Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó az, ha egy házasságon...

Miért jó az, ha egy házasságon belül férj és feleség külön kasszán él?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 8. 09:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%
Az én szüleim így csinálják. Külön nézik a fizetésük de mindig megbeszélik mire költenek. Ez egyrészt egy kisebb szabadság a házasságon belül, amely jót tesz a házas életnek. Meg hát tudják "Hol a helyük" a férj pénze sokszor a számla költségének finanszírozása így láthatja hogy igenis ő tartja el a családot és büszkeséggel tölti el. Míg a feleség a háztatásban gazdálkodhat, ami ugyebár az ő reszortja. :D
2012. ápr. 8. 11:21
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

"én pénzem,én kerestem. Én költöm amire én akarom. "

szóval irígység.

én az utolsókat is odaadnám a páromnak.

2012. ápr. 8. 11:28
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Nem irigység,mert ha kellene neki, ha akarnám odaadhatnám. Nincs rá szüksége,mert ő is keres.

Figyelj,én elfogadom nektek aközös kassza felel meg. Egészségetekre. De miért nem lehet elfogadni, hogy mi nagyon jól élünk külön kasszán? Miért kéne ebbe irigységet, szeretethiányt és egyebeket belemagyarázni?

Szerintem csak azt nem tudod elfogadni, hogy keresek havi 400-500 nettót és megtehetjük azt, hogy külö9n kasszán legyünk,mert nem kellminden pénzt kiadni minden hónapban a megélhetésre

2012. ápr. 8. 11:35
 14/19 anonim ***** válasza:

én írtam, hogy a páromból indultam ki.

azért.

2012. ápr. 8. 11:39
 15/19 anonim ***** válasza:

10:02 kor írtam

és ő meg 700-800 ezreket keres.

2012. ápr. 8. 11:41
 16/19 anonim ***** válasza:
59%
Már csak azt nem értem, hogy itt kinek mi köze van a másik kasszájához? Mégis milyen jogon szól bele egy ember a másik magánéletébe? HMM? Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar. Az, hogy ki miért van külön kasszán az az ő dolguk, nekik így felel meg. Nem kell mindenfélét belelátni, meg belemagyarázni. Kész pont. Az én szüleim mindig is közös kasszán voltak, és anyukám soha nem tudott egy ajándékot venni apumnak, anélkül, hogy az meg ne tudta volna. Na ilyenkor pl igencsak jól jön az a külön kassza. De ez egyéni döntés. Aki meg nem ért vele egyet, az nem ért vele egyet és kész, de tartsa meg magának a véleményét, mert egyáltalán nem biztos, hogy úgy van, ahogy azt ő gondolja. Amíg fogalma sincs a másik életéről, addig ne ítélkezzen. Lehet lepontozni.
2012. ápr. 8. 12:02
 17/19 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk a feszültségek elkerülésére jó. Van egy közös számlánk amire egyenlő összeget utalunk mindketten, arról vonják le a szolgáltatók a díjakat. A saját számláinkon meg megmarad a saját pénzünk amit arra költünk amire akarunk. Egyszer az egyikünk megy vásárolni, egyszer a másik, ilyenekből nincs veszekedés, hogy ki mennyit költ kajára épp egy hónapban. Viszont ha ő plazma tv-t akar venni, nem kell engedélyt kérnie, mert ott a saját pénze, ha telik rá, hát vegye meg. Ugyanígy nálam, ha nekem egy hónapban kedvem van elkölteni ruhákra 200 ezer forintot, akkor elköltöm. Ha ezek a pénzek a közös kasszából hiányoznának, akkor menne a furkálódás, hogy bezzeg te ennyit, te meg annyit költöttél, nem is volt erre szükség, inkább kajára költötted volna, stb. Minden be van fizetve, éhen nem halunk, és mindenki annyit költ a saját kedvére amennyit szerene.
2012. ápr. 8. 13:44
 18/19 anonim ***** válasza:
45%
A legjobb az arányos kassza.A legjobb ha megvan osztva a rezsi és a kaja költség.És mindenkinek van még költőpénze.Sok papucs férfi nem tud kiállni magáért mikor ő keresi a többet és a nő dönt mindenről.Nah ezért jobb a külön kassza.
2012. ápr. 8. 14:43
 19/19 ano26 ***** válasza:

:) a pénz közös mindenképpen... az hogy mind a két félnél van pénz az úgy a jó és hogy melyiknél mennyi az helyzetfüggő...

Szerintem ha valamelyik félnél nincs pénz akkor kevesebbnek érzi magát és kellemetlen is felhívni hogy láttam ezt-azt de mire adtál pénzt elvitték...

2012. ápr. 8. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!