Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket zavarna, ha a párotok...

Titeket zavarna, ha a párotok 2,5 év elteltével is az ex lakásába lenne bejelentve?

Figyelt kérdés
Állítólag csak én túlzom el. Meg jaj nem tud hova átjelentkezni (anyukája, én szüleim, stb. nem tudom miért "gond")
2012. ápr. 24. 08:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Igen, zavarna. Az ilyenek szerintem tudat alatt mindig valamilyen kötődésfélét jelentenek. Most nem az, hogy még mindig az exbe szerelmes, nem ezt akarom mondani, csak azt, hogy mintha még nem szakadt volna le teljesen róla.

A párod hol lakik most?

2012. ápr. 24. 08:30
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik exem elég sokáig hozzám volt bejelentve és ide jöttek a postai dolgai is. Ő egyszerűen lusta volt elintézni a címátírásokat. Már a férjem is rég itt lakott, de még mindig jöttek az ex levelei (hivataloktól, banktól, stb).

Közel öt évig volt így, de még néhány cuccáért se jött el, amit végül ki is dobtam, mert többszöri kérésre se vitte el, nekem meg útban volt.

A leveleit egyszer csokorban átadtam és mondtam, hogy mostantól mennek a kukába, én nem leszek tovább postás. Miután lett némi problémája a későn átvett levelekből, magától elment átiratni, én meg kijelentettem erről a lakcímről.

Hozzáteszem, hogy nem voltunk/vagyunk rosszban, csak már engem zavart, hogy a fél postaládám az ő cuccaival van tele.

Szóval lehet lustaság is az oka.

2012. ápr. 24. 08:34
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Zavarna.Jelentkezzen át hozzád mondjuk vagy a szüleihez.
2012. ápr. 24. 08:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mióta vagytok együtt?

Én kb 2 hónap után szóvá tettem volna. Meghatalmazással te is elintézheted a párodnak az átjelentkezést. (Csak le kell adni a régi lakcímkártyáját.)

Én is elintéztem a vőlegényemnek.

2012. ápr. 24. 08:57
 5/14 DannyZuko ***** válasza:
50%
formai dolog. a feleségem 9éve van velem és 3 éve lakik ott papíron, holott 8,5 éve lakik ott... Ne foglalkozz vele, max mond meg neki, h zavar és tegyen ellene.
2012. ápr. 24. 08:58
 6/14 anonim ***** válasza:

Zavarna. Ha valaminek vége, akkor mindne tekintetben vége. Ha viszont még két év elteltével is jönnek az ex levelei, akkor az nem segít semmit abban, hogy te le tudd zárni VÉGLEG a kapcsolatot. Én is azt tenném, amit előttem írtak.

Egyébként nem lustaságról van szó - csak annak látszik., hanem kétkapuzáról: meghagyja a menekülési utat (hátha a másik kidobja), nem zár le valamit véglegesen. És nem is enged lezárni ezzel a húzással, mert minden újabb levél feltépi a sebeket.

2012. ápr. 24. 09:06
 7/14 A kérdező kommentje:
Mikor kidobta a felesége, rá pár héttel találkoztunk, úgyhogy majdnem ugyanennyi ideje vagyunk együtt. Jelenleg albérletben. De mint írtam bárhová bejelentkezhetne. A nő is mondta már neki, hogy jelentkezzen ki, SŐT a nőnek a mostani férje is.
2012. ápr. 24. 09:13
 8/14 A kérdező kommentje:
"A párod hol lakik most?" Papírforma szerint az ex-nél, a valóságban albérletben velem. Ja, és még a tulajdonosok is mondták első alkalommal, hogy nyugodtan bejelentkezhetünk ide, de a párom egyből mondta, hogy nem szükséges.
2012. ápr. 24. 09:15
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy azért nem jelentkezik át mert tulajdonrésze/haszonélvezete van a lakásban, és ezt a "bejelentkezéssel" próbálja nyomatékosítani?

Amúgy a egyik másik hozzászóló elég "jóindulatúan feltételezget", kiváncsi leszek, hogy kb. hányadik kommentben fogják írni uszításként, hogy biztos azért van ez az egész mert megcsal/"lefeküdnek" egymással!

2012. ápr. 24. 09:17
 10/14 anonim ***** válasza:

Felajánlottad neki egyáltalán, hogy hozzátok jelentkezzen be?

Azért elég nagy bátorság kell ahhoz, hogy valakitől olyat kérjünk, hogy bejelentkezhessünk a lakcímére, mert ez hülyén veszi ki magát, ha pedig nem, akkor már jól ismerik egymást a felek és akié a lakás, az eleve felajánlotta már...

Az anyukája pedig nem biztos, hogy azon a településen lakik, ahol az ex, és lehet a párodnak az a település kéne lakcíméül.

Mondok egy példát, hogy értsd:

Vidéken lakom anyánál, de több hivatalos ügyhöz is kellett már sokszor budapesti lakcím (ideiglenes természetesen). Exbarátok Pityuka rendes volt, és látta, hogy kell ez, ezért mondta, hogy menjünk el, bejelent. Tehát egyfajta szívesség volt tőle, hogy könnyebben boldoguljak, ne kelljen vidékre utazni ügyet intézni. Pityukában természetesen fel sem merült, hogy élősködni akarnék rajta. Nem is akartam természetesen, csak ez a bejelentés dolog mindig kissé ilyen érzést ad. Ezért is nehéz mástól ilyet kérni, ha látva a problémát ő maga nem ajánlja fel!!!

Pityukával egy idő után szakítottunk (viszonylag békésen, összeférhetetlenség miatt), de továbbra is engedte, hogy ha lejár az ideiglenes lakcím, akkor megújítsuk.

Gézukával jártam 3 hónapja, amikor meg kellett újítani, vagyis kellett újra pesti cím. Gézukának mondtam, hogy kell ez hivatalos ügy miatt, ezért találkozok Pityukával. Láttam, hogy fintorog, nem tetszik neki, de mondtam, hogy nincs köztük semmi (semmi érzelem, semmi nosztalgia, semmi hasonló), csak pesti cím kell, és ő ebben segít. Gézuka, ha akarta volna, akkor közbeszólhatott volna, hogy ne menjek Pityukával ügyintézni, hozzá is bejelentkezhetek. De ezt nem tette meg!

Akkor mit kellett volna tennem? Ismét vidékre utazgatni a hivatalos ügyek miatt, csak hogy Pityukától ilyen abszolút pici szívességet is el ne fogadjak? Mert Pityukának ez semmiség volt, de Gézukának a jelek szerint nagy ajándék lett volna, amit nem illett volna nekem kérnem...

Nem ismerem a párod helyzetét, de ha megértetted amit írtam, akkor láthatod, hogy egy bejelentésnek semmi köze az érzelmekhez.

Ha te is úgy vagy, mint Gézuka, és fel sem ajánlod a párodnak, hogy hozzátok jelentkezzen be, akkor valószínűleg nem lesz képe ilyet kérni, ha rendes párod van...

2012. ápr. 24. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!