Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg beleszólásuk van abba...

Tényleg beleszólásuk van abba hogy milyen iskolába kell mennem?

Figyelt kérdés
Jövöre leszek 8.-os,és fogok felvételezni. A szüleimtől szeptember óta mást nem hallok csak azt h ide kell majd jelentkeznem,meg ide. természetesen mindketten más iskolát mondanak. Mivel elváltak,folyamatosan mondják h ha ez az iskola benn lesz akkor nem irom alá a papírt. Engem meg se hallgatnak,csak azt mondják h ők jobban tudják. Már nagyon idegesít a dolog,arra gondoltam direkt megbukok
2012. ápr. 1. 16:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
A szüleidnek igazuk van de mivel anyukád gimit akar apukád meg szakmunkást. Itt a gond apád elképzelése már rossz mert szakmunkásba nincs érettségi de a gimibe igen, de szakmát nem ad. Ide szakközép kellene mert szakmád meg érettségid is lesz, és még mindig tanulhatsz tovább. Igaz érettségivel nehéz munkát találni, de a legtöbb OKJ-s szakmához pedig kellene. Győzd meg a szüleidet arról hogy válasszák a középutat. Nem tudom kinél élsz de célszerűbb ha mindkettőt bele írod és akkor nyugi lesz plusz egy szakközepet is. Egyébként van beleszólásuk mert kiskorú vagy nem vagy teljes jogú állampolgár és nincs szabad akaratod sem. A szüleid csak jót akarnak neked. Persze te is tanácsolhatsz nekik de az ő döntésük hogy jó legyen a jövők. A közgazdásznak tényleg nincs jövője, szerintem felejtsd el, mert a tesóm mai napig nem tudott abba a szakmába elhelyezkedni így más szakmát tanult.
2012. ápr. 1. 16:58
 12/23 A kérdező kommentje:

apukám azért akarja h hegesztő legyek,mert az hiányszakma és még itthon is jól lehet vele keresni. De én nem is vagyok olyan fizikumu h csinálni tudnám.

anyu meg azért h legyen majd érettségim,meg majd diplomám h jól keressek.

De a cukrászok,pékek is jól keresnek külföldön,és az itt hiányszakma

2012. ápr. 1. 17:02
 13/23 A kérdező kommentje:

a cukrász nem itt,hanem ott hiányszakma,legalábbis ezt mondták.

meg azt szívesen is csinálnám majd

2012. ápr. 1. 17:02
 14/23 anonim ***** válasza:
67%

A 16:50-es 15 éves lány mindent nagyon szépen és jól elmondott. Érdemes rá hallgatni! Fel is pontoztam.

26/N

2012. ápr. 1. 17:08
 15/23 anonim ***** válasza:

Szerintem ha cukrász akarsz lenni, akkor menj el nyelves gimibe, ahol legalább 2 nyelvet tanítanak. Ez egy jó alap. Most még fiatal vagy benned a lendület, tudsz rá tanulni. Aztán suli után menj el péknek.

Így mire kikerülsz a péksuliból is lesz nyelvtudásod és lesz szakmád is ... és irány Ladány!

Barátnőm fordítva csinálta, elébb a cukrász, aztán jött volna az érettségi, nyelv. De sajnos ő már nem igazán tud erre koncentrálni. Így se az érettségiből, se a nyelvből nem lett semmi (plusz nyelvért 1000-2000 Ft-os órabért kell fizetni a tanárnak) Szóval egyszerűbb a nehezebb részét letudni, aztán jöhet a specifikáció.

2012. ápr. 1. 17:12
 16/23 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy ha ez a két lehetőség van, akkor szerintem menj gimibe, aztán utána még lehetsz pék, ha szeretnél.
2012. ápr. 1. 17:21
 17/23 anonim ***** válasza:
Nekem se engedték, hogy oda menjek, ahová szerettem volna. Angol kéttannyelvűs osztályba akartam járni, ehelyett egy bigott katolikus iskolában kellett tanulnom, mert a szüleim vallásosak és szerintük ez a jó nekem. Még egy nyavalyás angol emelt óraszámos csoport sem indult abban az iskolában, heti 2 órában tanultunk elvileg (2. nyelv), de mivel mindenki más utálta, elbeszélgettük az időt. Magántanárra meg nem volt pénzünk, szóval otthon úgy-ahogy tanulgattam az internetről. Tolmács szerettem volna lenni, de nem sikerült elég jól az emelt érettségim, nem vettek fel az egyetemre. Most dolgozom, hogy legyen pénzem nyelvtanfolyamra és ismétlő érettségire, hátha eljutok arra a szintre, hogy felvesznek egyszer. Anyámék már ezerszer megbánták, hogy nem oda írattak be, ahová kellett volna. Ez sajnos eléggé zsákbamacska dolog, valakinek a szülei jól ráéreznek, hogy hova érdemes a gyereket küldeni, és később még hálás is nekik a gyerek, de az enyémeknek pont nem jött be. Gyerekként ebbe nincs beleszólásunk sajnos, ha nem engedik, hogy magunk válasszunk. De mindennek két oldala van, az unokatesóm maga dönthette el, hol akar tanulni, mert a szülei megengedték neki, mégse tudja még mindig, hogy mi akar lenni, pedig már leérettségizett.
2012. ápr. 1. 17:35
 18/23 anonim ***** válasza:

Én voltam a 16,50es!

Miért lettem ennyire alul pontozva? Szerintem mindent beleírtam, ami lényeges, az, hogy most nem azt támogattam teljes mértékben, amit te akarsz, már is alulbecsülés?

Másrészt a 14. válaszadó miért 0%-os? Azért, mert egyetért velem?

Ezt nem tartom jogosnak, akkor írd oda, hogy aki nem ért veled egyet, az NE írjon!!

2012. ápr. 1. 17:43
 19/23 A kérdező kommentje:

ma 17:43

senkit nem pontoztam se le,se fel

2012. ápr. 1. 17:53
 20/23 anonim ***** válasza:

Amikor én néztem középiskolát, az én nézetem volt az első helyen. Elvégre én fogok majd ott tanulni. Amik tetszettek, azokba elmentünk barátnőkkel, vagy anyuval, körbevezettek a sulin, beültünk órákra. Rögtön kiderült (pl szünetekben) hogy milyen gyerekek is járnak egyes iskolákba... Így azért könnyebb volt a döntés.

Anya egy közgazdasági suliba akart küldeni, de nekem egy angol kéttanos tetszett. Mondanom sem kell, azt jelöltem első helyre és fel is vettek :) És egyikőnk sem bánta meg egyáltalán. Remek suli, nagyon keményen számon kérnek, de ez valahol tetszik...

Egyébként nem értem, hogy miért ne dönthetné el a gyerek hogy hova menjen továbbtanulni. Mert hogy még "gyerek" és a gyerek az hülye, mi? Az nem tudhat még semmit... persze. A szülő adhat, sőt adjon tanácsot, de azért ne ő döntse már el hogy mi érdekel meg mi nem.. :) Üljetek le hármasban és beszéljetek meg egy közös döntést, amire mindenki azt mondja hogy jó. Ne félj kimondani a véleményedet, elvégre te fogsz majd abba a suliba járni és nem ők. Felesleges csak azért rábólintani mondjuk a gimire, hogy anyukád örüljön. Mi lesz ha majd esetleg neked túl nehéz lesz, és majd csak vért izzadva tudod szinten tartani magad.. ráadásul 4 éven keresztül? Ha tényleg érdekel a cukrászat, és ezt érzed életed hivatásának, akkor hajrá :)

2012. ápr. 1. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!