Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ahol nagyon nehéz volt az...

Ahol nagyon nehéz volt az első gyerekkel, mikor éreztétek, hogy apuka készen áll a kistesóra?

Figyelt kérdés

Most 3 éves a lányunk. Amikor őt terveztük, csak erről beszélt, ő hozta fel a témát mindig. Most ha valaki kérdezi, annyit válaszol, hogy "majd". Ha én kérdezem, akkor "oké, jöhet". Nem azt akarom, hogy beleeggyezen, hanem hogy ő is akarja.

Vajon mikor lesz ez így? Egyáltalán lesz valaha?

2012. márc. 27. 20:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát meg kell őszintén beszélnetek. Lehet, hogy ő nem vágyik több gyermekre. Mikor még csak téma volt a gyerekvállalás, mit mondott, ő mennyit szeretne?
2012. márc. 27. 20:10
 2/8 A kérdező kommentje:
2 gyerekben "állapodtunk meg", ő hármat szeretett volna.
2012. márc. 27. 20:11
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

6 év után de nem ajánlom hogy pont hat évet várjatok, az a legrosszabb. Én és húgom között is hat év van és nagyon nehezen jövünk ki, szerintem vagy kevés mondjuk 3 pont jó, vagy sokat mondjuk 10 12 évet várjatok, amíg már ő is segíthet a tesó körül.

17L

2012. márc. 27. 20:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi ezt nem beszéltük meg. Az első gyermekünk még az előző kapcsolatomból született. Már várandós voltam, mikor szakítottam, de nem tudtam róla. És nem akartam, hogy csupán a gyerek miatt legyünk együtt egy kifulladt kapcsolatban. A második babánk is teljesen véletlen volt. /Ő már vér szerint is közös gyermek/ Szeretnénk még egyet, őt persze megbeszéltük, és várjuk, de nem akar jönni. Lehet, hogy nem jó a taktika? Lehet, hogy vele is védekezni kellene, és akkor jönne, mint a testvérei.
2012. márc. 27. 20:18
 5/8 anonim ***** válasza:

4 gyereket szerettem volna, párom kettőt, még csak egy van,de lehet, hogy több nem is lesz, de ha biztosra tudnánk, hogy a következő fiú lesz akkor lehet, hogy 5 év múlva bevállalnánk

de ahogy most állnak a dolgok és előreláthatólag nem is igen lesz javulás, sajnos azzal is számolnunk kell, hogy nem tud saját házba költözni és a kis családjával majd itt fog lakni nálunk (tudom ez még nagyon messze van,de mindenre gondolni kell)

2012. márc. 27. 20:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem lahat "megállapodni" ilyesmiben.Lehet,h az első gyerekkel olyan tapasztalatokat szerzett,amik arra késztetik,hogy ne akarjon több gyereket.Ezzel semmi gond nincs.Örülj neki,hogy 1el megvagytok.Van olyan,aki bevállal 3-4 gyereket,aztán le se tojja őket,csak a nagyszülőkkel vannak.Nyugi!
2012. márc. 27. 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én férjem 4-et akart, de legalább hármat. Kettőben állapodtunk meg. Mondjuk ez elég hülye szó ide, de mindegy.

Megszületett a fiunk, most 1,5 éves és apuka már szeretné a következőt. Na de én meg nem. Attól tartok, hogy soha nem is akarok majd többet, nagyon sírós, rosszul alvó volt egészen 1 éves koráig. Szinte le sem tettem emiatt. Most átalusszuk az éjszakákat. Nem szeretném megint előröl kezdeni, mert benne van a pakliban, hogy megint ilyen nehéz lesz.

Valószínű a férjed is átértékelte a dolgokat a tapasztaltai alapján vagy csak nem akarja, hogy kényszernek érezd ha mégis szeretné már a következő babát.

Kérdezz rá miújság, ennél jobbat nem tehetsz!

2012. márc. 27. 21:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Az sem lenne nagy tragédia, ha nem lenne kistesó, csak ha így érez, mondja ezt.

Anyagi akadálya szerencsére nem lenne.

Nekem ez a "lesz ahogy lesz, jön ha akar" nem jön be gyerekvállalásnál, egy gyerek ennél sokkal nagyobb felelősség. Ráadásul a párom is becsapva érezné/érezhetné magát.

2012. márc. 28. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!