Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megemelik a gyermektartásdíjat...

Megemelik a gyermektartásdíjat miután kiderült hogy az apa átverte a bíróságot? Többi lennt

Figyelt kérdés

2011 márciusban volt az első tárgyalás, ahol a bírónő megítélte a 2 gyerek után a 17,5-17,5%-ot, mivel az apa bevitt a munkahelyéről egy jövedelemigazolást amin még a 70ezer forintot sem éri el a jövedelme. (csakhogy én tudom hogy 100 körül kap). Kértem hogy a bíróság kérje ki a munkahelyéről a kereseti igazolást a tavalyi évre havi leosztásban, és pofáraesés volt mert 100 ezer forint felett keres. Nem tetszett a bírónőnek sem ez, mivel azt a pénzt nem tőlem vette el hanem a gyerekeitől.

Ezek után megítélik a 20-20%-ot ami ténylegesen jár a gyerekek után? Esetleg visszamenőleg nem kell neki kifizetni a különbözetet amit letagadott? Hogy megy ez ilyenkor?

2012. ápr. 1. 17:45
 1/2 anonim ***** válasza:
A különbözetet szerintem ki kell fizetnie. A százalékos emelést meg itt senki sem tudj megmondani, majd ahogy a bíró dönt.
2012. ápr. 1. 17:47
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha a bírónő úgy dönt,hogy "csalás" történt az apa részéről akkor kiróhatja hogy 6 hónapra visszamenőleg a különbözetet fizesse meg.Ha a bíró úgy dönt,hogy új határozatot ír,és módosítja a tartásdíj százalékát akkor nem köteles visszamenőleg 6 hónapot rendezni.Te kérheted,hogy a különbözetet térítse meg,amit legtöbbször el is fogadják.De csak 6 hónap lesz.
2012. ápr. 1. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!