Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te mit mondanál a szüleidnek?...

Te mit mondanál a szüleidnek? Mit tanácsolnál?

Figyelt kérdés

A szüleim Pesten élnek, nagy házuk van. Idén már anyukám is nyugdíjba megy és a balatoni nyaralónkba költöznek. El szeretnék adni a pesti lakást és elosztani a vételárat köztünk. Hárman vagyunk testvérem: én 26 éves vagyok, régóta dolgozok, a férjemmel és a lányunkkal élek "saját" lakásban (van rajta hitel, a többi nagyszülői örökség). Öcsém 25 éves, nem tanul, nem dolgozik csak van. Másik öcsém 22, tanul OKJ-n. Nem dolgozik mellette, egy héten 3 napot van órája. Mind a ketten otthon élnek.

Ez a pénz nekem nagyon jól jönne, visszafizetnénk a hitelt.

Az öcséim viszont az utcára kerülnének. Persze pár évig elélnének albérletben, de utána mi lenne velük? Elszórnák azt, amiért a szüleink egész életükben dolgoztak :-( A nagyszülői örökséggel is ezt tették :-(

Ti mit tennétek?

2012. ápr. 13. 17:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Apu 19-20 között szeretné eladni a házat. De mondjuk legyen 16-17 között. Ebből ugye lejön az illeték/adó, a leköltözés költsége, a nyaraló festése. Úgy számoltunk, 5 maradna nekünk fejenként.
2012. ápr. 13. 18:04
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
Én öcsém is ilyen semmirekellő mint a tieid. Elég nagyok már, nem tartozol értük felelősséggel, az meg maradjon a szüleid gondja hogy miért tartják még mindig el őket. Te vidd a pénzt, az öcséid meg tanulják majd meg a saját bőrükön a nélkülözést, hátha akkor nagyobb elánnal vetik majd be magukat a munkakeresésbe!
2012. ápr. 13. 18:17
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
5 millió körül már simán lehet garzonokat kapni, én a szüleid helyében mindkettejüknek vennék 1-1 garzont. Akkor van hol lakniuk - később pedig ha benő a fejük lágya, akkor lecserélhetik nagyobbra maguknak.
2012. ápr. 13. 18:18
 14/20 anonim ***** válasza:
79%
Ha a szüleid nem akarják megvárni, amíg a kisebbik fiú végez a tanulmányaival és már költöznének akkor fizetnék neki egy albérletet a pénz rá eső részét meg visszatartanám egy bankbetétben amíg nincs állása. Az idősebb "gyerek" már problémásabb 25 évesen, nem tudom mik a rövidtávú tervei.. nehéz elképzelni hogy egy ilyen korú emberre ne lehetne már rábízni ezt a pénzt, vegyen belőle egy kis lakást vagy menjen vele külföldre ha itthon boldogul vagy valami. Szülőként őt is támogatnám, ahogy bírnám feltéve ha keres munkát és nem lustálkodik.
2012. ápr. 13. 18:19
 15/20 anonim ***** válasza:
71%

mennyi még a hiteled?

a leírtak alapján megérdemelnéd, hogy a neked szükséges összeget odaadják a szülők, a többiből pedig vennének a két fiúnak egy 1.5-2 szobás lakást. mégis jobb mint az albi, ha már nem pénzelik őket az ősök talán észbe kapnak, hogy melózni is kéne.

ha szülő lennék, ezt csinálnám, így senki sem kerülne az utcára, és mégis kaptak valamit a gyerekek.

2012. ápr. 13. 18:44
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
Ha 5 millió jutna fejenként, én lehet, hogy a két srácnál ahhoz kötném, hogy csak lakásra használhassák fel, betenném egy lakáselőtakarékossági számlára vagy ilyesmi. Nem értek az ilyen pénzügyi dolgokhoz, a szüleid helyében tanácsadóhoz fordulnék és úgy rendezném a dolgokat, hogy ők semmiképp se tudják lakásvásárláson kívül másra fordítani - muszáj szankcionálni a saját érdekükbe.
2012. ápr. 13. 18:50
 17/20 anonim ***** válasza:
71%
Panelt simán kapnának, még az se lenne rossz ötlet, hogy 10-ért egy közöset kettejüknek.
2012. ápr. 13. 18:55
 18/20 anonim ***** válasza:
71%
Esetleg nem lehet megoldani, hogy anyukádék eladják a házat, harmadolják a pénzt, téged kifizetnek, a két tesód részéből meg vesznek mondjuk egy panelt vagy egy kisebb házat, a két tesó eddig is együtt lakott, szóval gondolom ez nem lenne probléma, a haszonélvezeti jog meg a szüleidé lenne, így van is hol lakniuk, de nem is tudják elkölteni az összeget! Ha tényleg ilyen természetű a két tesód, akkor tuti hamar visszamennének a szüleidhez, ők meg nem bírnák őket eltartani,szüleid is azért dolgoztak egy életen át, hogy mikor megöregednek nyugalmuk legyen, nem hiszem hogy örülnének, hogy életük végéig a tesóidat kell majd pesztrálniuk!
2012. ápr. 13. 19:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Csak az a kérdés, hogy miből fogják fenntartani a lakást, ha nincs jövedelmük?
2012. ápr. 13. 19:16
 20/20 anonim ***** válasza:
19-es! Nem feltétlenül kell 10MFt házat venni, a szülők eltehetnének nekik 2-3 milliót és max a rezsit fizetik belőle. Azon felül minden,kaja,pia, ruha az ő felelősségük. Így még mindig jobban járnak a szülők is mintha fél év után megint a nyakukon ücsörögnének a gyerekek 0 Ft-tal!
2012. ápr. 13. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!