Mások, hogy oldották meg a szülést? Ősszel születik a kis tesó és nincs kire hagyni a fiamat, ha eljön az idő és menni kell. Másnál is volt úgy hogy csak az első babánál volt bent az apuka?
Nálunk is probléma volt, hogy kinél legyen a lányunk, amíg mi szülünk a férjemmel. Végül egy baráti házaspár felajánlotta, hogy vigyáznak rá, és tényleg így is lett, ráadásul ott is aludt a lányunk, mert késő este jött rám a szülhetnék. Nagyon jól érezte magát, nem volt semmi gond, pedig előtte soha senkinél aludt még, és nem is vigyázott rá senki.
Egyáltalán nincs senki, egy barát, egy rokon, egy szomszéd, esetleg fizetni a védőnőnek, vagy bárki, aki tudna vigyázni a kisfiadra?
Nálunk kb a 35.héten oldódott meg ez a probléma, hogy ki legyen a lányunkkal.
Nem igazán értem, akkor most nincs aki vigyázzon a kisfiadra, vagy nincs aki bemenjen veled szülni?
Apuka megvan még?
Nem tudom milyen volt az első szülésed de nekem viszonylag gyors, így feltételeztem hogy a második is az lesz tehát nem kell egy egész napot mással lennie a fiunknak.
Amúgy nekünk se volt semmi rokon, senki barát a közelben, szerencsére délben mentem szülni és bébiszitter vigyázott 4 órát a fiunkra. Semmi baj se volt (mondjuk nem kellett altatnia, vagy esti fektetnie) így én "gyorsan" megszültem":) apával és utána ő szaladt is haza a fiunkhoz.
4 óra felügyelet (vagy akár egy nap is) bébiszitterrel nem olyan sok anyagilag se, és mégse egyedül szülsz.
Én mondjuk nagyon nagyon nem akartam egyedül szülni, mert nekem az első szülésemnél is az adott biztonságot egyedül hogy a férjem ott van velem.
Mondjuk ha lett volna szülésznőm pl. saját akkor lehet hogy annyira nem ragaszkodok a férjemhez de nem volt.
A második szülésnél is ha nincs ott a férjem nem tudom mit csinálok, mert leszállított az ágyról a szülésznő hogy táguljak majd elment 5 szobával arrébb, közben nekem meg jöttek a tolófájások 2 perc múlva...
a férjem rohant értük hogy jöjjenek mert jön a baba.
De amúgy egyébként később a szobában ahova kerültem volt egy anyuka aki a 3.at szülte és neki nem volt bent a férje mert otthon volt a gyerekekre vigyázni, és nem élte meg rosszul az anya a dolgot.
Úgyhogy hát nyilván a szükség törvényt bont:)
lehet neked is nagyon gyors szülésed lesz és alig leszel a szülőszobán:)
Jó egészséget!!!
1.
És nincs egy barát/ismerős a környékről? Játszótérről megbízható anyuka? Védőnőt megkérni (persze pénzért)? Szomszéd néni? Nyugdíjas óvónéni a környéken?
... én nem bírtam volna ki, ha a férjem nélkül kell szülni, de ő sem, ő ragaszkodott hozzá, hogy lássa a második baba születését is.
Másodjára sokkal jobb volt Apa nélkül szülni. Szép könnyű és gyors szülés volt.
Meg éjjel indult be, ő már rég itthon aludt a naggyal, mikor én eltotyogtam a szülőszobához, másnap fogta fel, hogy megvan a lánya, azt hitte álmodta a telefonbeszélgetést a szülés után:)
Nekünk is messze vannak a nagyszülők. Nálunk egy baráti pár vigyázott addig a nagyra, amíg a nagyi megérkezett érte, 180km-ről. 2-3 órát kibír egy ismerőssel is, akiben megbízol, és akkor nem kell apuka nélkül szülni.
Mondjuk az én férjem bármit megtett volna, hogy bent lehessen másodjára is. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!