Normális az ilyen anya?
Az a szülő, aki a táplálékot vonja meg a gyerekétől és lekövérezi az nem normális. Nem szülőnek való!!
Ha látom, hogy kezd kigömbölyödni az a gyerek, akkor első körben:
-próbálok egészségesebb ételeket készíteni - főzelékek, saláták, gyümölcssaláta, halak, zöldségek stb..
-beiratom valami sportra, megkérdezem mihez lenne kedve...tánc, zumba stb...valamilyen sport csak érdekli.
-közösen megyek el vele esténként sétálni egyet.
-húsvétra, vagy bármilyen alkalomra meglepetésnek nem édességet veszek neki, hanem valami apróbb ajándékot, aminek egy ennyi idős lány örül. pl: valami jópofa toll, hajcsat, körömlakk, valami szép nyaklánc (bizsu) - olcsó és divatos, testápoló, tusfürdő, ilyesmik.
Magyarul észrevétlenül segítek neki, de nem kövérezem le a saját gyerekemet, sem mást.
A 14 éves kor pontosan az, amikor a szervezet elkezd átalakulni gyermekből felnőtté. Ebben a korban szinte mindenki sokkal többet eszik, mint korábban, vagy 1-2 évvel később, mert a test átalakulása többet kíván.
Ezért sem célszerű éheztetni a kamaszt, csak oda kell erősen figyelni, hogy mit eszik!
14 évesen a lehető legrosszabbat teszi.
Botsáska alkatú gyerek voltam, mégis ennyi idősen hirtelen kisgömbőc lett belőlem a kamaszkor miatt. 18 éves koromra visszaállt a súlyom (pedig ugyanazt, ugyanannyit ettem) különösebb külső beavatkozás nélkül.
Sőt, ennyi idősen alakulnak ki a zsírpárnák, amik vándorolnak is egy darabig, néha átmenetileg amorf alakot adva.
Sanszos, hogy anorexia vagy bulímia lesz a dolog vége.
Megkérdezhetem, hogy az anyuka milyen külsővel bír és mennyit/mit sportol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!