Ha apukával megtudunk egyezni közösen a gyerektartás összegéről, de szeretném ha lenn erről egy hivatalos dokumentum is, mi a teendő?
Az ügyvédi okirat magánokirat, pont annyit ér, mint a két tanús. Tehát ezért felesleges ügyvédre költeni.
Ha van egyezség minek "biztosíték". A gyermektartás megállapítását BÁRMIKOR lehet kérni a bíróságtól. Tehát ha most megegyeztek, és ő fizeti rendesen, akkor mindenki heppi, ha meg nem fizeti, ráérsz akkor elmenni a bíróságra...
köszönöm mindenkinek a válaszokat!
azért szeretnék biztosítékot, mert szerintem aki hasonló cipőben járt már, tudja, hogy milyen törékeny egy állapot tud lenni a békesség... :) plusz azt sem szeretném, hogy ha apuka talál magának valakit akkor inkább másra menjen a pénz mert "úgysem tudok mit csinálni".
a bíróságot csak azért akartam kihagyni a dologból, mert ha nekik kellene megállapítani egy összeget, az nem lenne kedvező. hiába tudom a tényleges keresetét (és kiadásait) az exemnek, vendéglátásban dolgozik, ott meg mindenki adót csal meg trükközik és ilyen havi 45ezrekre van bejelentve... abból meg amit megitélnének... szóval úgy gondoltam írunk egy ilyen papírt, tanúkkal és ha késöbb probléma adódik ezt vinném a bíróságra... ezért kérdeztem hogy egy ilyen egymás közti szerződésnek a bíróság vagy bármilyen szerv elött mennyi hitelessége/ bizonyitó ereje van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!