Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen jogokat érvényesíthet...

Zanita kérdése:

Milyen jogokat érvényesíthet láthatás ügyben egy apa, ha közös szülői felügyelet nem lett gyámhatóság által megállapítva, illetvei, hogy van -e bármiféle esélye a páromnak gyermekelhelyezési ügyben?

Figyelt kérdés
Van egy 1.5éves kapcsolatom. A páromnak van egy 3.5éves kislánya, ezzel semmi pröbléma nem lenne, ha az anyuka nem eszköznek használná. A kislány egy vizsgálat szerint kb 24hós értelmi szintnek felel meg, alig beszél, azt sem mondatokban, egyszóval kissé elhanyagolt. Persze tiszta, és jó az anyagi helyzet. Illetve a nagyszülei anyagi helyzete. Óvodába napi 2órára adja be, így a kiírt fejelsztést sem tudja megkapni ahogy kellene, és azt sem tudjuk elérni, hogy 1 hétvégét velünk töltsön, mert gyakorlatilag elzárja a külvilágtól. Állandóan orvostól-orvosig viszi, hogy igazolja miért nem jár oviba, és miért tömi gyógyszerekkel. A párommal heti 2x4óraát lehet, viszont akkor is kb 30szor telefonál neki is és nekem is. Amúgy pedig engem külön zaklat hív, sms-t ír, és emailt, a 16éves fiamnak is írt, ami már-már kimeríti a zaklatás, és rágalmazás fogalmát. Próbáltuk szép szóval, és már durvábban is megkérni, hogy hagyjon ezekkel fel, és hagyja hogy a kislány az apukájával nyugodtan tölthesse az időt. Ez az állapot kb 1éve tart, amióta tud a arról ki vagyok, és már már ott tartunk hogy a kapcsolatunk is viharossá vált ezek hatására.

2012. ápr. 16. 16:41
 1/4 anonim ***** válasza:
22%
"Nem szép" dolog otthagyni egy anyát a fogyatékos gyerekkel. Pláne nem utána még az anya számlájára írni! Ekkora elmaradást nem elhanyagolás okoz, bár ezt az "apa" nyilván tudja. Én is ott tennék neki keresztbe, ahol tudok.
2012. ápr. 16. 17:01
 2/4 A kérdező kommentje:

A gyerek egészségesen született,és másfél éves volt mikor elváltak.

Ez a szitu normális felfogásban élő embereknél,így a barátainknál is megütközést vált ki.Én segítséget kértem,nem véleményezést egy helyzetről,amiben remélem neked sosem lesz részed kedves hozzászóló.

2012. ápr. 16. 19:20
 3/4 A kérdező kommentje:
a gyerek pedig nem fogyatékos,csak le van maradva.Ez pedig sértő is volt rá nézve,és ránk is.
2012. ápr. 16. 19:23
 4/4 Ildinyo77 válasza:
Apuka be tud menni a gyamugyre es ott kozosen megallapodhatnak a lathatasban,amit irasban rogzitenek.3,5 eves gyereknel azt hiszem mar mukodik a ket hetente hetvegei lathatas.Ez ha elmarad,anyukanak orvosi igazolast kell bemutatnia,ha nem tud,akkor penzbirsagot is kaphat.Ha elmarad megis folyamatosan,akkor lehet ujra menni a gyamugyre.Az elmaradast az ovoda is jelenthetne hatosagok fele,de latod nem teszik.Szerintem egyenlore a gyamugynel kezdjetek a lathatas szabalyozasat.
2012. ápr. 17. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!