Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy, hogy az...

Csak én érzem úgy, hogy az emberek kicsit gyerekellenesek?

Figyelt kérdés

Most 3 ismerősöm is babát vár. Mindenki lelkesen gratulál, de a hátuk mögött jönnek a túl öreg/fiatal; még ráértek volna; miből fogják felnevelni; nem is házasok; miért cseszik el az életüket stb.

Megértem, ha valaki nem akar gyereket, egyenlőre én sem vágyom rá. De miért kell valakit rögtön megszólni, szinte elítélni mert gyereket vállal?

2012. ápr. 10. 09:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
39%

Nem ez a gyerekellenesseg hanem az mikor a 14 honapos eppen jarni tudo fiamra rakiabal egy jol szitualt fiatalember, hogy huzzon arrebb.

Komolyan nem lehetett volna megmondani rola, hogy ilyen.A jarda szeles volt...

2012. ápr. 10. 09:51
 12/14 anonim ***** válasza:
69%
Itt nem arról van szó, hogy a kritizálók nem szeretik a gyerekeket/ellenük vannak. Hanem minden embernek van egy értékrendje, amibe lehet, hogy nem fér bele a házasság előtti gyerek, vagy a túl korai gyerek (a szülők alig ismerik egymást) vagy éppen a kései gyerek (a leendő szülők kb a nagyszülei lesznek a kicsinek). Szerintem mindenkinek szíve joga véleményt alkotni másról, bár a hátuk mögött ez nem szép. De kétlem, hogy egy pl 5 éve házas, 30as éveiben járó párt is leszólnának azért, mert gyerekük lesz. Szóval a megítélés a körülményeken múlik.
2012. ápr. 10. 09:53
 13/14 anonim ***** válasza:
74%
Én úgy vagyok vele, hogy mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy kész e egy gyerek vállalására. És itt most nem csak a kor a lényeg, de az anyagi háttér, megfelelő lakás/ház, segítő család/férj akárki. Egy külső ember nem biztos, hogy belelát mások életébe és lehet fogalma sincs arról, hogy eddig miért nem vállaltak gyereket (mert persze most túl idősek), miért ilyen fiatalon vállal gyereket (mert minden körülmény optimális és az hogy fiatal nem egyenlő a nem érettel), nem jók az anyagiak (mégis milyen jogon nézett bele mások számláiba) stb. Én azokat az embereket ítélem el, akik felelőtlenül pottyantják ki egyik kölköt a másik után, aztán a híradóban sírnak, hogy évek óta(!) éheznek, és nem tudják fizetni a hitelt, de azért a csecsemő, meg az egy éves gyerek ott van anyuci ölében. Az ilyen felelőtlen, ostoba embertől konkrétan undorodom és legszívesebben kettőt belerúgnék és nem segélyt meg adományt adnék neki - ahogy a híradóban nyávognak. Ellenben vannak művelt, tisztán látó emberek is, akik pontosan tudják meddig ér a takarójuk és azt is tudják, hogy vállalhatnak e most gyereket. Ez 100 %-ig az ő dolguk. Ha ez vkinek nem tetszik, akkor mondja a szemükbe - bár nem látom milyen jogon pofázik bele a másik életébe - vagy fogja be a száját és tartsa meg magának a véleményét. Egyébként az ilyen emberek általában féltékenységből mondják azt, amit. Azért gondolják, hogy túl idősek már, mert ők is azok, azért túl fiatalok, mert ők is, azért túl szegények, mert ők is. És, ha azt látják, hogy hoppá mégsem túl öregek/fiatalok/szegények egy gyerek vállalására, akkor elgondolkodnak, hogy mégsem megy mindenkinek olyan sz@rul, mint nekik.
2012. ápr. 10. 11:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is furcsa,hogy nem házasodtak össze,de hát a házasság manapság egyre kevésbé divat.Amúgy ha minden rendben velük,akkor akik kibeszélik őket,csak irigyek a boldogságukra.
2012. ápr. 10. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!