Mit és milyen gyakran takarítasz? Elfogadja vagy zavarja a családod ezt a dolgot? Egyáltalán észreveszik?
Bármit csinálok, a párom nem veszi észre. Elmosogatok, aztán feljön anyukám, iszik 1 pohár üdítőt, belerakom a mosogatóba. Akkor már jön a kérdés, mit csináltam egész nap? Mert nincs elmosogatva.
Felporszívózok, meg rendet rakok, általában 10-11 előtt. (ha valaki beállít, rend legyen).
2-3 körül már nem látszik belőle semmi.
Felmosom a konyhát meg a fürdőt (máshol szőnyeg van), 2 óra múlva olyan mintha semmit se csinálnék.
És ez így van mindennel.
Van egy macskánk, az is koszol, hullik a szőre. Az után is takarítok, de az sem tűnik fel.
De ha egyszer neadjisten nem érzem jól magam, és elmarad a porszívózás, azt szóvá teszi.
Persze én akartam állatot, vállaltam, hogy takarítok utána. Nem is azt várom el, hogy dicsérjen meg, mintha ovi s lennék. De ha hazaér ne az legyen az első, hogy mit csináltam egész nap, mert tuti nem takarítottam semmit.
Sajnos a takarításnak nincs látszatja, olyan szennyezett a levegő, hogy pár óra alatt újra összegyűlik a kosz. Minden reggel felporszívózok, letörlöm a port, a TV-n és az üvegasztalon 5 perc múlva újra ott a por, visszaszáll a levegőből,a konyhában pár óra múlva felsöprök és teli a lapát.
Sajnos ezt csak akkor venné észre a férjed, ha egyszer ő takarítana.
13.-as
én is látom ,mindenkit lepontoz.
Ezért kell Pronto és hasonló okosságokat használni, mint mikroszálas törlőkendő, és társai, mert ezekkel tényleg összegyűjthető a por, nemcsak felkavarjuk a levegőbe.
Számomra is érthetetlen, hogy lehet pár óra múlva kupi, ha egyszer kitakarítasz? :O Én is azt mondom, hogy valamit nagyon rosszul csinálsz.
Ha folyton kiborítja a kajáját a macska, adj neki csak egy nap kétszer, háromszor, vagy egyszer, ahogy jónak látod, aztán negyedóra után vedd el előle a kaját.
A szőrtől még nem lesz kupis egy lakás, csak hát csúnya látvány, van aki számára undorító is.
Ez már más kérdés, ezt meg kell(ett volna) beszélned a pároddal, mi legyen a macskával, vagy kettőtökkel.
Amúgy a mosogatóban hagyott dolgok tényleg rumlis hatást keltenek. Nem tudom miért olyan nehéz egy poharat elmosni. Én is utálom, ha valaki otthagy bármit is a mosogatóban. Miből áll azonnal elmosni? Semmi az egész.
Az is fontos, hogy jó minőségű takarítószereket használj.
Hogy lehessen érezni a tisztaság illatot. Ismertem Nemcsak portörléshez, hanem felmosáshoz, a fürdőszoba takarításához is. Amiktől tényleg ragyog a csempe, és finom tisztaságillat van. Ismerek olyanokat, akik a pl. a felmosóvízbe az előírt mennyiség felét töltötték spórolás céljából. Ez rendben is van, ha tényleg kevés a pénz, de ha nem kell minden fillért kiszámolni, nem szabad a tisztítószereken spórolni. Egyrészt nem lesz meg a hatása, másrész az illata sem.
Naponta csak pakolászok, ha széthagyunk ruhákat vagy valamit, elmosom amiből ettünk, ittunk. Hétvégén együtt takarítunk úgy 1-2 órát, ő porszívózik, én porttörölök, kitakarítom a fürdőt, letörölgetek a konyhában mindent, hamar végzünk, nem csinálunk ketten olyan nagy koszt.
Mire érted azt, hogy felmosás után 2-3 órával olyan, mintha semmit se csináltál volna? Oké, hogy felszárad meg elillan a friss illat, de csak nem lesz koszos ha nem járkáltok rajta sáros cipővel. Én felmosni elég ritkán szoktam, 2-3 hetente, egyszerűen nem látom értelmét, max por van a földön, azt meg felszedi a porszívó. Igaz, nem szoktam főzni, azzal biztos összepiszkolnám a padlót.
AMúgy a férjem mindig észreveszi és megdícsér.
Eddig domestost használtam, most flóraszeptet.
Magasan lakunk, sokára ér fel a víz, mindig elfolyik vagy 10 liter hidegvíz, mire bemelegszik.
Ezért nem szoktam egyesével mindent elmosni. A fürdésnél is úgy vagyunk, hogy együtt és egyszerre. Akkor kevesebb víz megy el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!