Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha két pici...

Mit tennétek ha két pici gyermeketek lenne és gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálnának?

Figyelt kérdés
Ha közölnék, hogy fél év vagy akár két év lehet amit maximálisan élhetnétek, úgy hogy közben két pici gyermeketek lenne és egy olyan férjetek, akire nem hagynátok őket? :(
2012. ápr. 16. 20:22
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
75%
A férjed tudja már? Nem tudsz vele erről beszélni? Gondolom ő is tudja, hogy nem alkalmas a kicsik felnevelésére.
2012. ápr. 16. 21:20
 22/45 A kérdező kommentje:
Volt úgy, hogy belátta. Van amikor pedig nem érti mi bajom azzal, ahogy bánik a nagyobikkal. Sajnos sokszor nem veszi észre ő maga sem hogy miket művel. Én magam pedig szeretem amúgy, és bátran hagynám magára a gyerekekkel, ha tudnám hogy megbírkózik ezzel, de kutyából nem lesz szalonna azt mondják, és sajnos a gyereknevelési vita már régóta folyik, de vátozni ugye nem tud.
2012. ápr. 16. 21:28
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

és honnan tudod hogy a te halálod nem változtatja meg őt.

tényleg gyökeresen

egész más valamit elképzelni hogy mi lesz akkor....

meg már benne lenni.

saját apukám halála miatt mondom,tényleg változnak a dolgok az emberben.

28N

gyártanék egy rahedli videoüzenetet a lányaimnak lássák hallják a hangom arcom. és gondoskodnék arról hogy meg tudják nézni ha kicsik ha nagyok.

mivel apukám egyik nap még velünk volt másnap meg nem,én örültem volna ilyen üziknek fotóknak bárminek,hülyén hangzik de neked van lehetőséged nyomot hagyni.

2012. ápr. 16. 21:41
 24/45 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem, hogy milyen betegséged van? És hány évesek a gyerekek?

Egyébként van egy műsor asszem a life network-ön, amin halálos beteg édesanyáknak mutatják be a sorsát. Szerintem megérné megnézni. Az egyik anyuka azt csinálta, hogy mindenféle emléktárgyat gyűjtött a gyerekeivel egy dobozba, és egy nagyon nagy füzetbe kezdte el írogatni a hozzájuk tartozó gondolatokat, emlékeket, tanácsokat, bármi apróságot, ami eszébe jutott. Szerintem ez egy nagyon kedves és jó ötlet.

2012. ápr. 16. 21:49
 25/45 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Komolyan megbőgettél. Az lenne a legcsodálatosabb dolog az életemben, ha tudnám hogy értem és a gyerekekért megváltozik.

2012. ápr. 16. 21:58
 26/45 A kérdező kommentje:

Mindig le vagyok maradva egy válasszal. :)

A nagyobbik fiam 3 éves a kisebbik 6 hónapos. Tüdő fibrózisom van.

