Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket dobtak már ki otthonró...

Titeket dobtak már ki otthonról a szüleitek? Hogy álltatok talpra? Hol tartotok azóta?

Figyelt kérdés

Velem ez régebben történt meg majdnem,de még most is alig tudom feldolgozni.

Másik kérdésem:esetleg zsarolnak azzal,hogy ki fognak tenni a házból?Hogy viselitek?

2012. ápr. 12. 22:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
nekem napi szinten ezzel szemétkednek, meg különböző sértő jelzőket mondanak... nagyon szarul esik, ahogy tehetem költözök, jó messzire.
2012. ápr. 12. 23:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem dobtak ki.Én jöttem el. olyan szinten kontrollálni akarták az életemet,hogy félelmetes.Pl: mit vehetek fel,sminkelhetek -e,mit és mennyit ehetek, találkozhatom-e a vőlegényemmel vagy se,de inkább hagyjam ott,mert anyámnak egyébként sem szimpatikus...Mindezt azért,mert átmenetileg munka nélkül maradtam és ezáltal feljogosítva érezték magokat,hogy zsarnokoskodjanak.Hónapokig lenyeltem a sok megalázást,beszólást,zsarolást. Majd anyámnak az a mondata,hogy "fogjam be a p.fám és húzzak a szobámba" végleg feltette az i-re a pontot.Most anyósoméknál lakok és minden oké :)
2012. ápr. 13. 12:35
 13/17 anonim ***** válasza:

14 éves koromban azt mondta anyukám, hogy takarodjak a nővéreim után. (Nővéreim pár hónappal azelőtt mentek a nagymamámhoz, mert a két alkoholista szülőm miatt nem lehetett már otthon megmaradni/tanulni. Kaja nem volt, csak pia)

Így 14 évesen átcuccoltam nagymamámhoz én is, ott laktunk velük mind3an. Ugyanabban a faluban, ahol anyukámék, így szinte naponta találkoztunk. Ekkor kezdtem a szakközepet Pesten, mellette hétvégére munkát vállaltam, így végeztem el a szakközepet, a technikumot és egy okj-s fősulit (amit nem fejeztem be végül).

18 éves korom óta a férjemmel lakom Pesten, havonta látogattam a szüleimet, nagyszüleimet.

Anyukám fél éve meghalt és a történtek ellenére nagyon hiányzik. Apám nem érdekel.

Ma már 28 éves vagyok, férjemmel és 3 éves fiammal éljük mindennapjainkat. Nagymamámat havonta látogatom még mindig.

2012. ápr. 13. 13:38
 14/17 A kérdező kommentje:
Azért jó,hogy pár embernek jóra fordult a sorsa.Ilyenkor lennék a helyetekben,én is várom,hogy elköltözzek:)
2012. ápr. 13. 15:12
 15/17 anonim ***** válasza:

A páromat két éve..

Sok sok vita volt előtte, elég komoly dolgok is. Azóta együtt élünk,jól élünk és boldogok vagyunk. Az apósommal nem beszéltünk azóta,anyósommal elvagyunk,nem túl jó a viszony...

2012. ápr. 13. 20:02
 16/17 anonim válasza:
A jövendőbeli páromhoz költöztem, amely nem felelt meg az apai konvencióknak és ekkor azt mondta, hogy akkor most már soha többé ne menjek haza. Nagyon rosszul esett.Nagyon pusztítónak éltem meg. Amikor megszülettek az unokái mégis hazamentem, mintha mi sem történt volna, a gyerekeknek joguk van ahhoz, hogy ismerjék a nagyapjukat. Az apám már rég meghalt, most 62 éves vagyok és özvegy, és MOST FÁJ POKOLIAN! Most, amikor már semmi értelme nincs. Csak hozzáadódott az élet többi csapásához. Mindezt csak azért, hogy értsd: nem lehet tudni mikor van vége egy kiátkozás hatásának.
2019. dec. 9. 17:38
 17/17 anonim válasza:

A 16/16-hoz: Kérdezed, hogyan lehet talpra állni? Abszolút teljesen, maximálisan talpra lehet állni, fejlődni, egzisztenciát teremteni. Az életösztön nagyon erős.Inkább a megbocsátás dilemmája lehet gyötrő és az, hogy a sikerül-e valamilyen szinten kidolgozott etikus kapcsolatot kialakítani a történtek ellenére is.

(Az már az én személyes defektem, hogy amikor bajban vagyok, a kiátkozás sérelme is ott van halmozottan.)

2019. dec. 23. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!