Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy változtassak ezen a...

Hogy változtassak ezen a szokásán? Vagy csak ne vegyek róla tudomást így jó, amit csinál?

Figyelt kérdés
A kedvesemmel lakok együtt, megosztjuk a házimunkát, az ő reszortja a mosogatás, amihez ragaszkodik is, azt mondja szereti csinálni, mikor el akarok mosogatni, akkor is mindig jön, hogy ő. Ezzel eddig nem is lenne baj, de rosszul vagyok attól, ahogy mosogat. Két medencés mosogatónk van, így csinálja: összegyűlik a mosatlan az egyik medencében, ráenged egy csomó vizet, mosogatószert tesz bele, és neki áll abban vízben suvickolni az edényeket, mikor egyet átdörgölt, egyszerűen átteszi a másik medencébe egy kupacba száradni, úgy akár kicsit habosan. És ezt szépen minden darabbal, aztán leengedi a vizet és kész. Néha eltörölgeti utána száraz ronggyal őket. Nekem ez gusztustalan. Néha, ami a víz lefolyása után marad.. Okádék. És még csak le sem öblítette. Csak kiszedte abból a léből. Tök mindegy milyen edények, ugyanabban a vízben megcsinálja mindet, aztán úgy ahogy van száradni. Eleve furcsa, hogy szerinte az edényszárító hülyeség, egy kupacban is jó az, benne a medencében. Meg, hogy nem öblíti őket, csak abban a habos-maradékos vízben, megsúrolgatja és kész... Próbáltam neki mondani, hogy szerintem ez így nem igazán jó, de nem érdekli, ő így mosogat, és az se tetszik, hogy inkább mosogatok én, csak ezt ne. Arról nem beszélve, hogy ahányszor belenézek a szárító-medencébe, abban van ilyen műanyag csúszásgátló-szerűség, ami alatt mindig egy csomó trutyi van. Neki ez sem bizonyíték arra, hogy ami ott lerakódik az a szárított edényekről folyik le, tehát nem valami tiszta lé jön azokról..nem is zavarja, eszébe sem jut, hogy takarítani kéne. Egyszerűen én ne foglalkozzak vele, hagyjam békén ez hülyeség. Szerinte én különben is túl sok vizet használnék a mosogatáshoz. (mindent jól elmosok mosogatószeres szivaccsal, közben nem folyatom a vizet, aztán mindent folyó vízzel leöblítek, szerintem így azért jó, nem túlzás) Mit kezdjek vele, a falra mászok tőle, de azt se hagyja, hogy én csináljam. Nekem is abból kell(ene) enni...
2009. jún. 18. 11:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Had duzzogjon!! Te is duzzogsz, ha nem tudsz enni.

De mosogathatsz mosogatóvízben mint ő, s külön öblítesz bedugva. Először poharak aztán tányér, kanalak aztán fazék, így nem lesz koszos a víz.

Egyszer dugd be a te módszereddel, s mérd le a vizet! Az se sokkal több, én lemértem.

Mondd, hogy majd te kifizeted a vízdíjból, amivel több lesz.

Meg hogy he te egyesével le kell öblítsed, az sokkal több víz.

Ha a férfiúi büszkesége sérül, akkor marad az hogy megpuszilod, megköszönöd szépen hog yelmosogatott, s te neked már csk öblíteni kell. Ne nyugodj bele, mert úgy előbb-utóbb tőle is meg fogsz undorodni. Ezt meg is mondhatod.

Duzzoni meg miért nem szaad? Hagyd rá, nyugodtan! Majd megbékél.

2009. jún. 18. 12:08
 12/24 A kérdező kommentje:

Előfordul, hogy amit előszedek elmosom előtte. Nem látszik, nem maradékos, de nekem elég a tudat, hogy én nagyon nem ezt láttam otthon. Olyan is van, hogy kiveszem, amit száradni tett, megkérdezem, hogy most komolyan szerinted ez így jó, és leöblítem. Neki flúgos vagyok. Úgy van vele, ha nem látszik rajta semmi az jó.

Viszont akkor megmondom neki, hogy elegem van belőle, csináljon, amit akar, menjen barkácsolni, mert mosogatni azt nem tud, csak nem sértődik úgy meg..

