Kinek van igaza? (Anya-lánya vita)
Édesanyám hatalmas Forma 1 rajongó. Ezzel magában nincsen is gond, viszont mikor eljön az időmérők és futamok ideje teljesen bezsong. Olyankor semmi más program nincs számára, inkább fél napot főz előtte nagy stresszben és sitségben, csakhogy az a két óra legyen szabad. Még ezzel sincs gond, viszont azzal inkább, hogy még család sincs olyankor számára. Legutóbb például nem volt hajlandó elmoccanni a tévéképernyő elől és átjönni a nagyszobába amíg születésnaposként elfújom a gyertyát és felvágom a tortát. (rokonok voltak itt, és menni akartak, ezért kellett olyankor felvágni) Nagyon rosszul esett, hogy a saját gyermekének azt mondja, hogy menjetek vágjátok a tortát most nem érdekel. Ezt hangoztattam is, mire ő sértődött meg, hogy ez az egy hobbija van, ezt szeretné nyugodtan megnézni. Én nem is maga a hobbi ellen szóltam, isten ments, hanem az ellen, hogy a nincs isten se olyankor mikor futam van. 5 perc alatt nem történt volna semmi, ha kijön ő is hozzánk.
Ma ismét egy ilyen helyzet állt elő, a húgomnak 3 órakor indult a busza (ment vissza az kollégiumba), a Forma 1 pedig pont akkor kezdődött. Anya pedig azon idegeskedett, hogy nem megy a tévé, és akkor most ő megint interneten kell nézze stb. S mondtam neki, hogy állj meg, menjen el a húgom, s utána mind mész f1-ezni. Nem borul fel a világ ha Isten ments lemaradsz a rajtról. Erre ismét megsértődött és a múltkori érveket hozta fel.
Legyetek objektívak: kinek van igaza? Én már nem tudom eldönteni...
Mindig igyekeztünk azt a két órát szabaddá tenni számára, SOSEM terveztünk programot akkorra. Viszont vannak olyan események, amelyek fixek, és ha véletlenül pont akkor van a hobbi időpontja mint amikor egy visszautazásé, akkor úgy vélem, hogy a családra is illik 5 percet szánni belőle.
Hangsúlyozom: mindig nyugodtan megnézheti, sosem szólunk bele ha nem ilyen eset áll fenn.
Jó, de most mi a nagy esemény abban, hogy a húgod megy vissza koliba?Nagy lány, elköszön anyutól, ennyi.
Jaj de jó lenne, ha ez lenne a legnagyobb hiba anyámban.Összetenném a 2 kezem.
"Ritkán jár haza, ennyi volt a gond. Az a két perc amíg kikíséri pedig nem a világ"
Forma1 előtt mit csinált anyukád szombat, vasárnap? Csak kíváncsiságból kérdezem.
12-es
"Évente 2szer 18 hétvégén kér"
most akkor évente kétszer, vagy 18 hétvégén? az egy kicsit több, mint évente kétszer.
28-as... Látom te sem nézel F1et, de akkor legalább ne kötekedj.
Évente 2szer 18 nap (tehát szombat és vasárnap szorozva 18-cal, mivel szombaton időmérő, vasárnap futam és mindebből kemény 18-20 darab van 1 évben). Tnéyleg elfogadhatatlanul magas ez a szám és már-már fanatizmus, ha az ember ezen napokon 1-2 órát a tv elé szegezve tölt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!