok vele, hogy ez a legkisebb probléma. A szomszédokkal már beszéltem, 3-an tennének hivatalos vallomást, pontos időponttal, amikor fizikai bántalmazás történt. A lányokon sűrűn van kék-zöld folt, rá fogja, hogy elesnek..A 6,5 éves 15kg, ez ebben a korban nagyon súlyos alultápláltság. Az óvónőkkel,tanítónőkkel is beszéltem már, nekik is nagyon sok panaszuk van az anya ellen, a kisebb szeptember óta alig járt óvódába, mindig beteg. Tartósan beteg is, asztmás, az anya sokszor nem váltja ki a gyógyszerét sem. Ez nem arról szól, hogy nekem nem szimpi anyuci és nálam lenne saját ágyuk..Itt nagyon súlyos dolgokról van szó... A gyerekek éheznek, hónap végén folyton jön a vhívós sms, hogy tudnák-e nekik ezt azt vinni, mert nincs mit enni. A családi pótlék utalásának napján egésznap kocsmába vannak a gyerekek (is). A férfi egy 52 éves cigányember, a saját 2 fia sem érdekli a másik 2 gyerek, a lányokat meg szó szerint utálja. Ebben a községben nagyon sokan élnek hasonló szociális körülmények között, egy békés megyei szegény kistelepülés. A gyám ügy sz*rik mindenre, körülbelül akkor tesz valamit, amikor olyan bántalmazás történik, amiért kórházba kerül a kiskorú.
2012. máj. 3. 16:08
 19/28 anonim ***** válasza:
77%

Ha kicsi a település, ahol laknak, laktok, akkor ki tudja milyen rokoni szálak, egyebek fűzik össze az egyes embereket. Az asszonykának sem mindegy, ha elveszik a tesóidat tőle, hogy hány gyerek után kap csp-t, ill. gyerektartást. Ést ezt a hivatal dolgozói is tudják.

Ha erős szálak fűzik egymáshoz őket, azért nem intézkednek hivatalból, a személyes bejelentés, stb. csak időhúzásra jó nekik. Azért indítanék első nekifutásra írásban, hogy ne legyen idejük bármit is leszervezni!

2012. máj. 3. 16:15
 20/28 anonim ***** válasza:
58%

Na, hát ugyanigy meg kell győznöd a jegyzőt mint most engem.

Az apa müködjön együtt - akár egy telefon beszélgetés ereéig - a szomszédok müködjenek együtt, védőnő, nevelők és már nagyon közel jársz.

Itt a döntések nagy része már pacekra megy ezt tudnod kell. Nem azért mert hülyék, hanem mert itt már nincs más mérlegelési alap. Ha odamész felkészülve, mindent előre látva, organizálva az egész ügyet, a késöbbi feladatokat is tudod magadtól, akkor komoly esélyed van hogy gördülékenyen menjen az ügy.

2012. máj. 3. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!