Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy változtassak ezen a...

Hogy változtassak ezen a szokásán? Vagy csak ne vegyek róla tudomást így jó, amit csinál?

Figyelt kérdés
A kedvesemmel lakok együtt, megosztjuk a házimunkát, az ő reszortja a mosogatás, amihez ragaszkodik is, azt mondja szereti csinálni, mikor el akarok mosogatni, akkor is mindig jön, hogy ő. Ezzel eddig nem is lenne baj, de rosszul vagyok attól, ahogy mosogat. Két medencés mosogatónk van, így csinálja: összegyűlik a mosatlan az egyik medencében, ráenged egy csomó vizet, mosogatószert tesz bele, és neki áll abban vízben suvickolni az edényeket, mikor egyet átdörgölt, egyszerűen átteszi a másik medencébe egy kupacba száradni, úgy akár kicsit habosan. És ezt szépen minden darabbal, aztán leengedi a vizet és kész. Néha eltörölgeti utána száraz ronggyal őket. Nekem ez gusztustalan. Néha, ami a víz lefolyása után marad.. Okádék. És még csak le sem öblítette. Csak kiszedte abból a léből. Tök mindegy milyen edények, ugyanabban a vízben megcsinálja mindet, aztán úgy ahogy van száradni. Eleve furcsa, hogy szerinte az edényszárító hülyeség, egy kupacban is jó az, benne a medencében. Meg, hogy nem öblíti őket, csak abban a habos-maradékos vízben, megsúrolgatja és kész... Próbáltam neki mondani, hogy szerintem ez így nem igazán jó, de nem érdekli, ő így mosogat, és az se tetszik, hogy inkább mosogatok én, csak ezt ne. Arról nem beszélve, hogy ahányszor belenézek a szárító-medencébe, abban van ilyen műanyag csúszásgátló-szerűség, ami alatt mindig egy csomó trutyi van. Neki ez sem bizonyíték arra, hogy ami ott lerakódik az a szárított edényekről folyik le, tehát nem valami tiszta lé jön azokról..nem is zavarja, eszébe sem jut, hogy takarítani kéne. Egyszerűen én ne foglalkozzak vele, hagyjam békén ez hülyeség. Szerinte én különben is túl sok vizet használnék a mosogatáshoz. (mindent jól elmosok mosogatószeres szivaccsal, közben nem folyatom a vizet, aztán mindent folyó vízzel leöblítek, szerintem így azért jó, nem túlzás) Mit kezdjek vele, a falra mászok tőle, de azt se hagyja, hogy én csináljam. Nekem is abból kell(ene) enni...
2009. jún. 18. 11:48
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
100%
Mi lenne ha mondjuk új munkamegosztást találnátok ki?ami vízmentes számára...mondjuk porszívózhat...mond hogy az nem jo a derekadnak:D
2009. jún. 18. 14:37
 22/24 A kérdező kommentje:
No elmosogattam, mikor ő hazaért már én nem voltam otthon, felhívott, hogy de jó. Aztán közöltem vele, hogy ez hogy lesz most már, vagy úgy mosogat, ahogy nekem tetszik, vagy én mosogatok, és ne jöjjön a vízzel, meg azzal, hogy flúgos vagyok mert elegem van és azon gondolkodok, hogy hazaköltözök anyám mosogatógépes, edényszárítós konyhájába. Azt hiszem most jobban megijedt annál, hogy megsértődjön. Egyébként az egyik nagynéném mosogatott még így, bár ő simán tálban, azért is kérdeztem, hogy most mi van, mert én eleve azt láttam otthon, hogy anyám a konyhaszekrényt is két hetente kirángatja takarításnál, meg mindenre kínosan ügyelt, de 99%ra tudtam, hogy most nem én vagyok a flúgos.
2009. jún. 18. 22:18
 23/24 anonim ***** válasza:
Anya is pont így csinlja:D Sztem ezzel semmi baj nincs... nem kell a hülye edényekkel szenvedni-.-'
2009. szept. 3. 20:29
 24/24 anonim ***** válasza:

Az én férjem meg egyáltalán nem mosogat...

Lehet, hogy ez a jobb? :))

2009. szept. 4. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!