Hogy változtassak ezen a szokásán? Vagy csak ne vegyek róla tudomást így jó, amit csinál?
Had duzzogjon!! Te is duzzogsz, ha nem tudsz enni.
De mosogathatsz mosogatóvízben mint ő, s külön öblítesz bedugva. Először poharak aztán tányér, kanalak aztán fazék, így nem lesz koszos a víz.
Egyszer dugd be a te módszereddel, s mérd le a vizet! Az se sokkal több, én lemértem.
Mondd, hogy majd te kifizeted a vízdíjból, amivel több lesz.
Meg hogy he te egyesével le kell öblítsed, az sokkal több víz.
Ha a férfiúi büszkesége sérül, akkor marad az hogy megpuszilod, megköszönöd szépen hog yelmosogatott, s te neked már csk öblíteni kell. Ne nyugodj bele, mert úgy előbb-utóbb tőle is meg fogsz undorodni. Ezt meg is mondhatod.
Duzzoni meg miért nem szaad? Hagyd rá, nyugodtan! Majd megbékél.
Előfordul, hogy amit előszedek elmosom előtte. Nem látszik, nem maradékos, de nekem elég a tudat, hogy én nagyon nem ezt láttam otthon. Olyan is van, hogy kiveszem, amit száradni tett, megkérdezem, hogy most komolyan szerinted ez így jó, és leöblítem. Neki flúgos vagyok. Úgy van vele, ha nem látszik rajta semmi az jó.
Viszont akkor megmondom neki, hogy elegem van belőle, csináljon, amit akar, menjen barkácsolni, mert mosogatni azt nem tud, csak nem sértődik úgy meg..
a mosogató gép is egy kéből modogat, ha rosszul teszed az edényt, még maradat is benne a léből, az se valami szép látvány
egyszerűen mondd el neki, hogy nem szereted így, és hogy öblítse le legyen szíves.
Nálunk ugyan az a szitu. A férjem szintén így mosogat. Sőt az édesanyja is és a volt felesége is. Mi pedig mindig folyóvízben szoktunk. Szerintük ez csak pocsékolás. Én úgy oldom meg, hogy mielőtt használnánk a tányért, egyebet mindig alaposan elöblítem, így tényleg nem sok meló van vele és tiszta is.
A másik megoldás pedig, hogy vegyetek mosogatógépet! :)
Ő mindent elmosogat, leteszi a mosogatóba, bemegy, te meg rögtön utána mindent forróvízzel elöblítsz, megszárítod, addig lesúrolod a mosogatószekrényt.Mire kész vagy megszárad az edény és elrakod, úgy, hogy a mosogatón, benne és a környékén semmi ne legyen, ragyogjon.
Ha később érsz haza akkor öblíted át.
Majd megszokja. Pár év múlva ő fogja leg hangosabban hangoztatni, hog ymilyen undorító ami nincs rendesen leöblítve. Az idő neked dolgozik.
Beszélni erről többet nem kell. Konyharuhát vedd el tőle, ne tudjon törölgetni!
2 db legyen csak, hófehér, vasalt. Ha egyszer beletöröl, meglátja, milyen marad utána. De te ne szólj(ha nem látja még koszolj is kicsit a ruhán, majd terítsd ki a legfeltűnőbb helyre, mondjuk a pultra!)
Magyarazd el neki, hogy igy a mosogatoszert is megeszitek! Hiszen az is raszarad az edenyekre.
Ez olyan, mintha tusfurdovel menne este az agyba. Zuhany utan nem mosna le magarol a tusfurdot meg a sampont.
Viz, tusfurdo es nem mossa le magarol:))))
O is igy zuhanyzik?
Nalam ez a mosogatas igy valook lenne, komolyan mondom.
Ilyen gusztustalansagot meg eletemben nem hallottam (szerencsere).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!