Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérjem apát hogy tanítson...

Kérjem apát hogy tanítson lányos dolgokra is?

Figyelt kérdés

11 éves vagyok és lány. És anyukám már nincs, mert amikor 2 éves voltam, akkor született volna kistestvérem és anyukám meghalt a születésnél, meg a kistestvérem is, szóval azóta ketten lakunk apával. Nagyon szeretem apát, de mostanában vannak dolgok amiket nem nagyon tudok vele megbeszélni, úgy értem, pl. már több lány is menstruál az osztályban és lehet hogy hamarosan én is, és nem tudom mi lenne a teendő ilyen esetben. Szóljak majd apának hogy megtörtént és segítsen?

Meg kezd szőrösödni a lábam, és az osztálytársaim már borotválják én meg nem, mert nem tudom hogy kell ezt lányoknak, és félek cikizni fognak érte (majd ha rövid gatyában vagy szoknyában kell járni)

És szeretnék megtanulni pl. főzni meg sütni, de apa nem tud, és mindig úgy hozzuk az ebédet, vagy ha ritkán itt van a nagymamám. De a mama messze lakik és nem gyakran találkozunk.

2012. ápr. 5. 11:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%
A suliban nincs felvilágosítás? Ott is nagyon sok infót össze lehet szedni a nemi érésről (többek között a vérzésről is, ugye:). Nekem anya sok mindent elmondott, de addigra szinte tudtam is mindent, nagyon kíváncsi gyerek voltam, sokat olvastam. Mikor anya is belekezdett, akkor inkább a személyes tapasztalatai voltak értékesek (pl. ha görcsöl a hasad, akkor konyharuhába bugyolált meleg fedőt rakj rá, az jó és ilyenek), semmint a tény, hogy a vérzés hogyan és miért következik be vagy mivel tudom "kezelni" a helyzetet. Tehát, ha a mi miért történik és hogyan reagáld le a történést infókat akár a netről is beszerezheted, de valóban beszélned kéne valamelyik női rokonnal vagy lánnyal, aki felajánlotta, hogy segít, mert a személyes tapasztalatok szerintem értékesebbek, mint a száraz tények (amik ugyancsak fontosak persze:) Sütés - főzés meg eleinte személyesen jobb tanulni, de pl. én vagyok annyira kocka vagy találékony, hogy nem tudtam mit jelent a tejet felfuttatni cukorral. Beírtam Google-be, találtam róla magyarázatot és máris okosabb lettem, szóval, így is megoldható a dolog. Sok sikert :)
2012. ápr. 5. 12:06
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

8-as válaszoló, mi az, hogy óva intesz tőle minket??? SEgíteni szeretnénk, nem sántikálunk rosszban.

Miért írsz ilyet? Nem 15 évesek vagyunk, akik rögtön azt mondanák, hogy sminkelj is meg pasizz, hanem felnőtt emberek.

Első voltam.

2012. ápr. 5. 12:15
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

8-as csak azért írta amit írt, mert sokszor ilyen kislányokra vadásznak a perverz fazonok a neten. Ez persze nem azt jelenti, hogy itt mindenki az.

Inkább azt akarta mondani, hogy ha valaki személyesen akar veled találkozni, egyedül veled, akkor azt utasítsd vissza és képet se küldj magadról, ne add ki a személyes adataid pl lakcím, telefonszám, iskola ahova jársz. Ennyi.

Nyugodtam írjatok egymásnak privátban. Szép dolog, hogy segítetek, és nem is szeretné senki megakadályozni.

2012. ápr. 5. 13:06
 14/18 anonim ***** válasza:

12:15

Egyáltalán nem a sminkelésre gondoltam, vagy ehhez hasonló dolgokra, pontosan arra, amit az utolsó megfogalmazott helyettem.

2012. ápr. 5. 13:35
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

Szia kedves!

Nyugodtan írj privit! :)

32N

2012. ápr. 5. 13:52
 16/18 anonim ***** válasza:
szerintem meg bátran fordulj apukádhoz, neki is tisztában kell lennie az ilyen dolgokkal és biztosan tud tanácsot adni, egyáltalán ne érezd cikinek.
2012. ápr. 5. 14:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Esetleg egy jó barátnőd anyukája, akit régről ismersz és megbízol benne?
2012. ápr. 5. 16:12
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia! Én 22 éves vagyok, és én is nagyon szívesen válaszolok bármilyen kérdésed legyen :)

Nem kell félned a privát üzenettől, tényleg csak arra vigyázz, hogy se képet, se elérhetőséget (nevet, címet,számot) ne adj meg senkinek, és akkor nem lehet baj :)

2012. ápr. 6. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!