Hogy gondolják ezt a mai gyerekek?
Sorra olvasom a kérdésekben, hogy tizenéves gyerekek fel vannak háborodva, amiért a szüleik feladatot adnak nekik otthon. Csak a számítógép, az msn, a drága cucc kell, tenni érte semmit nem akarnak, és csodálkoznak, ha a szülők kicsit erélyesebben szólnak rájuk.
A szülők szúrják el ennyire? Meg vagyok rémülve, mi lesz, ha az én gyerekem kerül kamaszkorba?!
Én nem akarok olyan gyereket, aki állandóan visszapofázik, ha megkérem valamire. Hogy lehet ezt kivédeni?
azt hiszem, nálam ott lett elrontva, hogy bármit csinálok, nem vagyok megdicsérve, nem köszönik meg, viszont ha valami nincs meg azonnal, akkor megy a balhé...nem épp házimunka, de általánosban, amikor 8 évig kitűnő voltam, és nagy boldogan jöttem haza, hogy az enyém lett a legjobb angol doga az egész osztályban, és csak 2 hibám volt, akkor nem azt mondták, hogy ügyes vagy kislányom, hanem azt, hogy miért nem lett hibátlan...innentől kezdve jött az, hogy "sz@rok bele" mit gondolnak a szüleim, mert úgyse jó nekik semmi...kialakította a saját értékrendemet, annak megfelelek. pl: a ház felét én takarítok minden héten, szó nélkül (persze ez nem elég mert miért nem az egész házat) minden nyáron dolgozom hogy ne a szüleimtől kelljen pénzt kérnem (persze ez se jó mert suli közben amikor nem engedik hogy dolgozzam akkor van pofám havi 6000ftot elkérni kajára ruhára egszségügyi dolgokra bérletre, könyvekre stb) tanulok is rendesen 4 fölött van az átlagom, ami érettségi tárgy majdnem mind 5ös megvan a kémia előrehozott emelt szintű érettségim(5ös lett), de nekik ez sem jó, mert nem 100%os...
szóval csak annyi a lényeg, hogy mindenképp meg kell dicsérni a gyereket, és nem kell, nem szabad olyan követelményeket támasztani, amit nem tud teljesíteni...az én szüleim se hiszik el, hogy így nagyon hamar el fognak veszteni...önálló vagyok, ha betöltöm a 18at, és nem szólhatnak bele, hogy mikor dolgozom, egyből megyek albérletbe...
14:20
Legalább most már tudod azt is, hogy a "Jobban tetted volna ha csendben maradsz" mi módon került be a köztudatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!