Elmondanád a szüleidnek, hogy leszbikus kapcsolatban élsz?
Biszexuális vagyok, amit már elég régóta tudok, kamaszkorom óta, de az ilyen jellegű kapcsolataimat titkoltam, a fiúkkal való dolgokat hoztam nyilvánosságra előttük. Több komoly kapcsolatom is volt férfival, így sosem gyanakodtak szerencsére. A helyzet az, hogy most együtt vagyok egy nővel, 10 évvel idősebb, de nagyon jól kijövünk. Szeretnénk összeköltözni, de a szüleim biztos furcsállnák, hogy miért költözik ide egy barátnőm, mikor saját lakásban vagyok és nem albérletben. Őszintén szólva addig vagyok nyugodt, míg nem tudják, biztos kiakadnának. Felnőtt ember vagyok, a magánéletem rám tartozik, de ha komolyabb kapcsolatról van szó, már lehet, hogy nem tudom titkolni, úgyis előbb-utóbb szemet szúrna nekik.
Nem tudom, mit tehetnék, elmondjam, vagy titkoljam?
26/N
Amúgy hogy viszonyulnának a témához a szüleid??
Ha elítélnék stb. akkor nem mondanám el, de ha elfogadnák akkor elmondanám.
Szerintem az sokkal jobb, ha úgy tálalod, hogy a barátnőd nem tud hova költözni, és ezért jön hozzád. Mondhatod azt is, hogy neked így olcsóbb fizetni a rezsit.
Ha pedig a szüleid véleményére vagy kíváncsi, akkor szerintem valahogy dobd föl a leszbi-témát, pl. így: "képzeljétek, xy ismerősömről kiderült, hogy leszbikus. Vajon mit szólhatnak a szülei?" Ekkor biztos elmondják a saját véleményüket is. Ha nem találnak különösebben semmi kivetnivalót benne, akkor nincs gond, ha igen, akkor inkább ne mondd el ezt a dolgot, csak ha úgy érzed, tartósan a barátnőddel szeretnél élni. Ha nem is ellenzik a melegkapcsolatokat, akkor is finoman, lassan adagold be nekik ezt a helyzetet, hiszen mindenkinek nehéz lehet ezt megemészteni.
Ha nem mondod el, nemcsak neked rossz (hogy titkolózol a szüleid előtt) de a párodban is jogosan felmerül majd a kérdés, hogy miért nem vállalod fel, amikor szereted.
Mondd el, megkönnyebbülsz, a szüleid szeretni fognak akkor is, ha leszbikus kapcsolatban élsz, hisz a szülőnek a legfontosabb a gyermeke boldogsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!