Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családban is ez a szokás?...

Más családban is ez a szokás? (gyerek cuccok "kötelező" elajándékozása)

Figyelt kérdés
Anyósomék tegnap átjöttek meglátogatni az unokát. A fiunk (2 éves) leejtette az egyik kisautóját aminek kiesett a kereke. Erre anyósom elkezdett sopánkodni, hogy ezt ne csinálja, ne hagyjuk neki, mert az összes játékát tönkre fogja tenni és akkor a unokatesók mivel fognak játszani... Egy kicsit furcsának találtam ezt és rákérdeztem, hogy mégis mi köze van az unokatesóknak (még tervben sincs egy sem) a fiunk játékaihoz. Anyósom közölte, hogy az a természetes, hogy amikor megszületnek, akkor az összes már nem használt gyerek cuccot odaadjuk nekik. Ezen meglepődtem mert mi alapból úgy vettünk meg mindent, hogy több gyereket is kiszolgáljon, mert több gyereket szeretnénk, de utána sem akarunk megszabadulni mindentől, hiszen remélhetőleg lesznek unokáink is. Nekem azért furcsa ez az elajándékozgatás, mert a szüleim megőrizték az én dolgaimat és jó érzés látni, amikor a fiam az én régi játékaimmal játszik és a régi könyveimet lapozgatja. Anyósom szerint ez hülye, gyerekes és önző hozzáállás.
2012. ápr. 2. 13:04
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
47%
Nálunk is minden tovább lett adva :) 1970-es évek óta vannak játékok,kiegészítők amik még mindig mennek tovább:)
2012. ápr. 2. 15:49
 22/38 anonim ***** válasza:
16%
Én odaadnám, ha már kinőtt belőle a gyerek és nincs tervben kistestvér, szerintem semmi értelme őrizgetni. Konkrét példa, én pl magamtól is odaadtam amikkel már nem játszottam és láttam, hogy valamelyik unokatesóm örül neki, pedig nincs olyan nagy korkülönbség.
2012. ápr. 2. 16:07
 23/38 anonim ***** válasza:
81%
Jó, de mindenki más. Ami az egyik gyereknek nem gond, az a másiknak rosszul esik, ahogy 1-2 válaszoló is írta.
2012. ápr. 2. 16:11
 24/38 anonim ***** válasza:
14%
De nem a gyerekek szoktak eszelősen tartogatni, hanem a szülők. Ha pedig már itt tartunk, akkor a második gyerek egy másik személyiség, tehát így is illene kezelni. Amit az elsőnek megadok, azt megadom a másodiknak, harmadiknak is, mert nekik is joguk van új, csillogó játékokhoz, amiket szeretnek, nem csak a levetett, örökölt vacakokhoz. Ha pedig valaki nem tudja ezeket biztosítani, akkor nem kell egynél több gyereket vállalni.
2012. ápr. 2. 16:13
 25/38 anonim ***** válasza:
55%
hát, valahol egyetértek:) én is kaptam egy jófejkedő rokon szülőtől egy babát, aztán pár éve visszaszállítottam a jogos tulajdonosának:) mindketten felnőttek vagyunk, de ilyen boldogságot régen láttam, amikor viszontlátta a régi játékát. én a megtartás pártján vagyok, ha nem akarsz több babát, és rengeteg minden maradt, akk abból válogass magadnak félre pár érzelmileg fontosabbat, de ez a te döntésed legyen, ne anyósé...
2012. ápr. 2. 16:27
 26/38 anonim ***** válasza:
70%

24es, a rokon gyerkőc, akinek tovább "kéne" adni, nem ugyanúgy külön személyiség?! :)

Én nagyon örülök neki, hogy anyuéknak sikerült elrakniuk néhány dolgot annak idején. Így a kislányom náluk a mi régi játékainkkal játszik és jópár rucinkat is örökölte, sőt a kisbútoraink most bekerültek a szobájába. Remélhetőleg az én néhai kisnagylányos ágyamba fog átköltözni a rácsoságyból :)

Amire viszont nem számítottunk, hogy a járókánk, ami sokadik rokonhoz került anno, épen-szépen jött vissza is :)

Egyébként meg úgy gondolom, hogy a tesóim gyermekei is meg fogják érdemelni, hogy a szüleik játékokat vegyenek nekik és ne a mi használt kollekciónkat kapják, amik nekik nem jelentenek semmit (ellentétbe velem, ha unokáim lesznek pl.) Természetesen az anyuék által megőrzöttek vándorolnak majd tovább a tesóimhoz is.

2012. ápr. 2. 16:46
 27/38 anonim ***** válasza:
69%
Minden el van rakva,az öcsém leendő gyereke fogja majd használni őket.Mi a sogornőméktől kaptunk rengeteg mindent,igy természetes hogy továbbadom.
2012. ápr. 2. 17:05
 28/38 anonim ***** válasza:
73%

Hát ha tudnám, hogy már tuti nem kell, odaadnám.

Mindent amúgy sem tudnék megtartani, mert utálom a felhalmozott lomot a lakásban, az unokáknak max. 1-2 nagyon értékes, vagy érdekes játékot tartanék meg, amit majd esetleg nem lehet kapni, de egy kisautót azt nem.

Amúgy anyósnak meg tényleg semmi köze hozzá. Ha nem akarjátok, nem adjátok. Kész. Amúgy nem értem, egy játék az azért van, hogy használja a gyerek, nem azért, hogy vitrinbe tartsák. Ebben benne van az is, hogy eltörik. Milliószor előfordul. Részéről ez hülye hozzáállás.

Amúgy az nem fair, hogy az "első" szülők megvesznek mindent aztán a többi családtag jövendő gyereke meg azon játszik. Akkor anyós is vegyen játékokat nyugodtan, meg a többiek. Akkor jogos lenne a felvetés, de így sem kötelező.

2012. ápr. 2. 17:06
 29/38 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is minden gyerek megérdemli, hogy legyenek új játékai, ruhái és egyéb dolgai is, de azt egy kicsit luxusnak tartom, hogy mi vegyünk majd mindenből újat, ha jön a kistesó. Esetünkben ugyanis nem kölcsönadásról van szó, hanem "ajándékról". Természetesen mi is veszünk majd a kicsinek új kiegészítőket, hiszen ez természetes, de gyerekenként azért nem vennék új 60000Ft-os babakocsit, 30000Ft-os légzésfigyelőt... Ezekre azért ruháztam be az elején, hogy két vagy akár három gyereket is kibírjanak. A férjem testvérei eddig semmit nem adtak nekünk, nem is igazán tartjuk a kapcsolatot (évi 1-2 beszélgetés telefonon).
2012. ápr. 2. 17:27
 30/38 anonim ***** válasza:
90%

Én az utolsó mondatodon nagyon ledöbbentem. Mi az,hogy gyerekes,önző és hülye hozzáállás? Nekem az összes játékom megvan és a mesekönyveim is.Jó állapotban vannak és örülnék,ha majd a gyerekem is játszana vele. Még én is játszottam anyukám és a testvérei játékaival.

Az,hogy odaadod-e másnak kizárólag a férjed és a te döntésed kell hogy legyen. Nehogy már ő akarja megszabni,hogy kinek mit adj oda.

2012. ápr. 2. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!