Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartás! Van rá valami...

Gyerektartás! Van rá valami megoldás? (infó lent)

Figyelt kérdés
A vőlegényem pár éve elvált, a felesége újra férjhez ment. A vőlegényem a láthatás miatt vásárolt egy házat nekik, a gyermek nevére, de jól elrontotta, mert a gyerektartásba ezt nem számította bele. Most saját háztartásunk van, én munkanélküli vagyok, csak a vőlegényem keres, ő is bruttó 450 forintot, azaz a minimálbért. A számlák havonta 35 ezer forinton felül vannak, ha ebből levonják majd a gyerektartást is, nem tudom mit fogunk enni (még nem véglegesítették ebben a hónapban, jövő hónapban kapja majd a bruttót). Van rá valami megoldás hogy ne kelljen ezt kifizetünk? Szeretnénk összeházasodni és mi is szeretnénk gyereket később, de nekem még semmi esélyem sincs rá hogy munkát kapjak, mert otthagytam az iskolát és levelezőn kell megszereznem az érettségit. Tehetünk valamit?

2012. ápr. 4. 11:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

"ő is bruttó 450 forintot, azaz a minimálbért."????

A gyerektartást úgy tudom folyamatosan fizetni kell.Bíróságon lehet kérni, hogy a házat számítsák bele valamilyen formában.

2012. ápr. 4. 11:46
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Tehetsz, befejezed az iskolát és szerzel rendes munkát, addig meg lehet menni takarítani vagy krumplit szedni vagy akármi.

Az hogy nektek most saját háztartásotok van, semmit nem befolyásol, vagy úgy gondolod, hogy akkor annak a gyereknek már nem jár semmi. Ahhoz meg hogy annak idején ők mibe egyeztek meg neked semmi közöd! A gyereknek vette a házat és ha akkor a bíróságnál nem számíttatta bele bizony jár a tartásdíj még jóideig!

Egy második feleség 2 saját és egy nyert gyerkőccel!

2012. ápr. 4. 11:55
 3/14 A kérdező kommentje:
450 forintot keres óránként, ami most még nettó, de jövő hónaptól már bruttó lesz.
2012. ápr. 4. 11:57
 4/14 A kérdező kommentje:
A gyereknek most ehhez semmi köze, a vőlegényem családja nagyon rendesen eltartja, semmiben nem szenved hiányt. Én amiatt aggódom, hogy nem tudunk majd magunknak ételt vásárolni, mert 60 ezerből 35 a számlák, plusz 10 vagy 15 ezer attól függően hogy 15 vagy 25 százalékos gyerektartást fizet, egyenlő körülbelül 10 ezer forinttal. Két ember és egy kutya egy hónapig éljen meg ennyi pénzből? Nevetséges.
2012. ápr. 4. 12:01
 5/14 anonim ***** válasza:

""ő is bruttó 450 forintot, azaz a minimálbért."????

Ez még a minimálbér sincs!

- minimálbér /bruttó,/ /nettó/

93000.- 60915.-

535.-/óra 350.-/óra

- bérminimum/szakmunkásbér/:

108000.- 70740.-

621.-/óra 407.-/óra

2012. ápr. 4. 12:01
 6/14 anonim ***** válasza:

El kellett volna végezned az iskolát, lehetőleg valamilyen szakképesítést, nem egy semmire nem jó érettségit.

Párod sem ártana, ha tanulna, és nem személy- és vagyonőr /biztonságiőr/ lenne.

2012. ápr. 4. 12:03
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy felvilágosítottál! Így is értetlenkedtem, hogy fizethetnek ennyit egy embernek aki egy munkáltatónál három munkakörben dolgozik szakmával, külön jogosítvánnyal stb.
2012. ápr. 4. 12:04
 8/14 A kérdező kommentje:
A páromnak sok év gyakorlata van, szakmája, targoncás jogosítványa, mégis fél éve csak most talált munkát. Itt kell leragadnia, mert nem lesz más lehetőség.
2012. ápr. 4. 12:05
 9/14 anonim ***** válasza:
39%
Hát ez van, amikor egy elővigyázatlan, buta férfi, és egy iskolázatlan nő összejön....
2012. ápr. 4. 12:10
 10/14 A kérdező kommentje:
már elnézést, de a megye legjobb iskolájába jártam, saját akaratomból hagytam ott, hogy inkább levelezőn végezzek, mert legalább tudok gondoskodni a páromról. ő pedig tényleg elég buta lehet, ha a gyermeke érdekeit tartotta a legelső helyre, nemde?
2012. ápr. 4. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!