Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Éreztetek már ilyet? Soha nem...

Éreztetek már ilyet? Soha nem voltam még ennyire felszabadult!

Figyelt kérdés

Most rúgtam ki a, most már csak volt párom 5 perce. Közel két évig voltunk együtt. Az első hetek szépek voltak, azután kezdetem magam egyre rosszabbul érezni. Én még tanulok, ő már dolgozik, így persze mindig ő volt az első helyen. Én alkalmazkodtam, ha pedig nem, akkor megkaptam, hogy milyen összeférhetetlen vagyok. Ezért vezettem a háztartás, segítettem neki a munkájában, persze tanultam és sokszor egy jó szót sem kaptam. A külvilág számára mi voltunk a szép pár, de én nem éreztem igazán jól magam. Most ebédkor közölte, hogy letette az előleget egy lakásért, amit én nem is láttam. Hatalmas meglepetés, hogy az lesz a közös otthonunk. Mikor mondtam, hogy az övé, mert nekem ezek szerint még ahhoz sincs jogom, hogy megnézzem a vétel előtt. Erre nagy hiszti, hogy én milyen hálátlan vagyok, meg sem érdemlem őt. Erre én: tényleg nem, akkor itt a vége. Ekkor nagyon meglepődött és elkezdett sírni, hogy ő nem tud nélkülem élni, csak engem szeret. Én pedig egyre nagyobb undorral néztem. Apám is ilyen volt. Anyu a lelkét kidolgozta, ő meg folyamatosan lelkiismeret furdalással zsarolta. Na én nem leszek ilyen. Adtam neki egy zsebkendőt és felálltam. Erre közölte, hogy öngyilkos lesz. Mire én: a kutatások szerint ebben az egyben a férfiak a hatékonyak, szóval sok sikert. És eljöttem. Azóta úgy érzem, hogy egy hatalmas csomagot raktam volna le! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen felszabadító egy szakítás.

Bocsi kicsit hosszú lett, de ezzel is sok feszültséget írtam ki magamból. köszi, hogy elolvastad :D

2012. ápr. 24. 13:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es! Nem tartott el. Mindig volt saját keresetem+tanítványaim. Azért rúgtam ki, mert rájöttem, ha mellette maradok, akkor csak mellette élek, de nem vele. Nem kérek az irányításából, nem akarom, hogy bárki döntsön helyettem. Egyébként ő mondta, hogy nem érdemlem meg őt. Én csak ráhagytam! Sírással pedig egy gyerek se zsaroljon, egy aszimmetrikus kromoszómaállomány ( mert az ilyen nem férfi, csak későn vettem észre!) meg pláne nem!
2012. ápr. 24. 16:27
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok, egyetértek veled, hogy ne irányítson de azért aki sír is lehet férfi!! ezzel nem értek egyet. Pont azért van ennyi agresszív állat a világon mert etikai és társadalmi elvárás hogy egy férfi nem sír. Miért ne sírna, ember ő is nem külön faj a férfi.
2012. ápr. 24. 16:37
 13/19 A kérdező kommentje:

Szia kettes ismét!

Nem az a baj, ha egy férfi sír. Hanem pld. nálam is, hogy zsarolásra akarta használni. Hidd el, tudom mit beszélek: ezt láttam a szüleim esetében. És szeretem az apukámat, de azt is tudom, hogy anyu boldogabb lett volna nélküle. Na erre írtam én, hogy nem mindegy valaki mellett, vagy valakivel élni. Én az utóbbit akarom! Nem azt akarom, hogy a párom legyen a másik felem. Nem akarok -né lenni! Az a jó, ha mindketten megmaradhatunk saját magunk egy kapcsolatban. Vagy ez túl nagy elvárás?

2012. ápr. 24. 16:45
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem túl nagy kérés, csak kihangsúlyoztam hogy esetleg síró férfi is lehet férfi, a te példádból adódóan a tied nem volt az, de kitérve másra attól hogy né leszel nem leszel a másik tulajdona, ez csak az ember által felállított szokás, nem változtat, megmaradsz ugyanannak aki vagy.
2012. ápr. 24. 16:53
 15/19 A kérdező kommentje:
Tudom én, engem csak az zavar, amit a -né jelképez. Vagy A.B., azután leszel X.Y-né. Tehát nem te, hanem valakinek a tartozéka. Egyébként ezen is sokan vitatkoztunk az exszel. ő ragaszkodott volna a hagyományos formulához. Én meg akartam tartani a saját nevem (szeretem, jó hangzású :D). Erre: akkor mi jelzi, hogy házasok vagyunk? Én: te is felveheted az én nevemet, erre is van törvényi lehetőség. Na, azt a hisztit sem kívánom senkinek, amit erre nekem kellett végighallgatnom... Á, egyre több olyan dolog jut az eszembe, ami miatt magamra vagyok dühös, hogy miért tűrtem eddig. Nem baj: buta ember saját kárán tanul.
2012. ápr. 24. 16:59
 16/19 anonim ***** válasza:
Jól tetted,hogy kidobtad:)
2012. ápr. 24. 19:25
 17/19 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Nekem is volt hasonló szakításom, tök jó volt!
2012. ápr. 25. 10:39
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Helyesen cselekedtél!

Nálam is volt ilyen érzés, Petőfi jutott róla eszembe: "börtönéből szabadult sas lelkem" ... Pont így éreztem! :D

2012. ápr. 25. 12:29
 19/19 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen, pont két év után, mindenki azt mondta a környezetemben, hogy szakítanom kéne, mert nagyon szemét palim volt, de én "szerettem".. egy nap kiléptem egy méteráru üzletből és ezt éreztem: NA NEM. MOST MÁR ELÉG VOLT. És aznap kiadtam az útját. Olyan érzés volt az úton haza fele sétálni... amit nem tudok mihez hasonlítani. Mintha újra lélegeztem volna. Eddig egy katéteren keresztül, most meg teli tüdővel. Gratulálok a döntésedhez! :)
2012. jún. 27. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!