Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt maradnátok a párotokkal...

Együtt maradnátok a párotokkal a gyerek miatt?

Figyelt kérdés

A párommal négy éve vagyunk együtt, és van egy két éves fiunk is. Nagyjából egy éve érzem, hogy nem vagyok már belé szerelmes, az okok a szokásosak: túl sok veszekedés, túl kevés romantika, túlságosan különböző életfelfogás. Megvagyunk, de a szerelemhez ez már kevés volt. Ő is így érez, bár sosem volt ez kimondva.

Mindketten nagyon szeretjük a fiunkat, ezért nem egyértelmű a döntés. Ha szakítunk, ő hazaköltözik a szüleihez ami több órára van innen, és a fizetésemből a gyerektartáson felül maximum havonta tudnám fizetni az utazási költségeket, tehát alig látnám azt a gyereket, akit rajongásig szeretek. Ha viszont együtt maradunk, akkor örökké csak marni és bántani fogjuk egymást a párommal, ami a gyerekre is hatással lesz, mert mindez folyamatosan megmérgezi az otthoni légkört.

Ti mit tennétek?

30F

2012. ápr. 8. 16:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom. Mikor gyereket vállaltatok,egymást is vállaltátok minden nyűggel bajjal együtt. Miért nme tesztek valamit,próbáljátok összeszedni magatokat? Valamiért szerettétek egymást. Csak könnyebb eldobni valamit,mint megjavítani . Ezzel smemi baj nincs ha két ilyen érzelmi analfabéta találkozik,de most,hogy gyereketek is van kutya kötelességetek megpróbálni javítani a kapcsolaton. Kizártnak tartom,hogy 4 év alatt valami olyan brutális változáson mentetek volna keresztül,szerintem csak simán jönnek a szokásos problémák,amiket irtál is,kevés az idő egymásra . Arról,hogy sokat veszekedtek ti tehettek,a különböző életfelfogásra meg akkor kellett volna gondolni mielőtt gyereket csináltok.

Bocs,lehet ,hogy kicsit nyers voltam de csak azt a szerencsétlen gyereket sjanálom,tudom miylen lesz neki apa nélkül felnőni (mert havonta vagy hetente egyszeri tlaálkozásnál mondhatjuk,hogy nem leszel az élete szerves része) .Jó lenne,ha az emberek végre felfognák,hogy egy gyerek nem játék,nem lehet kikapcsolni,nem lehet magatokat előtérbe helyezni az ő kárára. És gyereket sem kell egyátlalán szülni egy instabil kapcsolatba,ti szórakozhattok egymással annyit amennyit akartok,snekit nem érdekelt volna a nyomorotok ha nincs ott az a szerencsétlen gyerek akit kitesztek ennek.

persze tudom,későn szólok,de legközelebb majd meggondolod kinek csinálsz gyereket. Abszolút nem tudlak titeket sajnálni csak a kisfiút,de őt nagyon.

2012. ápr. 8. 17:07
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Nem vállalnék addig gyereket, amíg nem vagyok biztos magamban és a páromban!

Ha pedig belemegyek, hogy gyerekünk legyen, akkor elfogadom olyannak a páromat, amilyen. Jó és idegesítő tulajdonságaival együtt. Nem arra várok, hogy majd megváltozik, mert nem fog. Elfogadom, és lehet gyerek meg minden, vagy nem fogadom el és vége a kapcsolatnak, gyerek se lesz.

Ha elfogadtam, akkor arra törekszem tudatosan, hogy mindig jól kijöjjünk, ne unjuk el egymást, és ha vita van (az mindenütt lesz), akkor nem ordibálással oldom meg, hanem úgy hogy még után is tudjuk szeretni egymást. A beszélgetés sokat segít. Az önmagunk igazának erőltetése meg sokat árt.

Mi tennék? A helyedben előszedném a páromat egyik este lefekvés előtt, megkötözném a kezeit, lábait, és csak akkor engedném el, ha jól átbeszéltünk mindent és jól kibékültünk. Közben nem emelném fel a hangom, ehelyett megcsikizném, ha valamiben a javamra enged, sok puszit adnék neki, ha sértődik és a fejedhez vág mindent, akkor sem jönnék ki a sodromból, akkor is puszikat adnék, és előbb-utóbb csak lesz valami.

