Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mutassam be a barátomat...

Hogy mutassam be a barátomat a szüleimnek? Ciki egy kicsit a szitu

Figyelt kérdés

5 hónapja vagyok együtt az első barátommal,nagyon szeretjük egymást.De valahogy szégyenlem a szüleimet előtte vagy nem tudom...

Az ő szülei tök normálisak,nem szólnak bele az életébe,hagyják,hogy önálló döntéseket hozzon és nem nagyon érdekli őket,hogy mit csinál addig,amíg nem csinál túl nagy botrányokat(de általában a szülei azokat is elintézik).Az enyémek viszont irtó cikisek.

Anyáék nagyon régimódiak,alig engednek meg valamit.

Ha például itt van nálam egy barátnőm,akkor már 6 óra után szinte 10 percenként járkálnak be a szobámba és mindig kérdezgetik,hogy nem haragszanak-e a szülei,amiért ilyen "későn" nincs otthon és ilyenek.Szóval célozgatnak,hogy menjen haza,aki nálam van.

Nem engedik,hogy kifessem magam,hogy vasaljam a hajam,kozmetikushoz járjak(ide azért járok,mert meséltem a barátomnak,hogy örülnék neki,hogyha én is járhatnék és ő fizeti 2 hetente,ami nekem picit kellemetlen,de azt mondja,hogy neki semmiség és örül,ha boldog vagyok),hétvégente sem lehetek sehol 6 óránál tovább,nem hordhatok magassarkút különleges alkalmakkor sem,egy kicsit kivágottabb felsőt sem hordhatok,a leckémet minden nap fel kell mondanom,este 10 után már nem tévézhetek és nem internetezhetek,nem festhetem a körmömet,ha 4-esnél rosszabb jegyet kapok(akár matekból vagy fizikából,amiből síkhü..e vagyok),akkor határozatlan ideig elveszik a telefonomat és lejelszavazzák a gépet és sehová nem mehetek a sulin kívül meg még ilyenebb dolgok.

Már az őrület határán vagyok néha miattuk.

A barátom mondta,hogy őt nem érdekli,hogy milyenek a szüleim,szeret és ezen nem tudnak változtatni még akkor sem,ha levágják a hajam(a barátom folyton azt mondja,hogy bénán állna a rövid haj és néha ezzel poénkodik).

A barátom és a szülei ráadásul nagyon gazdagok,a szüleim meg ott spórolnak,ahol tudnak,tök átlagosan élünk.

Nem akarom,hogy cirkuszoljanak vagy botrányt csináljanak és hogy leégessenek.

A barátom 16 éves,én 15 vagyok.

2012. ápr. 25. 21:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ne mutasd be, vannak szülők, akik önmaguk ellen dolgoznak..
2012. ápr. 25. 21:10
 2/21 anonim ***** válasza:
72%
a baratod nyilvan nem veletlenul szeretett pont beled es nem egy party ri.bancba,akikbol a te korosztalyodbol annyi van most,mint egen a csillag. Hidd el,meg ha valoban kicsit tul szigoruak is a szuleid veled,lehet,h egyszer meg nagyon halas leszel nekik ezert. Meg par ev es felnott leszel. Es ne feledd,az ertekes pasik az ertekes noket keresik. :)
2012. ápr. 25. 21:14
 3/21 A kérdező kommentje:

De az ő szüleivel már az első héten megismerkedtem és tök normálisak voltak,az enyémet viszont biztos,hogy nem olyanok lennének...

A barátomnak ráadásul már elég sok barátnője volt,biztos észre fogja venni,hogy valami nem stimmel a szüleim nevelési stílusával,bár gondolom erre rájött abból is,amiket meséltem neki.

2012. ápr. 25. 21:19
 4/21 anonim ***** válasza:
92%

Hát ha már elmondtad a barátodnak, milyenek a szüleid, akkor nem fogja váratlanul érni, és nincs mit szégyellned. Lehet, hogy szigorúan fognak a szüleid, de azért nem gázos, amit csinálnak veled (ha alkoholisták lennének vagy ilyesmi, na AZ lenne gáz meg szégyellnivaló).

kicsit off, de 2 hetente ne járj kozmetikushoz, tönkre fog menni bele a bőröd, ezt a kozmetikusod persze nem mondja, mert belőled él, de nekem egy közeli barátnőm kozmetikus és nem ajánlja.

2012. ápr. 25. 21:22
 5/21 anonim ***** válasza:
87%
Akkor ne mutasd be őket egymásnak. Nem kötelező. Azt gondolom így 5 hónap után úgyis tudják, hogy együtt vagytok. Majd akkor mutasd be őket, ha a szüleid külön kérik...valahol valamikor úgyis úgy hozza a helyzet, hogy találkoznak, nem kell ezt erőltetni.
2012. ápr. 25. 21:23
 6/21 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem mutasd be nyugodtan a barátodat a szüleidnek! Nem gondolom, hogy szégyelned kellene őket csak azért, mert féltenek, mert jót akarnak neked, mégha ezt a maguk sajátos módján is teszik. Egyébként még jól is elsülhet a dolog, mert ha tetszik nekik a srác, lehet, hogy idővel szabadabban engednek el vele.
2012. ápr. 25. 21:39
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt egyeseknek csak a partiribi és szélsőséges nevelési módszer szerint szabályozott "jókislány" típus létezik?

Most nem azért, de nekem van egy barátnőm, akit hasonlóan szigorúan neveltek, és most pszichológushoz jár önértékelési problmákkal, szorongással!

Van középút is.

Persze, nem a szülied akarom minősíteni, ők csak féltenek, gondolom, jót akarnak neked. És leírtak alapján nem hinném, hogy botrányt csinálnának, csak előtte szépen, lassan kell felvezetni a dolgokat.

A párod meg eléggé szeret ahhoz, hogy ne ez alapján minősítsen.

Sok sikert!

2012. ápr. 25. 21:41
 8/21 anonim ***** válasza:
28%
Kicsit gáz a barátod, hogy a pénzével(akarom mondani a szülei pénzével) henceg:) Szánalmas.
2012. ápr. 25. 21:44
 9/21 anonim ***** válasza:
94%

Meddig fog téged szédíteni ez a srác? Ha l6 évesen már sok barátnője volt? Az sem szimpatikus,hogy a szülei pénzéből fizeti neked a kozmetikust,amivel még tönkre is teszed az arcbőrödet! Milyen szülei vannak,akik a nagyobb balhét is elnézik neki?

A helyedben ezeken gondolkodnék el.

2012. ápr. 25. 21:50
 10/21 anonim ***** válasza:
69%

Most nem azért, de még nagyon fiatalok vagytok. Ez a tiniszerelem. A barátodnak l6 évesen már sok barátnõje volt. Honnan tudod, hogy te leszel az utolsó? Nagyon jól nevelnek a szüleid, belõled igazi rendes lány lesz, ezt garantálom neked. Pontosan ezért voltak veled normálisak a szülei.

Nyugodtan mutasd be a barátodat, nincs mit szégyelned, hidd el nekem.Legalább a szüleid is megnyugszanak, ha megismerik.

2012. ápr. 25. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!