Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? (Anya-lánya...

Kinek van igaza? (Anya-lánya vita)

Figyelt kérdés

Édesanyám hatalmas Forma 1 rajongó. Ezzel magában nincsen is gond, viszont mikor eljön az időmérők és futamok ideje teljesen bezsong. Olyankor semmi más program nincs számára, inkább fél napot főz előtte nagy stresszben és sitségben, csakhogy az a két óra legyen szabad. Még ezzel sincs gond, viszont azzal inkább, hogy még család sincs olyankor számára. Legutóbb például nem volt hajlandó elmoccanni a tévéképernyő elől és átjönni a nagyszobába amíg születésnaposként elfújom a gyertyát és felvágom a tortát. (rokonok voltak itt, és menni akartak, ezért kellett olyankor felvágni) Nagyon rosszul esett, hogy a saját gyermekének azt mondja, hogy menjetek vágjátok a tortát most nem érdekel. Ezt hangoztattam is, mire ő sértődött meg, hogy ez az egy hobbija van, ezt szeretné nyugodtan megnézni. Én nem is maga a hobbi ellen szóltam, isten ments, hanem az ellen, hogy a nincs isten se olyankor mikor futam van. 5 perc alatt nem történt volna semmi, ha kijön ő is hozzánk.

Ma ismét egy ilyen helyzet állt elő, a húgomnak 3 órakor indult a busza (ment vissza az kollégiumba), a Forma 1 pedig pont akkor kezdődött. Anya pedig azon idegeskedett, hogy nem megy a tévé, és akkor most ő megint interneten kell nézze stb. S mondtam neki, hogy állj meg, menjen el a húgom, s utána mind mész f1-ezni. Nem borul fel a világ ha Isten ments lemaradsz a rajtról. Erre ismét megsértődött és a múltkori érveket hozta fel.

Legyetek objektívak: kinek van igaza? Én már nem tudom eldönteni...

2012. ápr. 22. 16:31
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk is megáll a világ,ha forma1 van.Tudomásul vettem veszekedés helyett.

Szerintem dolgozik Ő annyit,hogy ezt a 2 órát kikapcsolhasson.És a rajt a legfontosabb.:-))

Ha meg a vendég fontos,akkor nekik vágd fel a tortát.

Mind a kettőtöknek igaza van,csak meg kell tanulni tiszteletben tartani a másik dilijét.Valószínűleg Neked is van.És fordított esetben ugyan így viselkedsz,mint Anyád,csak nem veszed észre,mert az Te vagy.És Neked lehet.De akkor neki is.

2012. ápr. 22. 17:01
 12/38 anonim ***** válasza:
69%

Évente 2szer 18 hétvégén kér 1 illetve 2 órát, amikor senkivel nem kell foglalkoznia. Ennyit igazán tiszteletben tarthatnátok. Én is F1 rajongó vagyok több, mint 10 éve. Ha olyankor jönnek át vendégek, elvonulok a szobámba. Szerencsére nekem megértő a családom és nem titulálnak neveletlennek/tiszteletlennek. Ma is a levest még együtt ettem az asztalnál a családdal, de a 2.at behoztam szobámba, ugyanis kezdődött a futam.

Ne csináljatok olyan programot arra a 2 órára, amihez anyukátok is kell. A nap maradék 22 órájának egyike miért nem megfelelő?

22/L

2012. ápr. 22. 17:05
 13/38 anonim ***** válasza:
60%

Én nem vagyok Forma1 rajongó, de mégis egyetértek a 12-es és 13-as válasszal.

Bírom, akik csak azt várják el az anyjuktól, hogy elé tegyék a kész ételt, de ennyi kikapcsolódást is felrónak neki.

2012. ápr. 22. 17:07
 14/38 anonim ***** válasza:
75%

ha anyukádnak valóban csak ez az egy szórakozása van, akkor had élvezze zavartalanul

Húgodat te is vagy apukád is kitudjátok kísérni a buszhoz, én is voltam kollégista ritkán kísért ki mindkét szülőm, amelyik nem jött attól otthon elköszöntem.

Szerintem anyukád ellát titeket nem megy a károtokra, hogy ő ezt a pár órát tv előtt tölti.

Én azt mondom anyukádnak van igaza

2012. ápr. 22. 17:14
 15/38 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy nézi és ez a baj. Hanem hogy betegesen teszi. Az F1-es hétvégék mindenikén nyugodtan megnézni,az ég világon senki sem zavarja. Én csak akkor emeltem szót ellene, amelyik esetben a családját is kizárta a fanatizmus miatt. A kettő között különbség van.
2012. ápr. 22. 17:17
 16/38 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem a családnak tudonául kellene venni, hogy neki ez a szórakozása, és az egyéb programoknál figyelembe venni.

NEm igaz, hogy nem lehetett volna várni fél órát a tortával.

Ez egyáltalán nem az, hogy nem szakit idöt a családjára, hanem csak annyi, hogy NÉHA más fontosabb, mint a jópofáskodás.

Ha ennyit nem tudsz anyukásnak elnézni, akkor nagyon kevés tolerancia szorult beléd.

2012. ápr. 22. 17:33
 17/38 anonim ***** válasza:

Bezzeg ha férfiból volna, akkor nézhetné, mi? :D vagy egy hülye meccset? csak mert nőből van, főzzön, takarítson egész héten és még vasárnap se nézhesse meg a futamot? (meg hát az időmérőt) Igazságtalanok vagytok vele!

Ilyen alapon minden férfi függő, amelyik focit vagy más sportot néz és eljár a meccsekre, nem? Azok nem csinálnának más programot.

Méghogy nem fontos a rajt? Áh, csak a legfontosabb. :D Meglátszik kérdező, hogy nem vagy otthon a témában... Szegény anyukád! :D

23l

2012. ápr. 22. 17:47
 18/38 anonim ***** válasza:
55%

Miért, egy férj mikor leül sörrel a tévé elé, értékeli, ha akkor mennek nyivákolni neki a gyerekei? Frászt! De egy anyuka persze nem ülhet le tétlenül a tévé elé 1-2 órára, mert már függő...

Gondolom te is nézel valami műsort, amit szeretsz nyugodtan megnézni. Te is értékelnéd, ha akkor bombáznának hülyeségekkel. És valakiknek igenis fontos élőben látni! Mert akkor fix, mire az ismétlést nézné, már rádióból vagy innen-onnan a pofájába virít az eredmény.

2012. ápr. 22. 17:49
 19/38 anonim ***** válasza:
37%

Ha Raikonnenek szurkol akkor hagyd szépen békén .

Ha a szerecsennek vagy a törpe spanyolnak akkor viszont presszionáld folyamatosan.

2012. ápr. 22. 17:57
 20/38 anonim ***** válasza:
62%

Figyelj, az én párom foci rajongó. Ha meccset néz, akkora nem fogok semmit sem szervezni.

Nekem is van kedvenc műsorom, s ha az megy, nem fog akkor nyaggatni.

Tiszteletben tartjuk a másik kikapcsolódást,mert ez mindenkinek jár.

Interneten utólag megnézni nem olyan élmény,mivel amire belép, tuti, hogy ki lesz írva az eredmény valahol.

Neki ez a kikapcsolódás a hétköznapi gondokból. Ha emellett foglalkozik veletek, akkor nem értem mi a gond? Miért pont akkor kellene a családjával foglalkoznia, amikor megy a Forma1?

Nem értem a másiknak miért nem lehet ennyi szabadságot megadni?

2012. ápr. 22. 17:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!