2009. jún. 18. 12:08
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

a mosogató gép is egy kéből modogat, ha rosszul teszed az edényt, még maradat is benne a léből, az se valami szép látvány

egyszerűen mondd el neki, hogy nem szereted így, és hogy öblítse le legyen szíves.

2009. jún. 18. 12:10
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyan az a szitu. A férjem szintén így mosogat. Sőt az édesanyja is és a volt felesége is. Mi pedig mindig folyóvízben szoktunk. Szerintük ez csak pocsékolás. Én úgy oldom meg, hogy mielőtt használnánk a tányért, egyebet mindig alaposan elöblítem, így tényleg nem sok meló van vele és tiszta is.

A másik megoldás pedig, hogy vegyetek mosogatógépet! :)

2009. jún. 18. 12:17
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is állóvízben mosogatok általában, de egy mosogatás alkalmával többször is leengedem, és újraengedem a kis medencét - ez persze attól függ, hogy mit mosogatok, mennyire koszosak, zsírosak, és hogy mennyi van belőlük. először poharak (a vizespoharakon azért nincs sok kosz és ételmaradék...) utána evőeszközök, aztán ha kell, itt engedek egyet. Utána tányérok, itt már előfordulhat, hogy olyan sok és olyan koszos, hogy engedek még egyet - ha még vannak edények is...
2009. jún. 18. 12:23
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
egyszerűen mondd meg, hogy nem vagy hajlandó mosogatószert enni vagy inni az edényekből, mivel rajta ragad ha nem öblíti le. Egyébként tényleg egészségtelen. Ha neki ez nem tetszik, mosogasson magának és te is magadnak. Ha nagyon nem megy, szerintem felejtős. Nehogy már mosogatószert kelljen ennem. nevetséges
2009. jún. 18. 12:51
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Ő mindent elmosogat, leteszi a mosogatóba, bemegy, te meg rögtön utána mindent forróvízzel elöblítsz, megszárítod, addig lesúrolod a mosogatószekrényt.Mire kész vagy megszárad az edény és elrakod, úgy, hogy a mosogatón, benne és a környékén semmi ne legyen, ragyogjon.

Ha később érsz haza akkor öblíted át.

Majd megszokja. Pár év múlva ő fogja leg hangosabban hangoztatni, hog ymilyen undorító ami nincs rendesen leöblítve. Az idő neked dolgozik.

Beszélni erről többet nem kell. Konyharuhát vedd el tőle, ne tudjon törölgetni!

2 db legyen csak, hófehér, vasalt. Ha egyszer beletöröl, meglátja, milyen marad utána. De te ne szólj(ha nem látja még koszolj is kicsit a ruhán, majd terítsd ki a legfeltűnőbb helyre, mondjuk a pultra!)

2009. jún. 18. 12:56
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem intézd úgy, hogy az Ő szüleinél ebédeljetek vagy vacsizzatok. Minket sokszor áthívtak a párom szülei hétvégén. Nézd meg, hogy az anyja hogy mosogat, minden bizonnyal leöblíti a mosogatószeres vizet az edényekről. Szerintem nincs másik ember az országban, aki ilyen gusztustalanul mosogatna, mint a kedvesed. Amint látod, hogy az anyukája vízzel öblíti, hívd oda a párod és mutasd meg Neki. Ha legyint, akkor kérd meg az anyukáját, hogy Ő magyarázza el Neki, hogy hogyan kell helyesen mosogatni. Elképzelhető, hogy Rá jobban hallgat mint Rád és jobban fogadja a kritikát.
2009. jún. 18. 12:59
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Magyarazd el neki, hogy igy a mosogatoszert is megeszitek! Hiszen az is raszarad az edenyekre.

Ez olyan, mintha tusfurdovel menne este az agyba. Zuhany utan nem mosna le magarol a tusfurdot meg a sampont.

Viz, tusfurdo es nem mossa le magarol:))))

O is igy zuhanyzik?

Nalam ez a mosogatas igy valook lenne, komolyan mondom.

Ilyen gusztustalansagot meg eletemben nem hallottam (szerencsere).

2009. jún. 18. 13:30
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Fújj. Én ezt nem tűrném. Én vennék magamnak külön tányért, poharat és evőeszközt, és megmondanám, hogy ne merjen azokhoz hozzányúlni, majd azt én rendbeatartom. Ha besértődne se érdekelne. A lábasokat főzés előtt meg öblítsd el. De ez így tarthatatlan.
2009. jún. 18. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!