Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy változtassak ezen a...

Hogy változtassak ezen a szokásán? Vagy csak ne vegyek róla tudomást így jó, amit csinál?

Figyelt kérdés
A kedvesemmel lakok együtt, megosztjuk a házimunkát, az ő reszortja a mosogatás, amihez ragaszkodik is, azt mondja szereti csinálni, mikor el akarok mosogatni, akkor is mindig jön, hogy ő. Ezzel eddig nem is lenne baj, de rosszul vagyok attól, ahogy mosogat. Két medencés mosogatónk van, így csinálja: összegyűlik a mosatlan az egyik medencében, ráenged egy csomó vizet, mosogatószert tesz bele, és neki áll abban vízben suvickolni az edényeket, mikor egyet átdörgölt, egyszerűen átteszi a másik medencébe egy kupacba száradni, úgy akár kicsit habosan. És ezt szépen minden darabbal, aztán leengedi a vizet és kész. Néha eltörölgeti utána száraz ronggyal őket. Nekem ez gusztustalan. Néha, ami a víz lefolyása után marad.. Okádék. És még csak le sem öblítette. Csak kiszedte abból a léből. Tök mindegy milyen edények, ugyanabban a vízben megcsinálja mindet, aztán úgy ahogy van száradni. Eleve furcsa, hogy szerinte az edényszárító hülyeség, egy kupacban is jó az, benne a medencében. Meg, hogy nem öblíti őket, csak abban a habos-maradékos vízben, megsúrolgatja és kész... Próbáltam neki mondani, hogy szerintem ez így nem igazán jó, de nem érdekli, ő így mosogat, és az se tetszik, hogy inkább mosogatok én, csak ezt ne. Arról nem beszélve, hogy ahányszor belenézek a szárító-medencébe, abban van ilyen műanyag csúszásgátló-szerűség, ami alatt mindig egy csomó trutyi van. Neki ez sem bizonyíték arra, hogy ami ott lerakódik az a szárított edényekről folyik le, tehát nem valami tiszta lé jön azokról..nem is zavarja, eszébe sem jut, hogy takarítani kéne. Egyszerűen én ne foglalkozzak vele, hagyjam békén ez hülyeség. Szerinte én különben is túl sok vizet használnék a mosogatáshoz. (mindent jól elmosok mosogatószeres szivaccsal, közben nem folyatom a vizet, aztán mindent folyó vízzel leöblítek, szerintem így azért jó, nem túlzás) Mit kezdjek vele, a falra mászok tőle, de azt se hagyja, hogy én csináljam. Nekem is abból kell(ene) enni...
2009. jún. 18. 11:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

1. Éjszaka lopózz ki, és öblítsd le mégegyszer az edényeket.

2. Mondd el határozottabban a férjednek, hogy ez nem a megfelelő módja a mosogatásnak, ha kell, kérj meg valakit, hogy igazoljon téged.

3. Vannak az interneten kis videók mindenféle házimunkákról, ezzel is bizonyíthatod az igazadat.

4. Végső esetben vegyetek egy mosogatógépet.

2009. jún. 18. 11:52
 2/24 anonim ***** válasza:
77%

Egyszerűen mondd meg, hogy az edényt el kell öblíteni, majd a szárítóra tenni száradni.

Hívd oda, és mutasd meg, hogy kell. Vedd át amódszerét, mosogatóvízben mosogatni,azzal semmi baj nincs.

Rakjátok, ahogy ő szokta. Aztán súrold ki a medencét, engedj forró öblítővizet, öblítsd el, tedd le száradni!

Aztán súrold le a mosogatót. MOndd meg, hogy így kell!

Te így eszel csak belőle.

Ha visszabeszél, mondd, hogy te ehhez nem értessz, és hagyd ott, ne vitázz!

H alegközelebb nem így mosogat, álj fel az asztaltól, borítsd a vacsorádat a kukába, és mondd hogy hánynod kell! Aztán menj el egy étterembe enni, és tedd le az asztalára a számlát.

Legközelebb el fog öblíteni.

2009. jún. 18. 11:55
 3/24 anonim ***** válasza:
70%

Ha ennyire nem igényli a tisztaságot,nem tudod megváltoztatni,még jó,hogy nin cs baba,mert akkor azt hogy gondozná ilyen hozzáállással.

Gondolkodj el a jövőtökön.

2009. jún. 18. 11:56
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Folytatom.

Ha nem törne meg, légy kemény, és ne egyél többet! Vegyél egy saját tányért, abból egyél készételt, egyedül.

Nem sokáig kell kibírni. Ha csak pampogsz, azt nem fogja fel.

5/24 A kérdező kommentje:
Most kivételesen itthon vagyok, úgyhogy mosogatok is, meg kivikszolom az egészet ott, de ez kész! Mosogatógépet én is mondtam már, tudom, hogy jó, mert anno otthon a szüleimnél is volt, de egyrészt most nincs rá pénz, másrészt közölte, hogy majd ő lesz a mosogatógép...
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

a 11:55 öblítős, és a 11:56 ne törj meg válaszok tartoznak egybe.

A műanyag csúszásgátlót hajítsd ki.

Másik módszer, hogy te őutána mindig elöblögetsz, és megdícséred, hogy milyen jó, hogy neked csak öblíteni kell már. De nekem az előző "álj sarkadra" szimpatikusabb.

2009. jún. 18. 11:59
 7/24 A kérdező kommentje:
11.56os, másban van amúgy igénye a tisztaságra, azzal nincs baj, csak ez a mosogatás. Szerintem valamit otthon félrenézet, aztán azt hiszi így kell, mert meg van róla győződve, hogy ezzel semmi baj nincs én dramatizálom túl. Szóval a jövőnk nem kérdés, csak ettől az egytől idegbajos vagyok. Tudod olyan mint mikor valaki segíteni akar, jó értékelem, de jobb lenne, ha inkább nézné a tv-t..
2009. jún. 18. 11:59
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

De te miért hallgatsz rá? Mosogass el, és kész!

agy ölblíts! Mielőtt valamit használnál, vagy ennél belőle, akkor mégegyszer feltűnően!!! mosogasd el! sz nélkül lefertőtleníted, mielőtt ennél.

Biztos, hogy oda kell őt engedned a mosogatóhoz?

2009. jún. 18. 12:01
 9/24 A kérdező kommentje:
Duzzog, hogy én hülye vagyok és különben is egy csomó víz.. :S
2009. jún. 18. 12:02
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

És! Nézze! Lökd odébb és kész.

Ha csak nyümnyögsz, nem veszi komolyan. Csak a tettek számítanak, amit ilyen finoman mondikálsz, meg se hallja. Aranyos cincogás.

Ne engedd oda, és ne egyél abból amit ő elmosogat, csak öblítés után. Neki jó így. De TE MIÉRT eszel ilyen edényből???

2009. jún. 18. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!