Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Haragudnátok a gyereke...

Szülők! Haragudnátok a gyereketekre mert abba hagyja az egyetemet?

Figyelt kérdés

Olyan szakot választottam, amibe beletört a bicskám. Ki szeretnék iratkozni, szeptembertől folytatni a tanulást, valami okj-s képzésre gondoltam.

Anyukám megértő volt, apukám nagyon haragszik.

Szülők! Ti ilyen esetben haragudnátok?

Államilag finanszírozott képzés volt. Másik városból jártam be, csak a 3 bérlet költségét dobtuk ki az ablakon.

Nem járok be az órákra, ezzel havi 5 ezret spórolunk.

2012. ápr. 4. 12:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A képzés 2 éves, nem ad diplomát. Csak valami OKJ-s papírt.

A kollégium havonta 20 ezer ft, a 3 bérlet ára meg 7500 ft körül van.

Ebben a félévben (febr-tól) nem voltam még bent a suliban, tehát nem járok órákra. De februárban még mind3 bérletet megvettük, márciusban már csak kettőt. De megbeszéltük, hogyha úgysem járok be, elég 1 bérlet, hogy itt a városban tudjak buszozni (1840 ft). A másik 2 bérlet ára amit nem veszünk meg, kb 5 ezer. Ezt megspóroljuk, hiszen nem vesszük meg feleslegesen a bérletet.

A tárgyból amiből megbuktam + a rá épülő tárgyak hiánya miatt 2 félév alatt nem lett meg a minimum kredit. Így szept.től fizetni kellene a félévért, kb 160 ezer ft-t. Ezt nem tudjuk kifizetni, de én amúgy sem akarom már ezt a képzést befejezni.

Inkább átmegyek egy másik iskolába, ahol 1,5 éves képzések vannak, és ingyenes.

2012. ápr. 4. 16:33
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát hasonló szituban vagyok én is megbuktam programozásból mérnök-info szakon :)...abbahagytam

én azt mondom neked hogy nem attól leszel valaki hogy diplomád van.

pont informatikából minden többet ér mint a mérnök-infos diploma :D

rá kell gyúrni a nemzetközileg elfogadott papírokra én CISCO meg microsoft vizsgákkal

és idegennyelvtudással amerikai cégnél dolgozom és nem keresek rosszul ,és elmondom neked hogy az összes

infos ismerősöm diploma nélkül dolgozik és nagyon értenek a dologhoz.

Szóval ha ez a terület érdekel akkor nyugodtan csinálj OKJ-t a lényeg abban van hogy sokat tanulj, gyakorolj és

tanulj idegen nyelveket!

2012. ápr. 4. 16:36
 13/17 anonim ***** válasza:
56%

"A képzés 2 éves, nem ad diplomát. Csak valami OKJ-s papírt. "

áruld már el mi ez a képzés, aminél szerinted egy pénzügy és számvitel BA könnyebb....

nincs semmi olyan szakma, amit tanulás nélkül meg lehetne szerezni. ezt otthagyod, majd a következőt, majd az az utánit..

2012. ápr. 4. 17:52
 14/17 anonim ***** válasza:
21%

Ki ne iratkozz! Tetesd magad passzívra, és úgy jelentkezz másik egyetemre/OKJ-re, de utóbbival nagyon legyél észnél, mert nem mindegyikkel tudsz elindulni!

Hogy összezszedd magad, azt is megteheted, hogy passziváltatás után hajópincérnek mész egy évre. Pénzed is lesz, meg munkatapasztalatod is. De ami a legfontosabnb, hogy nehogy kiíratkozz az iskolából, csak passziváltasd magad!

2012. ápr. 4. 18:49
 15/17 A kérdező kommentje:

web programozó a PTE-n.

Ha 1 évre passziváltatom magam, akkor sem fogom tudni folytatni az iskolát. Ami nem megy, az nem megy! :(

Mindenképpen kiiratkozom.

2012. ápr. 5. 09:36
 16/17 anonim ***** válasza:
3 évvel ezelőtt hagytam ott a fősulit. Utáltam, nehéz volt, stb. Azóta elvégeztem egy OKJ-s képzést, és most egy másik főiskolán vagyok első éves. Imádom. Jól sikerült az első félévem is, és nagyon jó társaságba kerültem. Tehát én nem bántam meg. Viszont apám azóta teljesen máshogy viselkedik. Csak akkor szól hozzám, ha nagyon muszáj.
2012. ápr. 5. 19:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Ki volt az a hülye, aki lepontozta azt, hogy ne iratkozzon ki, míg ki nem találta, mit akar kezdeni magával, addig meg dolgozzon?! Teljesen jó javaslat!
2012. ápr. 5. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!