Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ötletek arra, hogy mivel...

Ötletek arra, hogy mivel vidíthatnám fel magam?

Figyelt kérdés

Már tényleg végső elkeseredésemben írok ide, nagyon szükségem van valami tanácsra és pár biztató szóra. Fogalmam sincs mi bajom van, nagyon stresszelek a suli miatt, görcsben van a gyomrom, levert vagyok, csak el akarok bújni és sírni, nincs kedvem semmihez.. De ez így nem állapot, muszáj kezdenem magammal valamit, de nem tudom, hogy mit. Folyamatosan ingadozik a hangulatom, van, hogy jobb, aztán másodpercekkel később rémes lesz, és órákig kitart, majd ismételten másodpercek (szó szerint) alatt jobb lesz. Néha alig bírom visszafojtani a sírást, gyakran nem is megy. Senkivel nem akarok beszélni, senkit nem akarok látni, semmit nem akarok csinálni.. Tegnap elkezdtem remegni, rázott a hideg, fáztam, de közben égett az arcom, majd pár perc múlva ez elmúlt. Fogalmam sincs mitől tört ez rám, de nagyon rosszul vagyok és jobban szeretnék lenni. Volt már ilyen, általában akkor jön elő, ha stresszes vagyok, de ez nem csak idegesség, ez sokkal több annál. Aztán ahogy jön, elmúlik, majd idővel ismét felüti a fejét.

Van bármi ötletetek, hogy mit tehetnék? Esetleg bármi videó, vicc, hír, ami egy kicsit feldobna?

Kérlek ne helyeztessétek át ezt a kérdést máshova, csak itt várhatok komoly válaszokat (vagy egyáltalán válaszokat)

2012. ápr. 13. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

szerintem legyen egy teljes nap, amikor egyik könyvet se nyitod ki,még véletlenül sem. utána valószínűleg nagyobb kedved lesz hozzá.

ha meg nem, akkor próbálj visszaemlékezni, hogy miért arra a szakra mentél és hogy miért akarod elvégezni.

és a gumicukor nem árthat.

láttad a Michael című filmet? (John Travolta van benne félmeztelenül) "soha nem ehetsz túl sok cukrot"

Ez nem egy rossz tanács.

én pl. most egy kicsit itt időzök, kérdésekre válaszolok és közben gyűjtöm a bátorságot, hogy folytassam, amit elkezdtem XD

2012. ápr. 13. 20:10
 12/17 A kérdező kommentje:

11: Fogalmam sincs miért erre a szakra jöttem :) De most írtam egy volt osztálytársamnak, hátha tud segíteni legalább az egyik tantárggyal, az már nagy haladás lenne.

Neked mit kell megcsinálnod?

2012. ápr. 13. 20:12
 13/17 anonim ***** válasza:

fórumot csinálok php-ban. de új vagyok a nyelvben, szóval vicces.

milyen szakon vagy?

2012. ápr. 13. 20:15
 14/17 A kérdező kommentje:

Kitartást :) Biztos menni fog, ráadásul vannak ilyen programozó fórumok, ahol segítenek, nem?

Én biomérnöknek tanulok, de több benne a mérnök, mint a bio..

2012. ápr. 13. 20:21
 15/17 anonim ***** válasza:

még pár vicces dolog:

[link]

[link]

[link]

egy jegyzettár:

[link]

néha hátulról előrefelé kell olvasni a jegyzeteket, hogy érdekesebbek legyenek. de úgy látszik ez tiszta kémia.

viszont itt vannak erős kémiások a tudomány topikban ^^.

2012. ápr. 13. 20:31
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi :) Az egyik jegyzetet már le is töltöttem, majd megnézem, milyen. Mondjuk én a BME-re járok, nem a DE-re, de gondolom nagy különbség nincsen. Most épp a matekkal küszködöm (vagyis jelen pillanatban épp nem.. de mostanában), A2, tragikus :) Már komolyan azon gondolkozom, hogy én leteszem a nagyesküt, hogy soha, semmilyen labor közelébe sem megyek, és soha nem fogok mérnökként dolgozni, csak adjanak egy diplomát és hagyjanak békén, de gyanítom, hogy nem mennének bele..
2012. ápr. 13. 21:13
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahogy olvastam a "történeted" egy kicsit magamra ismertem. Nekem is volt egy ilyen hullámzós időszakom. Sokszor voltam levert és rosszul érzetem magam a bőrömben. Mondjuk én akkor elég magányosnak is érzetem magam, és nem nagyon volt körülöttem senki, akivel ezeket a dolgokat megbeszélhettem volna.

Arra gondoltál már, hogy kiírd magadból, ami bánt? Én ezt csinálom a mai napig. Van jó pár füzetem, amit már megtöltöttem a gondolataimmal. Például, amikor fősulira jártam és nagyon nehezen boldogultam egy-két tantárggyal, már az is segített, hogy leírtam, mennyire félek pl a vizsgától, vagy hogy nem fog sikerülni befejeznem a sulit, stb. Ez talán gyermetegnek hangzik, de nekem segített, ahogy leírva láttam a félelmeimet, és egy idő után "csak-azért-is-sikerülni-fog" hangulatba kerültem :).

Ezek a tünetek, mint hidegrázás, vagy hasmenés nálam is megvoltak, szerintem ez egy kis pánik...a szervezeted így reagál a túlzott idegességre, stresszre.

Rajtam nem segítettek a vicces filmek, vígjátékok, videók. Pontosan csak arra voltak jók, hogy eltereljék a figyelmemet és utána újult erővel elöntsön a kétségbeesés és rossz hangulat. Tisztázd le magadban az érzéseidet. Állíts fel egy listát (akár le is írhatod :)), hogy mi az, amitől félsz pl a sulival kapcsolatban. Próbáld megkeresni rá a megoldást, nézz után kitől kérhetnél segítséget, egyszerűen vázold fel magadban, hogy azt, amitől félsz, hogyan győzheted le ;).

Már az egy jó dolog szerintem, hogy itt beszélgetsz ezekről a dolgokról, kiírod magadból a feszültséget.

2012. ápr. 13. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!