Miért szólnak le ezért a szüleim?
Mondjuk nem csak a szüleim, az ismerőseim többsége is.
Imádom a médiát, az informatikát, imádok fotózni és szeretem a művészetet. Jól fogalmazok és jól tudok írni is. Egyszóval nem a legföldhözragadtabb ember vagyok, akinek a célja az orvoslás és ilyesmi. Szeretnék a fotózással, írással, infóval foglalkozni a továbbiakban.
Mindenki lecsesz és leszól érte, mert ezekkel a célokkal csak a "mekiben lehetek pultos". Mert túl sok ember mozog ezekben a körökben és olyat kéne választanom, ami hiányszakma.
Anyáék hallani sem akarnak semmiről, ami nem biztos. Nekik a cél, hogy a kicsi lányuk orvos legyen vagy ügyvéd.
Mivel lehetne őket leállítani? Vagy mit tehetnék, hogy megértsék az ismerőseim is, hogy ezt szeretem?
1. az orvoslás nem földhöz ragadott. nem minden második ember rohangál az utcán orvosi diplomával és nem hiszem hogy ők olyan begyöpösödött, csőlátású emberek lennének. a legtöbb jól képzett ember (ha valóban jól képzett, intelligens és nem a vaterán vette a diplomáját) művészetkedvelő, jártas az irodalomban, zenében, nem egy ilyet ismerek.
az én tanácsom egyébként az, hogy bármennyire is szereted azt, amit csinálsz, fogadd meg a tapasztalt felnőttek tanácsát és végezz el egy olyan fősulit, tanfolyamot, képzést, amivel el tudsz helyezkedni. emellett simán tanulhatod/gyakorolhatod azt, ami érdekel, és ha sikerül belőle megélned, akkor te lehetsz a világ legboldogabb embere. viszont ha nem találsz vele állást (mert a gazdasági válságban nem az írókra van a legnagyobb igény), akkor legalább nem te leszel az n+1-edik egyedülálló anyuka itt, aki azon siránkozik, hogy nem tud enni adni a gyerekének.
mellékesen megjegyzem, hogy nem vagyok orvos, hobbim a novella- és regényírás, mégis pszichológusnak készülök:)
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!