Miért szólnak le ezért a szüleim?
Mondjuk nem csak a szüleim, az ismerőseim többsége is.
Imádom a médiát, az informatikát, imádok fotózni és szeretem a művészetet. Jól fogalmazok és jól tudok írni is. Egyszóval nem a legföldhözragadtabb ember vagyok, akinek a célja az orvoslás és ilyesmi. Szeretnék a fotózással, írással, infóval foglalkozni a továbbiakban.
Mindenki lecsesz és leszól érte, mert ezekkel a célokkal csak a "mekiben lehetek pultos". Mert túl sok ember mozog ezekben a körökben és olyat kéne választanom, ami hiányszakma.
Anyáék hallani sem akarnak semmiről, ami nem biztos. Nekik a cél, hogy a kicsi lányuk orvos legyen vagy ügyvéd.
Mivel lehetne őket leállítani? Vagy mit tehetnék, hogy megértsék az ismerőseim is, hogy ezt szeretem?
Ezek pont olyan területek mint az életben bármi más.
Ha foglalkozol velük, fejleszted magad akkor jó lesz.
Féltenek, ezért olyan irányba terelnek ami szerintük jó.
Te utad más. Menj arra:)
Csináld és idővel rájönnek, hogy ez nem egy két hétig tartó hóbort.
Van egy ismerősöm, aki festőművész, olyan gyönyörűek a képei, hogy könnybe lábad a szemed, és azt csinálja, amire egész életében vágyott, és amiben nagyon tehetséges. De gyakorlatilag éhezik, a mindennapi megélhetésre is alig jut neki. Ha valami keresőképesebb szakmát szerzett volna, azzal megkereshetné a pénzt egy normális élethez, és mellette hobbiból annyit festene, amennyit akarna.
Nem a tehetségeidről kell lemondani, hanem egy részleges áldozatot kell hoznod annak érdekében, hogy a későbbiekben kedvedre foglalkozhass a tehetségeiddel. Kitanulsz egy hasznos szakmát, amiből meg lehet élni, így eleget fogsz keresni nem csak ahhoz, hogy ne éhezz, hanem hogy profi fényképezőgépet stb. tudj venni, mert azért a fotózás nem egy olcsó hobbi, valljuk be.
Szóval ne arra gondolj, hogy le kell mondanod a szíved vágyáról. Nem kell. Ha egy keresőképes szakmát tanulsz ki, azt a szíved vágya és a tehetségeid kiteljesítése érdekében teszed. Ez a cél lebegjen a szemed előtt.
Ahogy olvasom, érdekel az informatika. Ha kedveled a matekot, akkor nézz ki valami informatikai képzést akár főiskolán, akár OKJ-n, mert azzal már éhenhalni nem fogsz. Mellette hobbi szinten nyugodtan fejleszt a művész vénádat, ahhoz, hogy valaki sikeres fotós/író legyen, nem kell a MOME-ra, vagy valami értéktelen bölcsész szakra járni. Ha lenne ilyen korú gyerekem, én sem engedném, hogy művész képzésre menjen a jelenlegi magyar gazdasági körülmények között. VISZONT az orvosi és ügyvédi pályához meg rettenetes nagy elhivatottság és komoly érdeklődés kell, "csakúgy" nem lehet elvégezni, mert nagyon nehéz a bejutás, és a képzés is maga mindkét területen...
Szóval szerintem csinálj valamit, ami nem áll távol tőled de ugyanakkor hasznos (informatika), és foglalkozz a többi dologgal (művészet) is szívvel-lélekkel, hobbi szinten :) Ha kitartasz az álmaid mellett, simán érvényesülhetsz ezeken a területeken is. ;)
21 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!