Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mutassam be a barátomat...

Hogy mutassam be a barátomat a szüleimnek? Ciki egy kicsit a szitu

Figyelt kérdés

5 hónapja vagyok együtt az első barátommal,nagyon szeretjük egymást.De valahogy szégyenlem a szüleimet előtte vagy nem tudom...

Az ő szülei tök normálisak,nem szólnak bele az életébe,hagyják,hogy önálló döntéseket hozzon és nem nagyon érdekli őket,hogy mit csinál addig,amíg nem csinál túl nagy botrányokat(de általában a szülei azokat is elintézik).Az enyémek viszont irtó cikisek.

Anyáék nagyon régimódiak,alig engednek meg valamit.

Ha például itt van nálam egy barátnőm,akkor már 6 óra után szinte 10 percenként járkálnak be a szobámba és mindig kérdezgetik,hogy nem haragszanak-e a szülei,amiért ilyen "későn" nincs otthon és ilyenek.Szóval célozgatnak,hogy menjen haza,aki nálam van.

Nem engedik,hogy kifessem magam,hogy vasaljam a hajam,kozmetikushoz járjak(ide azért járok,mert meséltem a barátomnak,hogy örülnék neki,hogyha én is járhatnék és ő fizeti 2 hetente,ami nekem picit kellemetlen,de azt mondja,hogy neki semmiség és örül,ha boldog vagyok),hétvégente sem lehetek sehol 6 óránál tovább,nem hordhatok magassarkút különleges alkalmakkor sem,egy kicsit kivágottabb felsőt sem hordhatok,a leckémet minden nap fel kell mondanom,este 10 után már nem tévézhetek és nem internetezhetek,nem festhetem a körmömet,ha 4-esnél rosszabb jegyet kapok(akár matekból vagy fizikából,amiből síkhü..e vagyok),akkor határozatlan ideig elveszik a telefonomat és lejelszavazzák a gépet és sehová nem mehetek a sulin kívül meg még ilyenebb dolgok.

Már az őrület határán vagyok néha miattuk.

A barátom mondta,hogy őt nem érdekli,hogy milyenek a szüleim,szeret és ezen nem tudnak változtatni még akkor sem,ha levágják a hajam(a barátom folyton azt mondja,hogy bénán állna a rövid haj és néha ezzel poénkodik).

A barátom és a szülei ráadásul nagyon gazdagok,a szüleim meg ott spórolnak,ahol tudnak,tök átlagosan élünk.

Nem akarom,hogy cirkuszoljanak vagy botrányt csináljanak és hogy leégessenek.

A barátom 16 éves,én 15 vagyok.

2012. ápr. 25. 21:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%
Miért pontoztatok le?:D Szerintetek nem gáz, hogy egy 16éves kis takony a szülei pénzéből játssza a gavallért és fizeti a lány kozmetikusát?
2012. ápr. 25. 21:56
 12/21 anonim ***** válasza:
63%

Dehogynem, én felpontoztalak, a csajszi egyébként is csak átmeneti megálló lesz a szülei pénzével felvágó fiú számára.

"Nem engedik,hogy kifessem magam,hogy vasaljam a hajam,kozmetikushoz járjak"

Ezt nagyon jól teszik, akinek ezeket engedik már 20onévesen cserzett az arcbőre, úgy néz ki mint a múmiák a valóságsókban, a vasalás meg hamar tönkreteszi és nagyrészét levágathatod.

2012. ápr. 25. 22:05
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

utolsó:

Nem a fiúnak gáz, hanem a szüleinek, hogy igy nevelik.

Kár, hogy a kérdezõ igy áll a szüleihez, akik rendesen szeretnék felnevelni.

Attól függetlenül mutasd be a szüleidnek, ha már ennyire szeretnéd. Csak arra is gondoljál, hogy biztosan nem az utolsó leszel neki az életében.

2012. ápr. 25. 22:05
 14/21 anonim ***** válasza:
93%

Hu, mennyi kiváló erkölcsű, kemény nevelésben részesült emberke írogat ide!

