Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy szólítjátok a szüleiteket...

Hogy szólítjátok a szüleiteket? Mit szeretnétek, titeket hogyan szólítsanak majd?

Figyelt kérdés
pl. apa, anya, édesapa, mama, anyuka stb.
2012. ápr. 10. 10:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Apu és anyu. Engem is így szólítsanak majd a gyerekeim, mármint engem anyunak, a páromat apunak. Vagy tőlem lehet anya és apa vagy becéző formák. De keresztnéven biztos nem. :D A mama meg olyan külföldi hangzású, nálam a mama a nagymama.
2012. ápr. 10. 10:59
 12/21 anonim ***** válasza:

A szüleim elváltak, anyukámmal maradtam, vele szorosabb a viszonyom, őt Ancinak szólítom vagy Ancikámnak, ha felhívom telefonon néha úgy szólok bele hogy "Szevasz anyám!" Ő meg erre úgy szokott válaszolni hogy "Csá gyerekem!" :-DD

Apukámra nehezemre esik azt mondani hogy apu ezért csak akkor beszélek róla apámként amikor rokonokkal beszélek róla. Neki nem mondom túl sűrűn.

2012. ápr. 10. 11:02
 13/21 anonim ***** válasza:

Anyuka, Apa, Apuci - én így szólítom őket. Néha viccesen amikor apu hív telefonon úgy veszem fel, hogy szervusz Péter! :) Ő veszi a lapot és hasonlóan válaszol.

Anyunak akkor mondom a keresztnevét, ha nem figyel az Anyuzásra.

Ha lesznek gyerekeink, akkor jöhet apu/anyu, apa/anya.

Egyszer szívesen hallanám, ahogy a gyerkőcöm azt mondja: Anyucikám/Anyukám! :)

23N

2012. ápr. 10. 11:23
 14/21 anonim ***** válasza:

Anya, anyu, anyukám, any, bany,

Apa, padre, babbo, apó, apóca, póca :D

(a babbo olaszul apót jelent, és a padre meg atyát) :)

2012. ápr. 10. 11:30
 15/21 anonim ***** válasza:
Engem mamának (néha anyának) és a férjemet papának hívja a gyerekem, mivel spanyol a férjem és itt élünk kint, itt a mama és a papa a szülők, nem a nagyszülők.
2012. ápr. 10. 12:35
 16/21 anonim ***** válasza:

Anya(vagy nagyon ritkán anyuci)és apa. Nagyon furcsa az én fülemnek a mama-papa, ha szülőről van szó.

Ha lesz egyszer gyerekem azt szeretném, ha a keresztnevemen szólítana.

L/26

2012. ápr. 10. 12:45
 17/21 anonim ***** válasza:
Anyának és apának hívom őket, ha viccelődünk akkor anyát Editkének. Azt szeretném, ha engem és az apjuka majd szintén anyának és apának szólítanának.
2012. ápr. 10. 13:19
 18/21 anonim ***** válasza:

Én apának meg anyának hívom őket. Kiskoromban mamázni akartam, a sok amcsi műsor hatására, de szerencsére hamar letettem erről, főleg azért, mert anyukám nem volt hajlandó figyelni, ha így beszéltem hozzá - ezt utólag 100%-ban megértem.

Én is szeretném, ha majd anyának hívnának a gyerekeim, vagy anyunak. Ha vicces kedvemben vagyok, akkor van minden, anycus/apcus, anycika/apcika meg ilyen borzalmak, de csak poénból, hogy idegesítsem az "ősöket".

2012. ápr. 10. 13:56
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem már csak édesapám él, őt apukának szólítom, vagy apukámnak :D Nincs olyan, hogy máshogy szólítanám, ez a megszokott :)
2012. ápr. 10. 17:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Anyának/apának szoktam rendszerint szólítani.

Ismerősöm nagyon sokáig kb 10 éves koráig, a keresztnevükön szólította a szüleit :/

2012. ápr. 10. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!