Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha két pici...

Mit tennétek ha két pici gyermeketek lenne és gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálnának?

Figyelt kérdés
Ha közölnék, hogy fél év vagy akár két év lehet amit maximálisan élhetnétek, úgy hogy közben két pici gyermeketek lenne és egy olyan férjetek, akire nem hagynátok őket? :(
2012. ápr. 16. 20:22
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%

leírtam azt is, hogy mit tennék, ott a nagy család.

Más lehetőséged nincs, hiszen az apa kapja meg a gyerekeket automatikusan, akármit csinálsz.

Megbízhatsz valakiít, hogy perelje az apát, de kétes eredménnyel.

Igen,megnéztem milyen a gyerekekkel, megfigyeltem mit tanult a családjában,és sokat beszéltünk róla,hogyan akarjuk nevelni.

2012. ápr. 16. 20:43
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
20:35 vagyok, nem tudsz bemenni valami családsegítőbe/gyermekvédelemhez/gyámügyhöz, stb. (fogalmam sincs milyen önkormányzati hivatalok vannak, bocsi), hátha tudnak tanácsot adni? Esetleg egy jogász ismerőst megkérdezni?
2012. ápr. 16. 20:46
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

Lehet erről is végrendelkezni.

A lányunk 6 hónapos, ügyvédi letétben van hogy ha velünk történik valaki, kit szeretnénk gyámnak. Ezt figyelembe veszik a gyerek(ek) elhelyezésénél.

Ezen felül azonnal felmondanék és MINDEN percemet a gyerekemmel (és a férjemmel) tölteném. Elmennék olyan helyekre, ahová mindig vágytam. Ha nem rontana az egészségi helyzetemen, fagylaltot ennék csokoládéval egész nap. Kipróbálnék olyan ételeket és dolgokat, amiket korábban nem tettem.

Biztos nem pazarolnám sem az időmet, sem a pénzemet csodadokikra meg kísérleti szerekre. Talán felkeresnék még egy orvost, hogy biztos legyek a diagnózisban.

2012. ápr. 16. 20:47
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

HARCOLJ

Közeli családtagomnak a kisebb gyerek születése után 2 hónappal derült ki hogy rosszindulatú áttétes hasnyálmirigy rákja van,az áttét májon,vastagbélen.Ahol korházban kiderült,2 hónapot adtak neki.Műtétet sem vállalták már.Keresett másik korházat,nem kevés pénzért hajlandóak voltak megműteni,de le kellett irnia,hogy tudja hogy 90% hogy ottmarad.Nem maradt,de pár hónap alatt még nagyobb daganatok nőttek benne.Utolsó reményként Debrecen,kisérleti kezelés,műtét,mindenféle "csodaszer",lakás,kocsi ráment,mi,a rokonság is amennyit tudott adott,a kicsikre felváltva vigyáztunk amikor épp korházban volt.Rengetegszer műtötték már.

Most 7 éve hogy megállapitották először a rákot nála,de a gyerekekért él,harcol,a család vele együtt.

Most már 1 év eltelt,még nem nőtt semmi vissza,reménykedünk.

az orvosok pedig hitetlenkednek,hisz neki már majd 7 éve halottnak kellene lennie.ehelyett épp olvasni tanitja a kisebbik fiát...

2012. ápr. 16. 20:52
 15/45 anonim ***** válasza:
67%

Végrendeletben nem lehet rendelkezni élők felől, azaz a gyerekeidet nem hagyhatod senkire sem, mert azok nem a tulajdontárgyaid. Végrendelkezni csakis a tulajdontárgyaidról, a vagyonodról lehet. Egyébként nagyonm okos ötlet, ha egy gyógyíthatatlan betegség esetén végrendelkezik valakki, mert abban pl. kitagadhatja az élősködő, semmirekellő stb. férjet, (ezt meg kell indokolni, a kitagadási okok a PTK-ban benne vannak, de egy ügyvéd vagy küzjegyző is nagyon szívesen segít neked a végrendelet megfogalmazásában) és rendelkezhet a vagyonáról a gyermekei javára.

Ha a férj alkalmatlan a nevelésre, akkor a nő halála után ez úgyis hamar kiderül. Bízza csak szépen az itt maradókra, hogy elrendezzék gyerekek sorsát. Azért van a gyámhatóság, a bíróság meg a többiek.

2012. ápr. 16. 20:54
 16/45 A kérdező kommentje:
Ez nálunk is megtörtént, és tetszett is, hogy milyen pedáns és illemtudó, megbeszéltük mennyi jó dologra tanítjuk a gyerekeinket majd. Továbbá,hogy milyen cukin játszik mások gyerekeivel. Mind azt a fél órát, amit látsz belőle. Tudnék mesélni dolgokat, amiket aztán nézegethetsz, de úgysem fog kiderülni, csak ha ott van a gyerek, és akkor is általában nem az első évben. Ráadásul az élet is hozhat nemvárt dolgokat. Pl. mentális betegség. Akkor megköveznéd magadat is, mert nem láttad előre?
2012. ápr. 16. 20:57
 17/45 anonim ***** válasza:
# 13: Igen, ha VELETEK történik valami, de itt csak az édesanyával történik, ő pedig nem mondhatja azt önkényesen, hogy akkor a halálom után apuka tűnjön el a színről, nem is lenne igazságos.
2012. ápr. 16. 20:57
 18/45 A kérdező kommentje:
Utóbbi válaszolóknak köszönöm. Olyant nem lehet, hogy még életemben távoltartásit kérek, vagy valami hasonót ami halálom után is él? Gondolok arra, hogy pont a gyermekekkel való bánás miatt merült fel többször is, hogy elválunk.
2012. ápr. 16. 21:02
 19/45 A kérdező kommentje:
Ha Pl. elválnánk (feltéve ha maradna annyi időm) és bizonyítani tudnám, hogy nem alkalmas a gyermekek nevelésére? Azt halálom után is figyelembe vennék? Vagy ő lenne a gyámjuk automatice? Atyaég! Milyen érzés lenne ez a férjemnek és agyerekeknek?
2012. ápr. 16. 21:05
 20/45 A kérdező kommentje:
Azoknak akik ötleteket írtak, hogy mit csinálnának még! Azt hiszem teljes életet éltem és nincs amit kipróbálnék. Viszont a fiaimnak egy csomó dolgot akartam megtanítani, ami nagyon bánt, hogy nem fog osszejönni és valószínűleg olyan kicsik, hogy nem is fognak rám emlékezni. :(
2012. ápr. 16. 21:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!