Életükben nem hallottak lángoló tiniszerelemről, legszívesebben csadorba öltöztetnék az összes fiatal lánykát.

Nyugodtan mutasd be a szüleidnek, nem ez alapján fog ítélni a srác. Szüleid meg elég intelligensek ahhoz, hogy ne előtte rójanak meg, maximum utána kicsit elbeszélgetnek veled.

2012. ápr. 25. 22:25
 15/21 anonim ***** válasza:
79%
Emberek, akinek vannak elvárásai a gyerekével szemben, az a 21. században már rossz szülőnek számít? :/
2012. ápr. 25. 22:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért annyira nem szélsőségesen szigorúak a szüleid,hogy szégyellned kellene emiatt őket. Hiszen csak 15 éves vagy! (Bár vannak felesleges vagy számomra érthetetlen "szabályok", például, hogy nem festheted a körmöd. Meg a bünti a 4-esnél rosszabb jegyek miatt, gondolom nem tanulsz rosszul, egy-két rosszabb jegy néha becsúszik, ez természetes.)
2012. ápr. 25. 22:50
 17/21 anonim ***** válasza:

A jegyekért a bünti tényleg soknak hangzik, ugyanakkor a 15 éves gyerekemnek én se engedném, hogy vasalja a haját és kozmetikushoz járjon 2 hetente!!! Engem anyukám kb félévente vitt el arcbőrt tisztíttatni, tinikorban az azért jól jön, na de 2 hetente... pfff. A 16 éves "sokbarátnős" úriemberről nem is beszélve.

"Lángoló tiniszerelem" --az ilyenek alatt követik el a legnagyobb baromságokat az emberek. Meglepődnétek, mennyire nem tudnak a tinik csomó mindent amiről azt hiszik, nagyon tudják (szex terén pl).

Kérdezőnek azt tanácsolom, mutassa be a barátját, hiszen ha a barátja tényleg szereti akkor ez alapján nem fog ítélni, a szülei pedig talán jobban megbíznak majd benne, ha látják hogy lányuk önként hozza bemutatni - nem kéne kivárni, hogy ők követeljék a bemutatást, az már nem lenne olyan jó.

2012. ápr. 26. 11:28
 18/21 A kérdező kommentje:

Nem henceg a barátom a szülei pénzével,csak azt mondja,hogy örül,amikor boldognak lát.

Nem szédít!Igen,tényleg sok barátnője volt már,de elmondta,hogy velem van együtt jelenleg a leghosszabb ideig,még sosem volt ilyen hosszú kapcsolata.

Ja,persze,tuti rendes lány lesz belőlem,de akkor is az lenne,ha nem kéne hazudoznom arról,hogy hol és kivel vagyok.Igazából mindenről hazudnom kell nekik,mert kiakadnak mindenen.Ha pl. történik valami a suliban,akkor nem mondom el soha,mert jön az,hogy "Remélem,te nem voltál benne ilyen hülyeségben." meg hogy "Mégis hogy nevelhetik azokat a gyerekeket." stb.

Alig várom,hogy 18 lehessek és elköltözhessek ebből a börtönből.Szóval igen,biztos nagyon jól nevelhetnek,gondolom minden gyerek számolja a hónapokat,hogy mikor költözhet otthonról.

2012. ápr. 26. 14:59
 19/21 anonim ***** válasza:

A szülők alapgondolata a gyereknevelésről jó, de ahogy látom nem helyesen alkalmazzák.

Azért szerintem nyugodtan mutasd be a szüleidnek a párodat, mert talán még pozítivan is elsülhet az egész.

De azért nagyon vigyázz még az ilyen barátosdival, mert még nagyon fiatal vagy.

2012. ápr. 26. 15:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Nehéz elfogadni, de te is csak egy strigula leszel nála. Lehet itt nagyokat mondani, meg álmodozni... de ez a helyzet.

A szüleid pedig valóban szigorúbbak a kelleténél és ezzel pont az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. 18évesen meg tuti nem fogsz elköltözni, ugyanis az nem ilyen egyszerű...

2012. ápr. 26. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!