Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha apukával megtudunk egyezni...

Ha apukával megtudunk egyezni közösen a gyerektartás összegéről, de szeretném ha lenn erről egy hivatalos dokumentum is, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Létezik ilyen egyáltalán? Házasok nem voltunk, apasági nyilatkozat van. Nem akarunk pereskedni se bíróságra járni, de azért szeretném úgymond bebiztosítani magam, hogy legyen nyoma az egyezségünknek... Elég ha erről mi írunk valami papírt (mindkettőnk aláírásával, esetleg két tanúéval) vagy ezt később ha probléma adódna senkit nem érdekelne? Remélem érthető a kérdésem, kicsit kusza...

2012. ápr. 14. 16:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az ügyvédi okirat magánokirat, pont annyit ér, mint a két tanús. Tehát ezért felesleges ügyvédre költeni.

Ha van egyezség minek "biztosíték". A gyermektartás megállapítását BÁRMIKOR lehet kérni a bíróságtól. Tehát ha most megegyeztek, és ő fizeti rendesen, akkor mindenki heppi, ha meg nem fizeti, ráérsz akkor elmenni a bíróságra...

2012. ápr. 14. 17:22
 12/14 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a válaszokat!

azért szeretnék biztosítékot, mert szerintem aki hasonló cipőben járt már, tudja, hogy milyen törékeny egy állapot tud lenni a békesség... :) plusz azt sem szeretném, hogy ha apuka talál magának valakit akkor inkább másra menjen a pénz mert "úgysem tudok mit csinálni".

a bíróságot csak azért akartam kihagyni a dologból, mert ha nekik kellene megállapítani egy összeget, az nem lenne kedvező. hiába tudom a tényleges keresetét (és kiadásait) az exemnek, vendéglátásban dolgozik, ott meg mindenki adót csal meg trükközik és ilyen havi 45ezrekre van bejelentve... abból meg amit megitélnének... szóval úgy gondoltam írunk egy ilyen papírt, tanúkkal és ha késöbb probléma adódik ezt vinném a bíróságra... ezért kérdeztem hogy egy ilyen egymás közti szerződésnek a bíróság vagy bármilyen szerv elött mennyi hitelessége/ bizonyitó ereje van.

2012. ápr. 14. 17:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
a bíróság csak abban az esetben állapít meg összeget ,ha ti nem tudtok megegyezni abban. Ha van konkrét összeg amiben megegyeztetek akkor azt a bíróság csak helyben hagyja,nem változtatja meg mivel ti mindketten elfogadtátok.. Saját tapasztalat. :)
2012. ápr. 14. 17:32
 14/14 anonim ***** válasza:
Ahogy írta eg rokonszenves válaszoló, untig elég, ha otthon írnak egy nyilatkozatot a gyerrmektartás összegéről, amit két tanúval aláíratnak. Mindkettőnél marad egy-egy példány. Ez így egy teljesen hivatalos szerződés, egy fillérbe sem kerül. Ügyvéd nem kell hozzá. Ráér majd akkor bírósághoz fordulni, ha nem tartaná be az egyezséget. Feleslegesen ne tömjétek az ügyvéd zsebét!
2012. ápr. 14. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!