2012. ápr. 16. 22:01
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt már végiggondoltam párszor, mivel egyedül nevelem a két fiamat két házasságból. A nagyobbik már nagykorú, és az ő apja tisztességes ember, tudom, hogy gondoskodna a fiáról annyira, amennyire egy ekkora srácról kell. Viszont a kisebbik fiam apja rémálom. Még a gyerek születése előtt lelépett, az elmúlt 12 év alatt alig látta a fiát, négy éve pedig összesen egyszer, az anyja temetésén. Gyakorlatilag idegenek egymásnak. Így aztán ha tudnám, hogy közel az időm, bemennék a gyámhatóságra, és még életemben elindítanám a gyerek majdani elhelyezésére vonatkozó eljárást, hogy az anyám nevelje a halálom után. Az apja bizonyíthatóan nem kíváncsi rá, nem hiszem, hogy a gyerek érdekét szolgálná, hogy egy idegen emberrel éljen egy idegen városban, és amellett, hogy a halálom megviselné, még a megszokott környezetéből is teljesen ki kéne szakadnia. Új iskola, új lakás, új emberek, nem járhatna oda sportolni ahová eddig, egyszóval megszűnne az eddigi élete. És ahogy az apját ismerem, nem könnyítené meg a helyzetét. Sem az előző házasságából származó fiára, sem a mi közös fiunkra nem kíváncsi, csak és kizárólag a harmadik gyerekével, a kislányával törődik, akit ő nevel. Őt hordja lovagolni, táncolni, mindent megtesz érte, és gyanítom, sőt biztos vagyok benne, hogy mivel a fiához semmiféle érzelem nem fűzi, ezért nem változna semmi, a fiam csak úgy meg lenne tűrve, ha akar alkalmazkodik, de a megszokott életét nem igyekezne visszahozni neki. Mielőtt valaki rosszindulattal vádolna, semmi bajom a kislányával, kifejezetten jól kijöttünk az alatt a pár alkalom alatt amíg találkoztunk, a gyerekeink is szerettek volna többet találkozni, de apuka nem akarta. Szóval bizonyítható, hogy a gyerek érdekét nem az szolgálná, ha az apjához kerülne, akivel semmilyen érzelmi kapcsolata nincs. Anyám a szomszédban lakik, tehát a gyereknek megmaradna az iskolája, a barátai, a rokonsága, a környezete, tehát ez lenne ideális a számára. Hogy őszinte legyek, a gyerekem érdekében még meg is zsarolnám az exférjemet, hogy mondjon le róla, hiszen neki szüksége nincs a gyerekre, én viszont jobban szeretnék békésen elmenni úgy, hogy tudom, hogy jó helyen marad. Egyébként olyan szinten nem érdekli, hogy se névnap, se születésnap, se karácsony, sőt, a válóperünkre sem jött el, emiatt nincs is megállapítva a láthatás. Tényleg mindent latba vetnék, mert emellett sajna az is bonyolítja a helyzetet, hogy az exférjem felhalmozott pár millió adósságot, vagyona semmi (az apjánál laknak a kislányával), viszont a fiam örökölne utánam egy fél lakást, amit ő kezelne, és a jelenlegi törvények szerint ha bizonyítja, hogy a gyerek érdekében szükséges, akkor bizony a gyámhatóság engedélyezi, hogy hozzányúljon a vagyonához, tehát tuti eladná. Ezen felül neki marha jól jönne, hogy nem kell gyerektartást fizetni, kapna csp-t, árvaságit, a gyerek meg nem kerülne sokba, mert a rezsi ugyanannyi, sokat nem eszik, és feléjük a faluban nem fontos, hogy mindig szépen legyen öltöztetve. Így neki anyagilag jobb lenne, ha magához venné, de a gyerek érdekét nem ez szolgálná, és ezt szerintem a gyámhatóság is belátná.
2012. ápr. 16. 22:14
 28/45 A kérdező kommentje:
Igen, ez tényleg durva. Hogy a gyerek érdekeit nem nézve erre képes lenne. Sajnos sok ilyen ember van. Lehet, hogy az én férjemnek az is a baja, hogy fiúk lettek. Lányt szeretett volna. Sosem mondta, hogy ez gond, de én úgy érzem, hogy ez is benne van. Ráadásul ő mindenre sajnálja a pénzt ami gyerekkel kapcsolatos, pedig szinte mindent használtan veszek nekik. Nem gondolom, hogy a félretett pénzünket a gyerekek javára költené.
2012. ápr. 16. 22:35
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

En vagyok az elso, aki beletorodne. Ertem en,hogy itt mindenki harcos tipus, es a kerdes kiiroja elott tisztelettel meghajlok, mert tolem millioszor erosebb es csodalatosabb ember, hiszen nem sajat magat sajnalja, hanem a joorol probal gondoskodni. Fantasztikus ember lehet az aki kepes erre. En ismerem magam, elhagynam magam, hibaztatnam meg a madarakat is az egen es nem vennem eszre hogy mi tortenik korulottem. Csak azert irtam, mert lehuztak a valaszt. Lehet tanacsot nem adtam benne, de a kerdes igazabol arra iranyult, mit tennetek. En ezt.

Remelem kedves kerdezo megoldodik a helyzeted, talan erdemes lenne felvenni egy hozzaerto emberrel a kapcsolatot, ha ilyen terveid vannak es ily keves az idod ez a legkezenfekvobb megoldas.

2012. ápr. 16. 22:50
 30/45 A kérdező kommentje:
Kedves elottem író válaszoló! Biztos, hogy te is erős lennél ilyen helyzetben. A te válaszod is értékes nekem, bíztatásnak vettem és további erőt adott. Én is gondoltam rá hogy beletörődöm, de amíg élek addig tehetek ezekért a kis lurkókért valamit, hiszen az anyjuk vagyok, az a dolgom, hogy biztonságban legyenek. Nem pontoztam senkit, de köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2012. ápr. 16. 23:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!