Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális az ilyen anya?

Normális az ilyen anya?

Figyelt kérdés
A barátnőm anyukája elég furcsa. Egyszer mikor ott voltam náluk és éppen vacsiztunk, azt mondta a lányának: neked nem szabad ma többet enned. Meg ilyenek. A barátnőm nem kövér, de nem is végén (pont jó a súlya) de az anyukája állandóan azt mondja neki, hogy kövér, meg hogy ennyi idősen sokkal vékonyabbnak kell lennie. Annyira sajnálom, hogy lehet ilyen anya? Meg állandóan azért piszkálja, mert nem jó sportoló.

2012. ápr. 6. 10:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a szülő, aki a táplálékot vonja meg a gyerekétől és lekövérezi az nem normális. Nem szülőnek való!!

Ha látom, hogy kezd kigömbölyödni az a gyerek, akkor első körben:

-próbálok egészségesebb ételeket készíteni - főzelékek, saláták, gyümölcssaláta, halak, zöldségek stb..

-beiratom valami sportra, megkérdezem mihez lenne kedve...tánc, zumba stb...valamilyen sport csak érdekli.

-közösen megyek el vele esténként sétálni egyet.

-húsvétra, vagy bármilyen alkalomra meglepetésnek nem édességet veszek neki, hanem valami apróbb ajándékot, aminek egy ennyi idős lány örül. pl: valami jópofa toll, hajcsat, körömlakk, valami szép nyaklánc (bizsu) - olcsó és divatos, testápoló, tusfürdő, ilyesmik.

Magyarul észrevétlenül segítek neki, de nem kövérezem le a saját gyerekemet, sem mást.

2012. ápr. 6. 10:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A 14 éves kor pontosan az, amikor a szervezet elkezd átalakulni gyermekből felnőtté. Ebben a korban szinte mindenki sokkal többet eszik, mint korábban, vagy 1-2 évvel később, mert a test átalakulása többet kíván.

Ezért sem célszerű éheztetni a kamaszt, csak oda kell erősen figyelni, hogy mit eszik!

2012. ápr. 6. 10:52
 13/13 anonim ***** válasza:

14 évesen a lehető legrosszabbat teszi.

Botsáska alkatú gyerek voltam, mégis ennyi idősen hirtelen kisgömbőc lett belőlem a kamaszkor miatt. 18 éves koromra visszaállt a súlyom (pedig ugyanazt, ugyanannyit ettem) különösebb külső beavatkozás nélkül.

Sőt, ennyi idősen alakulnak ki a zsírpárnák, amik vándorolnak is egy darabig, néha átmenetileg amorf alakot adva.

Sanszos, hogy anorexia vagy bulímia lesz a dolog vége.

Megkérdezhetem, hogy az anyuka milyen külsővel bír és mennyit/mit sportol?

2012. ápr. 6. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!