Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolja, hogy "csak"...

Miért gondolja, hogy "csak" mert szült egy gyereket már rendelkezhet a férje pénzével, szabadidejével, életével?

Figyelt kérdés

Nem általánosságban kérdezem, senki ne vegye magára!!!!

A bátyámnak megszületett a fia, ez eddig szép és jó DE a felesége azóta elég furcsa. A bátyám nem jöhet sehová. Eddig heti 1x jártunk úszni és ő járt a volt egyetemi társaival sörözni szintén heti 1x. Most havonta egy szabad estéje van.

A másik a pénz. A bátyám jól keres, mégsem vehet meg magának egy telefont vagy rendelhet este egy pizzát, mert drága és a felesége nem engedi.

Meddig kell ezt tűrni? Meddig fér bele? Meddig mondható normálisnak?

Ő szeretne változtatni, de akkor jön az érzelmi zsarolás hogy költözik haza a szüleihez és csak 2hetetnte láthatja a gyereket :-(

2012. ápr. 4. 17:54
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
41%
Papucs!!!
2012. ápr. 4. 17:59
 2/27 anonim ***** válasza:
60%
Miért nem hagyod hogy éljék az életüket? Ha ők boldogak, akkor ne szítsd a feszültséget!
2012. ápr. 4. 18:00
 3/27 A kérdező kommentje:
Bocsánat: 5 hónapos az unokaöcsém.
2012. ápr. 4. 18:00
 4/27 A kérdező kommentje:
2.: nem boldogok! A bátyám tőlem kérdezi, hogy mit csináljon meg hogy ez normális-e. Meg hát látja, hogy az én férjem megy erre-arra, nincs ennyire korlátozva.
2012. ápr. 4. 18:01
 5/27 anonim ***** válasza:
66%

Szegény bátyád! Komolyan sajnálom! Egy zsarnok, uralkodó típusú felesége van, aki szép, rózsaszín mamuszot csinált belőle. :(

Lehet, hogy most még tűr a családi béke kedvéért, de senki sem szereti a túl rövid pórázt, és előbb-utóbb lázadni fog.

Viszont ez a dolog sajnos csak kettőjükre tartozik, senki nem szólhat bele, még te sem.

Elég pipogya a tesód, hogy hagyja, hogy a felesége irányítsa. Mi az, hogy megszabja, hogy vehet-e telefont vagy sem? Mi az, hogy nem engedi?Nekem mondana ilyet a párom, körberöhögném, pedig én nő vagyok.

Aki pedig érzelmileg zsarol - főleg ilyenekkel -, az nem szeret.

2012. ápr. 4. 18:03
 6/27 anonim ***** válasza:
64%
A heti sörözés a haverokkal szerintem sincs rendben, pláne egy újszülött mellett, akivel nagyon sok a teendő. A többi "rendelkezéssel" nem értek egyet.
2012. ápr. 4. 18:05
 7/27 anonim ***** válasza:
91%

18:03-as vagyok

Látom, most írod, hogy tőled kért tanácsot a bátyád, hogy ez normális-e. Nem, ha neki nem jó, nem normális. A sarkára kell állnia, hiszen nem viselkedhet úgy vele a neje, mintha a tulajdona lenne.

2012. ápr. 4. 18:06
 8/27 anonim ***** válasza:
81%
Az, hogy normálisnak mondható-e csak akkor megállapítható, ha ismerjük a tényleges helyzetet, nem csak azt a kivonatát, amit ide leírtál. Alapvetően nem ő rendelkezik a férje idejével, de ezt úgy érdemes felfogni, hogy ők ketten egy csapatot alkotnak és lehetőelg közösen keresik meg, hogy tudnának élni, hogy az mindkettőjüknek jó legyen. Ez az együttműködés néha megsérül, nem csak gyerekszülés után, hanem bármikor jöhet egy ilyen állapot. Kérdés, hogy látják-e mindketten, hogy baj van. Ha látják, akkor megvan-e az akarat, hogy helyrehozzák. Remélhetőleg előbb-utóbb észreveszik és találnak valamilyen megoldást. Ha meg nem, akkor szétválnak az útjaik. Ilyen mélypontok minden ember életében és minden kapcsolatban vannak. Nem neveznék abnormálisnak valakit csak azért, mert ilyesmibe belekerült.
2012. ápr. 4. 18:06
 9/27 anonim ***** válasza:
76%

A feleség eljár hetente egyszer a barátnőivel kávézni? Vagy az természetes, hogy ő otthon ül a babával?

Nem értek teljesen egyet azzal, hogy a feleség rendelkezzen a férj pénzével és idejével, de azért kicsit az ő oldalát is megértem. Otthon van bezárva a gyerekkel, egyetlen kapcsolata a világgal a férje, ezért szeretné teljes egészében kisajátitani.

2012. ápr. 4. 18:09
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom a bátyád, de valahol megértem a feleségét is. A heti két estét nem nagy ügy megoldani, azt kell mondani a feleségének, hogy más estéken szervezzen nyugodtan programot a barátnőivel vagy akármi, ő pedig vigyáz a gyerekre.

Egy folyamatosan otthon ülő nő, aki egész nap nem beszélhet értelmes emberrel, csak a pár hónapos gyerekével gügyöghet, nem csoda, hogy becsavarodik. Ezért kell őt is elküldeni szórakozni.

(sajna ezt a legtöbb férj nem teszi meg, nem érti a helyzetet)

Az anyagiakat meg egyszerűen meg kell beszélni. A legegyszerűbb, ha megállapodnak egy összegben, amit mindenki arra ver el, amire akar. Ezt mi "luxuspénznek" hívjuk, értelmetlen dolgokra szoktuk elkölteni, amitől viszont jobban érezzük magunkat. És mivel van megszabott keret, nem kell stresszelni meg számolgatni, hogy mikor elég. Pont akkor elég, amikor vége.

Nyilván a feleségében feltámadtak az ösztönök, hogy a gyereknek mindent biztosítsanak. Ezért nézi rossz szemmel a kiadásokat.

Igazából üljenek le és beszéljék meg a dolgot. De a tesód lehetőleg ne úgy állítson haza, hogy a felesége nem normális, mert abból csak veszekedés lesz, konstruktív vita nem..

2012. ápr. 4. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!