Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szólnak le ezért a szüleim?

Miért szólnak le ezért a szüleim?

Figyelt kérdés

Mondjuk nem csak a szüleim, az ismerőseim többsége is.

Imádom a médiát, az informatikát, imádok fotózni és szeretem a művészetet. Jól fogalmazok és jól tudok írni is. Egyszóval nem a legföldhözragadtabb ember vagyok, akinek a célja az orvoslás és ilyesmi. Szeretnék a fotózással, írással, infóval foglalkozni a továbbiakban.

Mindenki lecsesz és leszól érte, mert ezekkel a célokkal csak a "mekiben lehetek pultos". Mert túl sok ember mozog ezekben a körökben és olyat kéne választanom, ami hiányszakma.

Anyáék hallani sem akarnak semmiről, ami nem biztos. Nekik a cél, hogy a kicsi lányuk orvos legyen vagy ügyvéd.

Mivel lehetne őket leállítani? Vagy mit tehetnék, hogy megértsék az ismerőseim is, hogy ezt szeretem?

2012. ápr. 3. 19:59
1 2 3
 1/21 lizzi77 ***** válasza:
100%
Azt csináld, amit szeretnél,Ha nagyon jó vagy benne, meg van egy kis szerencséd, akkor meg tudsz élni belőle.Ha nem itt, akkor külföldön.Különben egész életedben csak sóhajtozni fogsz, hogy bár a szíved után mentél volna.
2012. ápr. 3. 20:02
 2/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Esélyem van, hogy kimehessek a fősuli után Németországba vagy Hollandiába, szóval ha itthon nem boldogulnék, akkor külföldi lehetőségek is adódhatnak, de szüleim ezt sem értik meg.

2012. ápr. 3. 20:04
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp olyat csinálj amit aztán később is élvezettel csinálsz.

Nem rosszak ezek a dolgok amit szeretsz:) Menj az álmaid után, nem a szüleidnek kell irányítani az életed.

Nem Ők fogják élni, egyedül TE fogod élni, TE vagy a felelős a jövődért, TE tudom, mi a jó neked.

Ismerősökkel nem kell foglalkozni, tudod minden ember saját háza táján. Jelentsd ki nyugodtan, 'az életem én élem, véleményt hozzá nem kértem':)

Neked van jogod eldönteni hogyan tovább:)

Sok sikert:)14L

2012. ápr. 3. 20:09
 4/21 anonim ***** válasza:
11%
Látom, az előttem szóló 14 éves is nagyon támogat. Én "egy kicsit" más korosztály vagyok, és ezennel leöntelek egy vödör hideg vízzel, már amennyire neten keresztül ez lehetséges. A szüleidnek igazuk van.
2012. ápr. 3. 20:11
 5/21 A kérdező kommentje:

És bővebben kifejtenéd, hogy szerinted miért van a szüleimnek igaza?

14 éves leányzó, köszi. :)

2012. ápr. 3. 20:13
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
14L vagyok: Igen támogatom,még pedig azért, mert ha az ember gyerek olyan iskolába tanul, olyan körben ahol nem érzi jól magát, nem fog tanulni, nem fogja érdekelni, el fog kallodni. Bedepizik, nem fogja találni a helyét. Ezért támogattam a lányt azzal, hogy olyat csináljon amit élvezettel csinál, mert ha ráerőltetik, nem fogja tudni úgy teljesíteni, mint az általa megálmodott 'foglalkozásokat' ha lehet így mondani.
2012. ápr. 3. 20:14
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Tarts ki az álmaid mellett és ne foglalkozz a szüleiddel. Különben egy életen át fogsz szenvedni attól, hogy nem azt csinálod, amit szeretsz és amit szeretnél, és amit csinálsz, azt fél szívvel csinálod, utálod és persze, emiatt nem is csinálod jól.

Ha művésznek születtél akkor egyenesen Isten ellen való vétek, hogy mást csinálj. Egyébként pedig rövid úton belül bele is pusztulsz, ha valóban nem vagy átlagember, átlagképeségekkel, ha olyan szakmára taposnak a szüleid, ami teljesen más embert kíván.

Egyébként az orvoslás és a jog szögesen eltérő motivációs bázist követel: az egyik az anyai oldal (a segítő. az orvos), a másik az apai, a védelmező.

Csináld csak azt, amit te akarsz, és menj a saját fejed után. Ha tényleg művésznek születtél, akkor ez nagyon kemény és rögös út, és sok erő kell hozzá, sok akarat, hogy a magad útját járd. Kezdheted mindjárt az akarat erősítését a szüleiden. :)

Nem kell sem a szüleidet sem az ismerőseidet mindenáron meggyőzni. Miért kéne? Te eldöntöd, hogy mit akarsz, és amellett kitartasz, bármi is legyen az ára ők peidg azt csinálnak, és azt gondolnak, amit akarnak. Végülis nem vagy a szüleid tulajdontárgya, vagy tévedek?

2012. ápr. 3. 20:15
 8/21 A kérdező kommentje:

Nem teljes mértékben a meggyőzés a célom, csak némi támogatás jól esne tőlük. :)

Nem szeretném megbánni a későbbiek folyamán a döntéseimet, de érzem, hogy ha anyáék álmát viszem tovább, nem lehetek boldog és nem fogok 100%-os teljesítménnyel dolgozni, ami például egy orvosnál igen nagy probléma.

2012. ápr. 3. 20:21
 9/21 lizzi77 ***** válasza:
100%

Kedves a 14L-es leányzót leszóló válaszoló!

Én vagyok az 1- es válaszoló, és 35 éves vagyok lassan.Én is más kategória vagyok?

Ha én 14 évesen ilyen öntudatos lettem volna, most valószínűleg sokkal, de sokkal boldogabb lennék,és nem most próbálnám kitalálni, hogy mégis,mi a fenét kezdjek a hátralévő életemben, amit lehet, hogy nem fizetnek agyon, de legalább nem unom szét magam, nem csinálok olyat, amit utálok, és nem tesznek hülyéket a főnökömmé.

2012. ápr. 3. 20:27
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezek olyan területek, ahol vagy szerencséd van vagy nem. Nagyon sokan végeznek évről-évre fotósként, kommunikáció és médiatudományon, művészetin és nem tudnak elhelyezkedni. Ha jó vagy ezekben, akkor nemcsak akkor kerülhetsz a szakmába, sőt, sokkal inkább, ha érzéked van hozzá.

Az informatikával mondjuk jobban el tudnál helyezkedni a későbbiekben, mondjuk programozóként, informatikusként vagy mérnök informatikusként.

2012. ápr. 3. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!