Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy gondolják ezt a mai...

Hogy gondolják ezt a mai gyerekek?

Figyelt kérdés

Sorra olvasom a kérdésekben, hogy tizenéves gyerekek fel vannak háborodva, amiért a szüleik feladatot adnak nekik otthon. Csak a számítógép, az msn, a drága cucc kell, tenni érte semmit nem akarnak, és csodálkoznak, ha a szülők kicsit erélyesebben szólnak rájuk.

A szülők szúrják el ennyire? Meg vagyok rémülve, mi lesz, ha az én gyerekem kerül kamaszkorba?!

Én nem akarok olyan gyereket, aki állandóan visszapofázik, ha megkérem valamire. Hogy lehet ezt kivédeni?

2009. jún. 20. 10:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

azt hiszem, nálam ott lett elrontva, hogy bármit csinálok, nem vagyok megdicsérve, nem köszönik meg, viszont ha valami nincs meg azonnal, akkor megy a balhé...nem épp házimunka, de általánosban, amikor 8 évig kitűnő voltam, és nagy boldogan jöttem haza, hogy az enyém lett a legjobb angol doga az egész osztályban, és csak 2 hibám volt, akkor nem azt mondták, hogy ügyes vagy kislányom, hanem azt, hogy miért nem lett hibátlan...innentől kezdve jött az, hogy "sz@rok bele" mit gondolnak a szüleim, mert úgyse jó nekik semmi...kialakította a saját értékrendemet, annak megfelelek. pl: a ház felét én takarítok minden héten, szó nélkül (persze ez nem elég mert miért nem az egész házat) minden nyáron dolgozom hogy ne a szüleimtől kelljen pénzt kérnem (persze ez se jó mert suli közben amikor nem engedik hogy dolgozzam akkor van pofám havi 6000ftot elkérni kajára ruhára egszségügyi dolgokra bérletre, könyvekre stb) tanulok is rendesen 4 fölött van az átlagom, ami érettségi tárgy majdnem mind 5ös megvan a kémia előrehozott emelt szintű érettségim(5ös lett), de nekik ez sem jó, mert nem 100%os...

szóval csak annyi a lényeg, hogy mindenképp meg kell dicsérni a gyereket, és nem kell, nem szabad olyan követelményeket támasztani, amit nem tud teljesíteni...az én szüleim se hiszik el, hogy így nagyon hamar el fognak veszteni...önálló vagyok, ha betöltöm a 18at, és nem szólhatnak bele, hogy mikor dolgozom, egyből megyek albérletbe...

2009. jún. 20. 13:23
 22/26 anonim válasza:
71%
Ez a nagy sikerű mondat ,hogy inkább a gyerek sírjon százszor ,mint a szülő egyszer, vajon honnan került bele a köztudatba?! Milyen szülő az aki azt,mondja ,hogy inkább a gyereke sírjon, inkább neki legyen rossz ,mint neki. Én ezerszer sírnék szívesen ,ha a gyerekemnem egyszer sem kellene. Nem akarom,hogy tőlem tartson, hogy tőlem féljen, és én legyek a mumus, vajon elmondja,majd az a gyerek a gondjait , a problémáit, a félrelépéseit, hibáit annak a szülőnek, akit ugyan tisztel,és fél,de mivel felsőbbrendűnek kell tekintenie nem alakul ki benne a bizalmon alapuló szeretet. Ettől függetlenül persze egykét jól irányzott nevelőértékű pofon mindenki életében kell. De a szülő és a család kell ,hogy jelentse a biztonságos hátteret, amihez ,ha mindig minden esetben fordulni lehet. És ha valakit tekintély uralommal nevelnek, ez sajnos hiányozni fog . Lehet ,hogy a régi világban , a régi rendszerben ez működött ,de ma már sajnos nem.
2009. jún. 20. 14:20
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
14:20 hozzászólónak írom, tudod, mit jelent az a mondat? Inkább a gyerek sírjon százszor, mert megtiltottam neki pl. a vasúti síneken való játékot, mint én egyszer, de a temetésén. Így is te sírnál inkább?
2009. jún. 20. 16:37
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

14:20

Legalább most már tudod azt is, hogy a "Jobban tetted volna ha csendben maradsz" mi módon került be a köztudatba.

2009. jún. 20. 17:16
 25/26 anonim válasza:
71%
Tisztában voltam,mind a mondat jelentésével,mind azzal,hogy lepontoznak és leszidnak majd, az okos neurotikus gyerekeket gyártó anyák. Ha a gyerek a síneken játszik, utána nem neki kell sírnia, hanem nekem ,hogy miért szülök a világra egy olyan gyereket akire később nem vigyázok és nem figyelek oda rá ,hogy mit csinál. Minden éremnek két oldala van ez az enyém ,az a tiétek. Mindenesetre nekem is sikerül/sikerült úgy még élő gyerekeket nevelnem,hogy nem vertem őket, se kézzel se fakanállal, pusztán azért, mert ÉN nem tudtam megbirkózni a helyzettel.
2009. jún. 20. 17:35
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Az első vagyok és üzennem a másodiknak.Igen vállaloma felelősséget,hogy a gyereknek adok egy pofont a kellő időben.Mert minek szültem gyereket ha nem nevelem és nem tanitom meg semmire?Én sem rosszra tanitom de a mai tinik azok hihetetlen dolgokat müvelnek.Majd mondja azt 16 évesen,hogy jól tettem e vagy sem.Én megköszönöm,hogy én is kaptam anyámtól 3-4 pofont.És?becsületes felnött lett belőlem.16 éves korom óta dolgozom mindenem megvolt és megvan.mindent megadok a gyerekemnek de nem fog velem ugy beszélni mint a kapcással és nem fog banknak nézni.tanulja meg az értékes dolgokat ha ehhez kell 1-2 pofon akkor legyen.és igen inkább ő sirjon mint én a temetésén.
2009. jún. 22. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!