Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szólnak le ezért a szüleim?

Miért szólnak le ezért a szüleim?

Figyelt kérdés

Mondjuk nem csak a szüleim, az ismerőseim többsége is.

Imádom a médiát, az informatikát, imádok fotózni és szeretem a művészetet. Jól fogalmazok és jól tudok írni is. Egyszóval nem a legföldhözragadtabb ember vagyok, akinek a célja az orvoslás és ilyesmi. Szeretnék a fotózással, írással, infóval foglalkozni a továbbiakban.

Mindenki lecsesz és leszól érte, mert ezekkel a célokkal csak a "mekiben lehetek pultos". Mert túl sok ember mozog ezekben a körökben és olyat kéne választanom, ami hiányszakma.

Anyáék hallani sem akarnak semmiről, ami nem biztos. Nekik a cél, hogy a kicsi lányuk orvos legyen vagy ügyvéd.

Mivel lehetne őket leállítani? Vagy mit tehetnék, hogy megértsék az ismerőseim is, hogy ezt szeretem?

2012. ápr. 3. 19:59
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

1. az orvoslás nem földhöz ragadott. nem minden második ember rohangál az utcán orvosi diplomával és nem hiszem hogy ők olyan begyöpösödött, csőlátású emberek lennének. a legtöbb jól képzett ember (ha valóban jól képzett, intelligens és nem a vaterán vette a diplomáját) művészetkedvelő, jártas az irodalomban, zenében, nem egy ilyet ismerek.

az én tanácsom egyébként az, hogy bármennyire is szereted azt, amit csinálsz, fogadd meg a tapasztalt felnőttek tanácsát és végezz el egy olyan fősulit, tanfolyamot, képzést, amivel el tudsz helyezkedni. emellett simán tanulhatod/gyakorolhatod azt, ami érdekel, és ha sikerül belőle megélned, akkor te lehetsz a világ legboldogabb embere. viszont ha nem találsz vele állást (mert a gazdasági válságban nem az írókra van a legnagyobb igény), akkor legalább nem te leszel az n+1-edik egyedülálló anyuka itt, aki azon siránkozik, hogy nem tud enni adni a gyerekének.

mellékesen megjegyzem, hogy nem vagyok orvos, hobbim a novella- és regényírás, mégis pszichológusnak készülök:)

19L

2012. ápr. 15. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!