Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családban is ez a szokás?...

Más családban is ez a szokás? (gyerek cuccok "kötelező" elajándékozása)

Figyelt kérdés
Anyósomék tegnap átjöttek meglátogatni az unokát. A fiunk (2 éves) leejtette az egyik kisautóját aminek kiesett a kereke. Erre anyósom elkezdett sopánkodni, hogy ezt ne csinálja, ne hagyjuk neki, mert az összes játékát tönkre fogja tenni és akkor a unokatesók mivel fognak játszani... Egy kicsit furcsának találtam ezt és rákérdeztem, hogy mégis mi köze van az unokatesóknak (még tervben sincs egy sem) a fiunk játékaihoz. Anyósom közölte, hogy az a természetes, hogy amikor megszületnek, akkor az összes már nem használt gyerek cuccot odaadjuk nekik. Ezen meglepődtem mert mi alapból úgy vettünk meg mindent, hogy több gyereket is kiszolgáljon, mert több gyereket szeretnénk, de utána sem akarunk megszabadulni mindentől, hiszen remélhetőleg lesznek unokáink is. Nekem azért furcsa ez az elajándékozgatás, mert a szüleim megőrizték az én dolgaimat és jó érzés látni, amikor a fiam az én régi játékaimmal játszik és a régi könyveimet lapozgatja. Anyósom szerint ez hülye, gyerekes és önző hozzáállás.
2012. ápr. 2. 13:04
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Bocsi,mármint a kérdésnél az utolsó mondaton.
2012. ápr. 2. 18:10
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a gyerekcuccok két részre oszthatóak:

1) Használati tárgyak, amiket nagyon kicsi korában használ a gyerek, pl. kiságy, fürdetőkád, babakocsi, esetleg rugdalózók. Ezt továbbadnám, amikor már nem tervezek több babát, mert drágák tudnak lenni és nálam úgyis csak a helyet foglalná.

2) Játékok, nagyobb korban viselt ruhák, stb. Ezt viszont nem osztogatnám szét, mert ez a gyerek tulajdona, érzelmileg is kötődhet hozzá. Én se venném jó néven, ha anyám bejönne a lakásomba és elvinné a rádiót meg a cipőimet azzal, hogy biztos tetszene a szomszéd lánynak is.

2012. ápr. 2. 23:26
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

A mi családunkban állítólag szokás volt, és jött is az unokatesóm, akit ötévente látok, hogy kell a cucc...szüleim is mindent odaadtak annak idején. Szerencsére a férjem családja nem ilyen, és ők megértették, hogy nem adom oda pusztán a rokonság kedvéért olyannak a cuccot, aki ki akar használni ezzel. Százezres tételekről van szó!!! És ők nem adtak nekünk semmit, akkor látogattak meg, amikor a 2. gyerek is megszületett, jó, nem? Az elsőt meg sem nézték...Biztos úgy gondolták, egybe nézik őket, meg úgyis csak kettőt akartunk, lehet majd utána elvinni a cuccait. Hát nem. A kisruhákat odaadtam volna, de mást nem, de nem ilyen rokonnak, aki rám se bagózik, nem segít semmiben, csak követelőzik. És nem érdekel senki szokása.

Aki sokat kap, megértem, hogy továbbadja a cuccokat, kiegészítve a saját darabjaival, de akinek mindent úgy kell megvenni az összekuporgatott pénzből, jogos, hogy nem ad semmit olyannak, aki nem érdemli meg.

2012. ápr. 3. 07:00
 34/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok!

Közben kiderült, hogy anyósom miért célozgatot. A párom lánytestvérénél jön a baba és se munka, se apa... Anyósom most elvárná, hogy odaadjunk mindent és vegyünk mi újat, úgy véli ez a család dolga, hogy szükség esetén így segítsük egymást. Mindezt olyan természetesen, mintha nem tudná, hogy nálunk is már a pocakomban van a kistesó! Megmodtam, hogy nem adunk mindent, de természetesen néhány ruhát tudunk nélkülözni, erre közölte, hogy a szemét nem kell, csak a kiságy, babakocsi, légzésfigyelő, játékok... Na, azóta nem beszéltünk.

2012. ápr. 10. 06:59
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
aha, anyósod nem a családja a lányának? vegyen neki ő babaholmit.
2012. ápr. 10. 07:29
 36/38 anonim ***** válasza:
De pofátlan! Oda ne add, persze, ti meg vegyetek meg mindent még egyszer!
2012. ápr. 10. 09:20
 37/38 anonim ***** válasza:
79%
Előbb elment, bocs. Szóval nektek kerüljön min. 100 ezerbe alsó hangon, hogy a lánya ész nélkül felcsináltatta magát a semmire. Hát lett volna elég esze! Ne a ti károtokra szüljön! Mondd meg neki, hogy már ne is haragudjon mama, de mi annak idején úgy vásároltunk, hogy a w2. gyereknek is meglegyen minden. Itt a 2. gyerek, minden meg van neki, nem gondolja komolyan, hogy ezeket odaadom, és veszek magamnak másikat? Vagy a mama kifizetné nekünk? Én alapvetően anyós párti vagyok, de ez túlmegy egy határon.... Alig vagyok képes elhinni, hogy ezeket mondta.
2012. ápr. 10. 09:23
 38/38 anonim ***** válasza:
Nálunk az a szokás, hogy eltesszük későbbre. Anyukám sem ajándékozta el a ruháim nagy részét, és alig várom, hogy lehessen egy kislányom, aki majd megörököli az én ruháimat :)
2012. nov. 5. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!