Persze romantikusabb ötletet is kitalálhatsz, hisz épp a romantikát hiányolod. Hát te is alakíthatsz romantikusat, nem csak a csodát kell várni!

A gyereknek mindkettőtökre szüksége van, és az együttmaradásotokon még a születése előtt kellett volna gondolkodni...

2012. ápr. 8. 17:22
 13/17 anonim ***** válasza:

Igen, amit leírtál teljesen egyérteművé teszi, hogy ha nem lenne a kicsi gyerek, már régen otthagytátok volna egymást. De a helyzet az hogy van, és valóban elég rossz lenne, ha alig láthatnád. Nem tudom a párod mit gondol (bár én inkább élettársank hívnám, hiszen nem a párod, mert az ember élete párjának azt hívja akit annak is tart, gondolom) Lehet hogy neki jobb lenne a szüleinél, mert az anyukája tudna segíteni a gyerek körül. De lehet hogy nem igényli ezt, és ahol most laktok, nagyobb eséllyel találna munkát is majd.

Nos, szerintem hogy ha leültök átbeszélni, hogy valóban mindketten úgy érzitek, hogy a kapcsolatotknak érzelmielg lőttek, és ezt le is tisztázzátok, hogy a továbbiakban csak barátok vagytok, akkor talán szűnnének a súrlódások. Attól még hogy szakítotok, együtt lehet élni, hiszen túl sok egyéb választás nem marad ha a gyereket mindketten egyformán szeretnétek látni. Ha valamelyikőtök talál másik társat, akkor nyilván költözés lesz, de ha a barátnőd a közelben találna pasit, akkor ugye a láthatás problémája is megoldódna.

Tudod, ha úgy van az ember, hogy nincs elkötelezve a másiknak érzelmileg, mert megbeszélitek, akkor könnyebb nagyvonalúbbnak lenni a másik hülyeségeivel szemben. És kevesebb a veszekedés. Legalábbis én ezt tapasztaltam.

33/N

2012. ápr. 8. 18:42
 14/17 ano26 ***** válasza:

Le kell ülnötök és megbeszélni,hogy ki mit is érez és hogyan látja a jövőt... Szerintem ez a lényeg és az,hogy ha nem szeretitek egymást akkor nincs értelme.

A gyerek csak sérül ebben az örökös veszekedésben és azt szerintem senkisem akarja...

2012. ápr. 8. 20:25
 15/17 A kérdező kommentje:

Ha ezt a kérdést 1-2 éve teszem fel, akkor a válaszokat nagyon hasznosnak találtam volna, és rögtön leültem volna beszélni a párommal a problémáról.

A helyzet viszont az, hogy a beszélgetésen már rég túl vagyunk. Olyankor nagyon szépen meg tudunk beszélni mindent, hogy utána minden maradjon a régiben. A párom a gyerekünk megszületése után teljesen prioritást váltott, és minden, ami korábban fontos volt neki, lényegtelenné vált. Számára a tóparti séták, a játékos órák véget értek, és mindenben a gyerekre kell koncentrálni a végletekig. Hogy a kapcsolatunk minősége milyen, az érdektelenné vált, mert csak a gyerek számít. Tőlem is elvárja, hogy mindenben hozzak áldozatot, akkor is, ha az szükségtelen. Számára már minden kiadás, ami nem a gyerekünk közvetlen javát szolgálja, pénzkidobás, így ez a veszekedés állandó témája.

Tényleg igaz lenne az, hogy gyerek vállalásánál a felek tartsanak ki egymás mellett a gyerek érdekében, de nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy az emberek változnak, néha nagyon sokat és hátrányukra. Ha valakivel gyerekvállalás előtt nagyon jól elvoltál, utána pedig eltávolodtatok, akkor nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjek: itt a szülés alatt/után történt valami. Sokan emlegetnek szülés utáni depressziót, és számtalan jel utalt rá, de ugye aki nem akar, azt nem lehet elrángatni pszichológushoz, mert meg van győződve róla, hogy semmi baja.

