Más családban is ez a szokás? (gyerek cuccok "kötelező" elajándékozása)
Ezek a gyerekcuccok két részre oszthatóak:
1) Használati tárgyak, amiket nagyon kicsi korában használ a gyerek, pl. kiságy, fürdetőkád, babakocsi, esetleg rugdalózók. Ezt továbbadnám, amikor már nem tervezek több babát, mert drágák tudnak lenni és nálam úgyis csak a helyet foglalná.
2) Játékok, nagyobb korban viselt ruhák, stb. Ezt viszont nem osztogatnám szét, mert ez a gyerek tulajdona, érzelmileg is kötődhet hozzá. Én se venném jó néven, ha anyám bejönne a lakásomba és elvinné a rádiót meg a cipőimet azzal, hogy biztos tetszene a szomszéd lánynak is.
A mi családunkban állítólag szokás volt, és jött is az unokatesóm, akit ötévente látok, hogy kell a cucc...szüleim is mindent odaadtak annak idején. Szerencsére a férjem családja nem ilyen, és ők megértették, hogy nem adom oda pusztán a rokonság kedvéért olyannak a cuccot, aki ki akar használni ezzel. Százezres tételekről van szó!!! És ők nem adtak nekünk semmit, akkor látogattak meg, amikor a 2. gyerek is megszületett, jó, nem? Az elsőt meg sem nézték...Biztos úgy gondolták, egybe nézik őket, meg úgyis csak kettőt akartunk, lehet majd utána elvinni a cuccait. Hát nem. A kisruhákat odaadtam volna, de mást nem, de nem ilyen rokonnak, aki rám se bagózik, nem segít semmiben, csak követelőzik. És nem érdekel senki szokása.
Aki sokat kap, megértem, hogy továbbadja a cuccokat, kiegészítve a saját darabjaival, de akinek mindent úgy kell megvenni az összekuporgatott pénzből, jogos, hogy nem ad semmit olyannak, aki nem érdemli meg.
Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok!
Közben kiderült, hogy anyósom miért célozgatot. A párom lánytestvérénél jön a baba és se munka, se apa... Anyósom most elvárná, hogy odaadjunk mindent és vegyünk mi újat, úgy véli ez a család dolga, hogy szükség esetén így segítsük egymást. Mindezt olyan természetesen, mintha nem tudná, hogy nálunk is már a pocakomban van a kistesó! Megmodtam, hogy nem adunk mindent, de természetesen néhány ruhát tudunk nélkülözni, erre közölte, hogy a szemét nem kell, csak a kiságy, babakocsi, légzésfigyelő, játékok... Na, azóta nem beszéltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!