Van valami esély rá, hogy testvérként megkapom a gyámságot?
Hát... Esetleg kérdezz meg több ügyvédet, hátha valamelyiknek eszébe jut valami kiskapu...
Sajnos ehhez nem értek, de kívánom, hogy sikerüljön!!!
Szerintem nincs ellene semmi.
Csak az, hogy ha jól vettem ki, hogy az anyjuknál élnek. Ő beleszólhat ebbe a dologba, hogy nem engedi. És emiatt lehet ne adnák oda mert a gyerekeknek azért jó az anyjukkal.
De ezen kivül semmi.
Amúgy a családsegítőbe vagy valami lyen helyre kell menni intézkedni.
Csak költői kérdés: az ügyvéd a helyi gyámügyesnek kije-mije?
Írj a gyámügynek hivatalos levelet (ajánlottan, tértivevénnyel), amelyben leírod a tesóék életkörülményeit, és a saját lehetőségeidet, és a férjeddel közös döntéseteket.
Kérd a gyámhatóság felülvizsgálatát az ügyben, és a határozatukat.
Ha elutasító választ kapsz, fellebbezési jogod lesz, de azt már akkor valószínű nem ők fogják elbírálni, hanem az ő felügyeleti szervük, tehát ahogyan a te hivatalos megkeresésedet megkapják, kénytelenek lesznek a hivatalos utat bejárni, és a hatályos törvények szerint cselekedni.
A legcélseerübb a gyermekvédelemhez fordulni, és elmondani, hogy a gyerekeket a mostohaapa bántalmazza és kéritek a gyerekek ideiglenes elhelyezését nálatok.
Ehhez ajánlatos lenne apukátok segitségét is kérni, ugyanis elvileg ö kérheti, hogy a gyerekelhelyezést változtassák meg.
A gyermekvédelmisek tudnak majd további tippeket is adni, a lényeg, hogy eleinte csak az ideiglenes elhelyezést kell elintézni, utána esetleg nevelöszülöként magatokhoz venni a kicsiket.
Idövel - ha az anya (és az apa is) lemond a gyerekekröl, akkor akár örökbe is fogadhatjátok - de ez tényleg hosszadalmas dolog.
Első vagyok, annyi még eszembe jutott, hogy (már ha létezik ilyen), hogy esetleg anyukával (akit láthatóan nem érdekelnek a gyerekek, viszont a pénz biztosan) aláíratsz valami papírt, hogy "átadja" neked a gyerekeket, te pedig megmondod neki, hogy a velük járó családi pótlékot, egyéb juttatásokat neki odaadod minden hónapban. Nyilván erről papír nem készül.
Magyarán a pénzt ugyanúgy megkapná a gyerekek után, de nem neki kell őket nevelni, eltartani.
Én is csak azt mondom amit a többiek. Hivatalos úton intézkedni. Ennek én nem igazán tudom a menetét, nem nagyon értek ehhez, de jóérzésű ember nem hagy két ilyen pici gyereket ilyen helyen felnőni.
Remélem sikerrel jártok, a fejleményeket majd mindig jelezd itt kérlek, szerintem sokan aggódunk értetek.
Ha örökbe nem is fogadhatod őket már azzal sokat elérsz ha "csak" nevelőszülő leszel.
A húgaid egyébként, hogy viszonyulnak hozzád és a férjedhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!