Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaki tud segíteni? Nagyon...

Valaki tud segíteni? Nagyon szeretem a páromat, ő is szeret engem, de az előző családjától nem tud elszakadni. Nem is a volt feleséggel lenne a baj, hanem annak a lányával. (nem saját gyereke páromnak).

Figyelt kérdés
Először hallani sem akartam róla,aztán megengedtem,hogy rendszeresen találkozzanak,később már a közös otthonunkban is vendégül láttam,eljött hozzánk ebédre,aztán egész nap ott volt.Megegyeztünk,hogy nincsenek közös családi programok az ex-szel,erre bejelenti,hogy jövő hónapban áldoz a gyerek és mindkettőnket meghívott a volt feleség. Ez normális? Vagy csak én fújom fel a dolgot? Nem akarom elhagyni emiatt páromat,de ez nekem már egy kicsit sok!!! Milyen megoldás van erre?
2012. ápr. 15. 08:39
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Én nem akarok senkit sem irányítani,nem szeretek főnökösködni és párommal kivétel nélkül mindent megbeszélünk. A legapróbb dologról is kikérem a véleményét és semmiről nem döntök nélküle. Az,hogy neki volt egy nevelt lánya később derült ki,akkor már egy ideje együtt voltunk.

Az egy-két hasznos válaszadónak köszönöm a tanácsot,a többieket pedig sajnálom,hogy nem igazán értették meg,hogy mit szerettem volna kérdezni.

2012. ápr. 15. 11:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Mivel én is elváltam, van tapasztalatom a dologban. Mi kifejezetten jóban voltunk/vagyunk a (most már nekem is ex) férjem első feleségével. Ebből ugye lejön, hogy én a második feleség voltam. Volt, hogy együtt főztünk a volt feleségével, mert pont nem tudta, hogy kell elkészíteni azt a kaját, volt, hogy amikor elhozta a gyereket láthatásra, hozta az exet is és dumáltunk, olyan is volt, hogy én még haza sem értem a melóból, ők már itt voltak, mert azért azt nem várhattam el, hogy télen ücsörögjenek a kocsiban míg hazaérek. Voltak közös családi programok, ismertem az exének a barátját (aki már a férje), és tudom, hogy ez nem szokványos, de volt olyan, hogy a csajjal ketten csináltunk csajos programot. És így utólag, nagyon jó, hogy ilyen jó volt a kapcsolatunk az exével, mert miután mi is elváltunk, máskülönben nem találkoznának a gyerekeink, holott mégiscsak féltestvérek. Apuka azóta teljesen megváltozott, egyik gyerekét sem látogatja évek óta, mi szoktuk összehozni a srácokat, pedig nem is élünk egy városban. Nem volt okunk utálni egymást, és bár nem vagyunk napi kapcsolatban, mégis jó a viszonyunk, az exünkkel pedig egyikünk sem beszél. Szerintem teljesen jó ez a hozzáállás, ahogy a párod csinálja, véleményem szerint az lenne a gerinctelen, ha egyik napról a másikra lesz..ná a kislányt, akinek pedig igenis fontos, hogy lássa, őt szeretik mind a ketten, és a számára fontos eseményen mindenki ott van békében. Hidd el, megoldható.
2012. ápr. 15. 13:11
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, amikor hozzámentél, tudtad, hogy volt egy kapcsolata. Akkor elfogadtad. Most viszont viselned kell a hozományt is. A megoldás az, hogy elviseled, és jópofát vágsz hozzá. Ha szereted, akkor a terhet is elhordozod, ha meg önző vagy, és magadat szereted, akkor hisztizni fogsz előbb utóbb. De ne feledd el, senki sem vert ostorral, hogy menj hozzá.

Egyébként meg gondolj abba, hogy a 12 éves kislányt megviselné, hogy többet nem láthatja.

2012. ápr. 16. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!