Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki nevet változtat...

Ha valaki nevet változtat akkor az egyéb iratait (Pl:iskolai bizonyítványok) is újra kell csináltatnia?

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 21:01
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem kell. Utána az "új" néven íródik tovább,vagy lesz a következő bizi.. (tuti forrás). Csak beleírják a végére,hogy névváltozás történt.
2012. jan. 16. 21:09
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem, csak azokat az okmányokat kell újra csináltatni amik személyazonosság igazolására szolgálnak. A bizonyítványok maradnak azon a néven amire eredetileg kiállították, függetlenül attól, hogy utána hányszor változik meg valakinek a neve.
2012. jan. 16. 21:10
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Csak a személyi okmányokat, viszont arra készülj fel, hogy hiába a névváltoztatás, a legtöbb kitöltendő dokumentumra továbbra is rá kell majd írnod a Születési nevedet, mert kimondottan azt kérik. Én azért változtattam meg a nevem, mert marha ronda volt, de mégis cipelem magamon a terhet, mert mindig valahol kérik.
2012. jan. 16. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Nem érint a dolog, de kérdésként bennem is felmerült. Viszont ha a régi bizonyítványok maradnak a régi néven, akkor mellé kell mindig csapni a szül. anyakönyvi kivonatot, hogy ez becsszó az enyém?
2012. jan. 16. 21:13
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
Az első vagyok. Nem kell a szül.anyakönyvi kivonat,mert minden bizonyítványban feltüntetik ( a végén),hogy névváltozás történt az XYZ törvény alapján. Sosem kellett használni a "volt" nevet. 100%-osan az újjal élek.
2012. jan. 16. 21:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Dehogy kell. Attól, hogy megváltozott a nevem, mindenhova be kell írni a lánykori nevet, személyin is rajta van.
2012. jan. 17. 08:25
 7/8 anonim ***** válasza:
57%
Kedves utolsó előtti válaszoló. Nem értem, hogy neked hogy nem kell soha használni a régi neved. Én bíróságon dolgozom, és ott pl. az adópapírok kitöltésénél a munkáltatóm a születési nevemhez mindig a régi, ronda nevemet írja. Pedig ők aztán tudják, hogy mi a törvény.
2012. jan. 17. 09:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kellett még sosem írnom.. (mondjuk,nem is volt semmi komolyabb ügyem,amiben esetleg kérhették volna)
2012. jan. 18. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!