Albérletre ki mennyit fizet? és egyéb számlára mennyi megy el egy hónapban?
Nekünk 50 az albi és 40-50 a rezsi havonta kettőnkre. A párom 180 körül keres, nekem minimális jövedelmem van. Ebből kényelmesen megélünk.
Így bele mernék vágni, mert ha itthon babázom, ugyan vannak nagyobb kiadások a babára, viszont rengeteget tudok spórolni pl. azon, hogy nem a menzán ebédelünk, hanem ráérek főzni. De ennél kevesebb pénzzel semmiképp nem vágnék bele. Az ideális olyan 100 ezer lenne fejenként.
Megyeszékhely vidék: Lakbér 30 ezer(54nm2) rezsi nagyon spórolva(viz villany távhő tv+net közösköltség) kb 50 ezer körül. Ketten lakunk a gyermekemmel. 3 műszakban dolgozom. Fizetés elég a lakbérre rezsire. Családi+gyes(tartósan beteg) elég a hitelre meg a kajára de csak hétvégén főzök ha itthon eszik a gyerek amúgy csak kenyér vaj parizer van. Ruhát nem tudok venni. Turizom vagy kapjuk. Gyerektartást nem fizet az apa.
Fizetésem 100 körül van.
Döntsd el te bele tudtok e vágni egy babába. Minden drága és nem lesz könnyebb később se, mert ha nem pelenka kell akkor ruha meg bölcsi vagy ovi és a kaja az oviban nálunk 7 ezer körül van egy hónapban...
Párod fizetése + amit te a baba után kapsz(csp(10 ezer)+ gyed ha dolgoztál vagy gyes(25 ezer) ha nem , és oszd el a fizetnivalókkal. Gondold át ha nagyobb lesz, lesz e segítség ha vissza kell menned dolgozni.
Mérlegelj, tudom nagyon nehéz, mindenki vágyik családra gyermekre.
Utolsó vagyok 6.
Ha a férjed keres vagy 250-300 ezret akkor szerintem nem gond. Kevesebből eléggé össze kellene húzni a nadrágszíjat.
40-45 megy el albérletre. 8-9 ezer ft szokott lenni a digi, plusz van 2 előfizus telónk, az 13-14 ezer.
Havi kb 80-100 ezerből élünk ketten.
Ennyiből tuti nem vállalnám. 100 ezer elfogadható jövedelem egy főnek. De nem háromnak! Lakhatásra ezek szerint elmenne 30-40 ezer Ft. Minden egyébre jutna fejenként 20 ezer. Ez nagyon kevés, nem egész ezer forint naponta. Ebből jó ha a kaját kifizeted, de semmi mást. Pedig a gyerek nő majd mint a gomba, minimum szezononként teljes ruhatárcsere kell majd neki. Eleinte lehet, hogy beteges, akkor drága gyógyszereket kell venni neki. Ha nem lesz tejed, tápszer kell. Satöbbi, satöbbi.
Én ennyiből tuti nem vállalnám a babát.
30 az albi,rezsi 40-50 fűtéstől függően,de nem spórolunk,másfeles lakás.
fizunk 150 fejenként,jól elvagyunk,bár kocsit nem merünk bevállalni,bár most beleférne,de tűrhető közlekedés van (megyeszékhely),párom szüleinek a kocsiját kölcsönkapjuk szinte bármikor,cserébe többet tankolunk bele.
Babát ebbe a helyzetbe fogunk vállalni valószinű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!