Miért gondolja, hogy "csak" mert szült egy gyereket már rendelkezhet a férje pénzével, szabadidejével, életével?
Nem általánosságban kérdezem, senki ne vegye magára!!!!
A bátyámnak megszületett a fia, ez eddig szép és jó DE a felesége azóta elég furcsa. A bátyám nem jöhet sehová. Eddig heti 1x jártunk úszni és ő járt a volt egyetemi társaival sörözni szintén heti 1x. Most havonta egy szabad estéje van.
A másik a pénz. A bátyám jól keres, mégsem vehet meg magának egy telefont vagy rendelhet este egy pizzát, mert drága és a felesége nem engedi.
Meddig kell ezt tűrni? Meddig fér bele? Meddig mondható normálisnak?
Ő szeretne változtatni, de akkor jön az érzelmi zsarolás hogy költözik haza a szüleihez és csak 2hetetnte láthatja a gyereket :-(
Igen, a feleség eljár 2hetente 1x a kolléganőivel koktélozni (nem szoptat). Szerinte ez kell, különben el fogják felejteni és nem veszik vissza. Ilyenkor ha a bátyám nem ér időben haza, mert épp aznap van az értekezlet, akkor én megyek.
A szülés után otthon volt 3 hetet a bátyám, aztán több, mint 2 hónapig én főztem. Én dolgozok és van egy 3 éves gyerekem. Tudom, mivel jár egy újszülött. Azt is, hogy ha már átalussza az éjszakát, van napirendje és az anyukának nem kell főzni, akkor kéne hogy legyen ideje és energiája rendet rakni és ne essen kétségbe, hogy egyedül kell fürdetni. Főleg nem egy 5 hónapost.
Hát durván belenyúlt a bátyád. Az érzelmi zsarolás aljas dolog, vissza fog még az ütni!
Szerintem az a legoptimálisabb, ha mindenkinek van x forintja pl. pizzára, meg ilyesmi extrákra. Tehát az nem oké, hogy az egyiknek mindent szabad, a másiknak meg kuss.
A telefon az már más, az ma már muszáj, hogy legyen, nem csak munka szempontjából, hanem segélyhívás miatt is.
Feltehetőleg a báty nem élete első telefonjára vágyott, hanem menőre akarta cserélni az amúgy működőképes régit.
Az a baj, hogy tudni kéne az előzményeket. Az én párom pl. negyedik éve játssza, hogy minden évben megveszi az aktuális csúcsmobilt 100-200 ezerért, mondván ez most sokáig jó lesz. Már mosolygok rajta, mert tudom, hogy amint kijön a következő nagy dobás, úgyis lecseréli (tavaly a 3d volt a sláger, kíváncsi is vagyok, idén mit találnak ki).
Ha a báty pl. ilyen, amiről nem tudunk, akkor érthető, ha a feleség kiakad ezen, mert mondjuk a gyereknek nincs egy normális babakocsija.
Pedig az ilyen kis részletek a dolgot akár az ellenkezőjére tudják fordítani. Ezért is nem lehet felelős választ adni a kérdésedre.
Például azt mondani, hogy szegény bátyádnak csak havi egy szabad estéje van, bezzeg a felesége nem átall egy hónapban kétszer is elmenni koktélozni. Erős részrehajlás hallatszik ebből (persze érthető, a bátyádról van szó). Amikor az ember elolvassa, amit írsz, még ezt is számításba kell vennie.
Egyébként a legokosabb, ha ők ketten megoldást találnak. Már csak azért is, mert könnyen lehet, hogy olyasmi is áll a háttérben, amit te nem is sejtesz.
menjen haza a bátyád, és nyugodtan mondja meg az asszonykának, h itt kérem demokrácia van, ha te elmész heti 1x barátnőzni, akkor bizony én is megyek haverozni, szintén heti 1x. nálunk még nincs gyerek, de így működik. szombat este egyikünk balra, másik jobbra, és nem pitsog senki a másiknak, hogy te minden idődet a haverokkal töltöd, engem meg lexarsz.
esetleg lehetne azt, hogy amikor apuka elmegy haverozni, akkor átmegy anyukához valamelyik barátnő pletyizni, teázni.
pénz: ameddig jut pelenkára, ruhára, tápszerre, kajára, stb. addig a saját kis zsebpénzét arra költi, amire jól esik. bááár, jó lenne nyitni a gyereknek egy lakástakarékot valami csinosabb összeggel, jól jöhet az még később.
Attól, hogy te talpraesettebb nő vagy, mint bátyád felesége, legalább ne uszítsd ellene a bátyádat, ne adj hangot a felesége ellenes gondolataidnak.
Nem tudunk sokmindent, de lehet neki több igénye van arra, hogy együtt legyenek, és egymásért, és ne emelkedjen ki senki egyénileg, hogy ki kap többet, mehet többet ide oda, lehet ő a kis családkájára vágyik. Az más, hogy ezzel az ellenkezőjét érheti el, amit viszont szépen megjegyezhetsz neki és óvatosan.
Nem könnyű egyik félnek sem, fáradtak fizikailag idegileg, ilyenkor jön, hogy ki csinál többet, ki ad magának többet. Ez belefér, de nekik kell feldolgozni, és megpróbálni nem csak meghallgatni egymás igényeit, hanem megpróbálni elfogadni azt, és törekedni a középútra.
Nem mindenki egyforma, a hormonjai is lehet még bekavarnak, lehet depis is az anyuka, nem támadni kell, hanem beszéltetni meghallgatni, annál könyebb lesz vele.
Ő most hosszútávra előregondol (amit nem láthat, de próbál) és próbálna spórolni ezzel sincs gond, de hogy mindkettőnek jó legyen, beszéljenek meg egy dátumot minden hónapban legalább egyszer hogy mikor rendelnek hamit. A feleségnek is meg kell szoknia és meg is fogja, hogy kompromisszumokat kötni kell.
Kisbaba mellett nyolcvanezres telefont venni értelmetlen dolog.
Ami pénzt a férj vagy a feleség megkeres, házasságban, családban közös. Sógornőd most otthon van a pár hónapos pici babával, neki ez a munkája, átlagos és normális dolog, hogy egy fizetés van, aminek a beosztásáról ketten döntenek, és nem szórják hülyeségre a pénzt.
Ha bátyádnak nem tetszik ez a felállás, beszélje meg a nejével, hogy ő megy el gyesre, a feleség meg dolgozni. Ekkor otthonülő kispapaként lesz ideje átgondolni, hogy mennyire esik jól neki az, ha mondjuk a feleség 80 ezret elnyom a saját fizetéséből kozmetikusra a kisgyerek mellett, és neki nincs semmi köze hozzá. Mert kb. ez lenne ugyanaz a kategória, amit most ő csinál.
Mindemellett bátyád egy éretlen dedós, mert a házassági problémáit nem a feleségével beszéli meg, hanem a testvérével, akinek semmi köze hozzá. Ahhoz meg töketlen, hogy a feleségével kommunikáljon.
Kimenőt simán meg lehet beszélni. Mindkét félnek igazságosan jár heti 1 vagy 2 nap megbeszélés szerint, amíg a másik vigyáz a gyerekre. A maradék napokon pedig együtt van a család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!