Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartás! Van rá valami...

Gyerektartás! Van rá valami megoldás? (infó lent)

Figyelt kérdés
A vőlegényem pár éve elvált, a felesége újra férjhez ment. A vőlegényem a láthatás miatt vásárolt egy házat nekik, a gyermek nevére, de jól elrontotta, mert a gyerektartásba ezt nem számította bele. Most saját háztartásunk van, én munkanélküli vagyok, csak a vőlegényem keres, ő is bruttó 450 forintot, azaz a minimálbért. A számlák havonta 35 ezer forinton felül vannak, ha ebből levonják majd a gyerektartást is, nem tudom mit fogunk enni (még nem véglegesítették ebben a hónapban, jövő hónapban kapja majd a bruttót). Van rá valami megoldás hogy ne kelljen ezt kifizetünk? Szeretnénk összeházasodni és mi is szeretnénk gyereket később, de nekem még semmi esélyem sincs rá hogy munkát kapjak, mert otthagytam az iskolát és levelezőn kell megszereznem az érettségit. Tehetünk valamit?

2012. ápr. 4. 11:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés.Mikor vette a házat a párod a gyermekének.Ha fél évvel ezelőtt akkor még kérheti utólag,.hogy számolják bele a gyerektartás összegébe.Ha korábban vette,akkor már elkésett vele,és nem is fognak vele foglalkozni.Az ok egyszerű.Akkor minden apa ezzel jönne akár X év után is.

A gyerektartás a bíró 1 gyerek esetében általában így szabja meg.

"Az apa fizetésének 20%-a VAGY a mindenkori minimálbér 20%-a. Ezt bizony kell fizetni,még akkor is ha nektek gondot okoz későbbiekben.Valahol érthető is,hiszen nem a gyerek akart megszületni,hanem a párod és volt neje akarta.Azért mert most veled és,veled tervezi a jövőjét a gyerek még a gyereke marad,és támogatnia kell.Nem árt ha úgy alakítod az életedet,hogy tudod legalább 23 éves koráig anyagilag támogatni kell majd a gyereket.(még akkor is ha nektek is lesz gyereketek)

2012. ápr. 4. 12:16
 12/14 anonim ***** válasza:
87%
Azért hagytad ott az iskolát, hogy a párodról gondoskodj? Mégis hogyan? Képesítés, munka nélkül?! Az igazság:otthagytad az iskolát, hogy majd a párod gondoskodik rólad. Aztán nem, mert ugye gyereke van, meg sz.rul is keres. Megoldás: "párod"új, jobban fizető munkahelyet keres, te meg mész egy gyárba 3 műszakban dolgozni, mellette talán még estin le tudsz érettségizni. Hová tetted az eszedet?!
2012. ápr. 4. 13:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Drágám, csak hogy te is megértsd:

Tök mindegy milyen elit iskolába jártál: pillanatnyilag iskolázatlan vagy.

Illetve: Nem azért buta a párod amit csinált, hanem AHOGYAN csinálta.

2012. ápr. 4. 13:01
 14/14 anonim ***** válasza:

"de a megye legjobb iskolájába jártam, saját akaratomból hagytam ott"

Most ezen mit fizessenek meg? A munkáltató csak annyit kérdez: "és mihez tetszik érteni?" Tudod a féldiplomák, meg az otthagyott iskolák semmit sem érnek. És a vak kutyát sem érdekli, hogy mit fogtok enni. Nem bántásból mondom.

2012. jún. 1. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!