Maradnak a veszekedések, és mindegyik alkalommal elvész a szerelem egy kis darabkája, hiába a kibékülés. Mostanában már nem is tanúsítok ellenállást, amikor elkezd velem kiabálni, ráhagyok mindent. Adja ki magából, aztán menjünk a dolgunkra. Pozitív érzelmeim már nincsenek iránta, szexuálisan nem kívánom, ami persze a konfliktusok újabb forrása.

A fiamat imádom, és tényleg csak miatta tartok még ki a kapcsolatban.

Azonban mostanában kezdtem el úgy érezni, hogy csökkent az „erőm”, hogy erősen vágyom a szerelemre, a törődésre, azaz mindenre, ami egy egészséges kapcsolatban jelen van. Úgy érzem, már én is depressziós vagyok, mert elmúlik a fiatalságom egy olyan nő mellett, akit nem is szeretek már, és aki napi szinten okoz nekem fájdalmat.

Amint viszont a kisfiam megölel, amikor a maga kis szavaival, tetteivel kifejezi, hogy szeret, akkor újult erővel kezdek bele a következő napba, tartogasson bármit is.

Na így próbáljon az ember jó megoldást találni...

2012. ápr. 10. 12:29
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Jó apa vagy, nem vitás, és akár jó férj is lehetnél, de ne gondold, hogy ahhoz feltétlenül szükséges egy új asszony. Elég volna a régit felújítani. Jól írod, hogy minden szülés(az első mindenképp)felér egy agymosással. Jaj van erről is egy viccem. " Doktor úr , a feleségem múlt héten szült, meg tudná mondani mikor fogja újra jól érezni magát?- Amikor a gyerek befejezi az egyetemet..." Annyit talán mégsem kellene várni. Első időkre jellemző a fiatal anyákra ez a viselkedés, de ha a gyerek elmúlt 2 éves és még mindig ott tart a párod mint az első hetekben akkor tényleg bajok vannak. Beleragadt az anyaszerepbe és a női mivoltát nem tudja megélni. Feltételezem, hogy nincs egy közeli barátnője sem, akivel elmenne egy jó csajos estére valahova lazulni(bár az ilyen anyák onnan is hazatelefonálnak 2 percenként)persze kimondottan terápiás célzattal( rossz aki rosszra gondol)vagy 1 egész napra egyedül valahova, hogy szabaduljon egy kicsit ebből a beszűkült állapotból, amiből tényleg nem tudja egy kivülálló kirángatni a legnagyobb szeretettel sem.( anélkül meg főleg nem). Ő még mindig azt az időszakot éli, amikor a férfi felesleges. Ha minden kötél szakad és nem látsz más megoldást, hagyd el, persze ezt is a terápia részeként mondom. Ne ijesztgesd, hanem pakolj össze és menj el. Döntse el ő, hogy mit kezd az életével. Akar-e egyedülálló anya lenni és vállalja hogy nélküled is felneveli, pedig ha tényleg annyira fontos a gyermek már csak az ő érdekében is boldog kellene legyen, mert egy boldog pár gyermeke egészségesen fejlődik. A gyerek is jobb attól, hogy az apu meg az anyu szeretik egymást. Remélem sikerül megoldást találnotok és teljessé válik mindannyiótok élete. Ölellek szeretettel.
2012. ápr. 10. 18:37
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez nehéz kérdés, nem tudom azóta döntöttél el valahogy.

Az biztos, hogy én nem tudnám elviselni, hogy valaki kiabáljon velem. Nem is értem, hogy lehet egy nő ilyen, ennyire nőietlen, hogy ordibál. Meg ennyire megkattanva, hogy más se létezik már, csak a gyerek.

Attól is függ, hogy érdemes-e új életet kezdeni most azonnal, hogy hány éves vagy. Írod, hogy fiatal. Talán mégiscsak jobb lenne kitartani, és a pároddal együtt felnevelni a kisfiatokat. Mert ha felnő, úgyis szétmentek majd, és akkor vélhetően 40-es éveidben úgyis találsz még új párt magadnak. Azonban ha már 35-40 között lennél, akkor nem javasolnám, hogy együtt maradj a pároddal, hiszen ha felnő a gyerek, már külön lesztek, és 50-55 évesen már nehezebb új társat találni.

2012. júl. 8. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!